17 Ağustos 2008, Pazar 08:13:22

Uçak motorunda tasarım projesi!

General Elektrik (GE) lideri Kürşat Özkan, uçak motoru tasarım ve geliştirme merkezi kuracaklarını belirtti.
  • Yorumunuz... TÜRKİYENİN VE TÜRK İNSANININ NELER YAPABİLECEĞİNİ DEVLET DESTEĞİYLE BERABER DÜNYAYLA REKABET EDEBİLECEĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ. TASARIM AŞAMASINDA DEVLETİN BİLE SPONSOR OLMASI GEREKİRKEN YENİ İCAT VEYA OLMAYANI ÜRETİM İÇİN BİRÇOK ENGEL VAR. BUNLAR KALDIRILARAK İMKANI OLAN BAHÇESİNDE BİLE ÜRETİM YAPABİLMELİ. LÜTFEN BU KONUYU GÜNDEME TAŞIYALIM!!!!!!

Özkan bu projeyi şu sözlerle açıkladı:

Tusaş’ta durum nedir?
Tusaş Motor Sanayi (TEI)  24 yıl önce kurulan, kurucu ortağı olduğumuz bir şirket. Yüzde 46 ortaklığımız var. Yıllık satışları, çoğu ihracat olmak üzere 300 milyon dolara yaklaştı. TAİ’deki ortaklığımız bitti, devlet iki sene önce tüm yabancı hisseleri satın aldı.
TEI, uçak motoru komplementi ve parçası üretiminde klasında bizim tüm fabrikalarımız arasında dünyanın en iyisi seçildi. Böyle bir yeteneği var. Biz 5-6 yıl önce imalatı çok hızlı büyüttük.

Yeni imalat yatırımlarımız yıllık 20-25 milyon doları buluyor. İlaveten uçak motoru parçalarını ve uçak motorunun önemli yerlerini geliştirecek, dizayn edecek mühendislik alt yapısını da yavaş yavaş Türkiye’ye taşımaya başladık.

Uçak motorunda tasarım projesi!

Yorumlar

Rumuz kaaner ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... TÜRKİYENİN VE TÜRK İNSANININ NELER YAPABİLECEĞİNİ DEVLET DESTEĞİYLE BERABER DÜNYAYLA REKABET EDEBİLECEĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ. TASARIM AŞAMASINDA DEVLETİN BİLE SPONSOR OLMASI GEREKİRKEN YENİ İCAT VEYA OLMAYANI ÜRETİM İÇİN BİRÇOK ENGEL VAR. BUNLAR KALDIRILARAK İMKANI OLAN BAHÇESİNDE BİLE ÜRETİM YAPABİLMELİ. LÜTFEN BU KONUYU GÜNDEME TAŞIYALIM!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000