19 Ocak 2018, Cuma 12:51:28

Uçak kurtarma operasyonunun detayları açıklandı

Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının kaldırılması çalışmaları sebebiyle havalimanı saat 04.00'ten itibaren 24 saatliğine uçuşa kapatılırken, uçağın bulunduğu yerden çıkartılma çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.
  • Olmasi gerektigi gibi yapilan seylerin tebrigi yoktur. Yapacaksiniz tabi!!
  • aferin senin beynine,daha ne demeli!!!!
  • Kurtarma başarılıda bravo, Yalnız bugüne kadar neden Cocpit de olanlar badına acıklanmadı.?
  • Anlaşılan birilerinin Zoruna gitmiş. Başarılı bir operasyon.
  • Alt tarafı bi uçak kaldırıldı.Her gün biri operasyon yapanları övmek için açıklama yapıyor.Gören de uçak imal ettiler sanır.
  • Ben anlamadım zaten olması gereken budur...tabiki koordineli el birliğiyle yapıcaksın...
  • Emeği gecen herkese gönülden teşekkürler operasyonu basın aracılığı an be an takip ettim her şey mükemmeldi.Yalnız bir şey dikkatimi çekti uçağın yer ile teması kesildiği halde uçağın etrafında hala insanlar vardı ve bu insanların daha güvenli bir yere gitmeleri uygun olurdu Allah korusun bir halat kopsa veya uçak halatlardan kurtulsa facia yaşanabilirdi.Saygılarımla
  • Bu işi reklama çevirmek nedir? Uçak çıktı alacaksınız tabi işiniz ne. Yok validen sürekli emir almışmış. Yazık.
  • Boş işler
  • Artik tum turkiye dhminin gozbebegi arff oldugunu gordu.

13 Ocak’ta inişe geçtikten sonra pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının bulunduğu yerden çıkartılma çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Trabzon Havalimanı Vip Basın toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Trabzon Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Aydın, Trabzon Havalimanı Baş Müdür yardımcısı Musa Sırtkaya, ARFF Müdür vekili Sezgin Değirmenci, Havalimanı Emniyet şube müdürü vekili Hasan Şimşek katıldı.

Havalimanı Mülki Amiri Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, “Hem kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, hem firmadan büyük özveri işbirliği içinde faaliyetimiz gerçekleşti. Bu operasyon oldukça uzun süreç aldı. 24 saat süreyle havalimanımızın kapalı olacağını beyan etmiştik ama saat 02.15 itibariyle havalimanımızın trafiğe açıldığını paylaşmak isterim. Bu kapsamda gereken her türlü tedbiri almaya çalıştık. Büyük uyum içinde adeta çamurdan iğneyle kurtarma gerçekleştirildi. Yavaş olmasının nedeni uçağın bir bütün halinde kaldırılmasıydı” dedi.

“Şükürler olsun hiç kimsenin burnu kanamadan bu operasyon gerçekleşti”

Hatipoğlu, “Sayın Valimiz Yücel Yavuz’un sürekli olarak talimat ve emirlerini aldık. Uyum içinde onlarla birlikte gereğini yerine getirdik. Bugün de yağışlar başladı. Dün olmasının en önemli sebebi bu faaliyetin sonrasında havanın bozacağı durumuna göre yapıldı. Şükürler olsun hiç kimsenin burnu kanamadan bu operasyon gerçekleşti. Havalimanımız tekrar Uluslararası trafiğe açıldı. Bugün öğleden sonra bagajlarla ilgili çalışmalar başlanacak. Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğümüz kontrolünde, yer kontrolü ve ilgili firmanın temsilcisi ile bagajların uygun alana kontrol edecek. Firma teslimat ile ilgili kendisi özel program oluşturacak, ondan sonra olacak. Ulaştırma Bakanımız bu konuyla ilgili nihai yanıtı verdi. Zannediyorum bu yeterlidir. Sigorta firması ve uçak firmasının bileceği bir şey” diye konuştu.

Uçağın son durumu

Son olarak Hatipoğlu, uçağın uçup uçmayacağı soruya ise, “Uçağın teknik ayrıştırmalarını yapacaklar. Uçup uçmayacağına veya hangisinin daha ekonomik olacağına uçağın sahipleri karar verecek “ şeklinde konuştu.

Uçak kurtarma operasyonunun detayları açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Abartmayin ~ 6 yıl önce
Olmasi gerektigi gibi yapilan seylerin tebrigi yoktur. Yapacaksiniz tabi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tzx'e ~ 6 yıl önce
aferin senin beynine,daha ne demeli!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Voice Recorder ~ 6 yıl önce
Kurtarma başarılıda bravo, Yalnız bugüne kadar neden Cocpit de olanlar badına acıklanmadı.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 6 yıl önce
Anlaşılan birilerinin Zoruna gitmiş. Başarılı bir operasyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 6 yıl önce
Biraz da eğitimli olsalardı daha da iyi olurdu
61 ~ 6 yıl önce
Alt tarafı bi uçak kaldırıldı.Her gün biri operasyon yapanları övmek için açıklama yapıyor.Gören de uçak imal ettiler sanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zzz ~ 6 yıl önce
Ben anlamadım zaten olması gereken budur...tabiki koordineli el birliğiyle yapıcaksın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OPS ~ 6 yıl önce
Emeği gecen herkese gönülden teşekkürler operasyonu basın aracılığı an be an takip ettim her şey mükemmeldi.Yalnız bir şey dikkatimi çekti uçağın yer ile teması kesildiği halde uçağın etrafında hala insanlar vardı ve bu insanların daha güvenli bir yere gitmeleri uygun olurdu Allah korusun bir halat kopsa veya uçak halatlardan kurtulsa facia yaşanabilirdi.Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaş ~ 6 yıl önce
Bu işi reklama çevirmek nedir? Uçak çıktı alacaksınız tabi işiniz ne. Yok validen sürekli emir almışmış. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pehhh ~ 6 yıl önce
Boş işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Artik tum turkiye dhminin gozbebegi arff oldugunu gordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000