11 Ekim 2009, Pazar 07:48:05

Uçak masrafı ağır gelince karardan dönüldü!

Turist olarak geldikleri Kanada'yı beğenip, vizeleri bittiği halde ülkelerine geri dönmeyen İsveçli karı-kocanın şişmanlıkları hayatlarında ilk kez işlerine yaradı...
  • bu haber bana biraz balon geldi. Kanada hukumeti bu cifti sinirdisi etmek icin para harcamaktan cekinmez. Kaldiki kendilerine Kanada vatandasligi verildiginde devletin yuklenecegi saglik parasi ucak parasindan cok daha fazla olacak. Gemi ile gondermenin nesi var?

Kanada Federal Mahkemesi, 2001 yılında gezmeye geldikleri Kanada'ya yerleşmeye karar veren emekli profesör Martin Gottfrie Beyer (79) ve eşi Malle Beyer (79) hakkında önce sınır dışı kararı verdi. 141 kilo ağırlığında ve gün boyu yatakta kalacak kadar obezite hastası olan Malle Beyer'in aşırı kiloları mahkeme için sorun oldu. Mahkeme Hakimi Max Teitelbaum, New York Medical College mezunu olan, 10 dil bilen ve 20 yıl BM'de doktor olarak görev yapan Martin Gottfrie Beyer ve eşini İsveç'e kadar götürebilecek donanımda bir ambulans uçak için 60 bin Kanada Doları (yaklaşık 85 bin TL) gerektiğini görünce verdiği karardan vazgeçti.

Mahkeme Hakimi Max Teitelbaum, 15 saatlik yolculuğun, Malle Beyer için aşırı tehlikeli ve riskli olduğuna karar vererek, çiftin Kanada vatandaşlığı için başvurabileceğine hükmetti.

Uçak masrafı ağır gelince karardan dönüldü!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu haber bana biraz balon geldi. Kanada hukumeti bu cifti sinirdisi etmek icin para harcamaktan cekinmez. Kaldiki kendilerine Kanada vatandasligi verildiginde devletin yuklenecegi saglik parasi ucak parasindan cok daha fazla olacak. Gemi ile gondermenin nesi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000