13 Ekim 2012, Cumartesi 08:28:48

UÇAK KRİZİYLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

Lübnan menşeli ed Diyar sitesi, Rus savaş uçaklarının Tartus’taki üslerinden Türk uçaklarının müdahalesine engel olmak için havalandığını öne sürdü.
  • Hem askeri mühimmat aldığın belli, hem de onu gizlemek için sivil yolcu alıyorsun, kereste diyorsun, elektronik parçalar çıkıyor (her yerde kullanılabilecek vasıfta) irde pişkin pişkin efeleniyorsun ey Rusya. Dünyadaki birçok halk hele de Türkler senin zulmunden çok çekmiş. Şimdide bu üstünlüğünle akılnca savaş mühimmatı tacirliği yapıyorsun. Yemezler. Ergenekonda ihbarla başladı, sende ihbarla enselendin. Muhaberat çok çok önemli bir silah. Onun için ne yatırım yapılsa yeridir.
  • bizim F-16 lar lazer güdümlü olarak hedeflerini vuruyor...belgesellerden öğrendiğimiz kadarıyla onların uçakları hem lazer güdümlü hemde uydu kontrollü vuruyor...anlayın yani
  • ne komik ne komik. o rus uçakları Ankara üzerinde mi müdahale edecekti?
  • ilk 4 yorum sanırm aynı kişiye ait :) ruslar mı bizden çekinecek? ruslar türk pilotlarını nereden tanıyorlar? çok mu savaştık onlarla? pkk ile baş edemiyorsun ruslarla mı savaşacaksın? bi bitin be
  • Türkiye bu anlamsız ancak direktifle yapılan hareketin yanıtını görecektir Rusyadan. Umarım olmaz ancak Rusların şakası olmadığını biraz tarih bilen herkes kabul eder. Teknik üstünlükmü ,onun için zaten siklet farkı var. Abd-Rusya desen kıyas olur da, biz Türkler kendimizi darı ambarında görmeyi çok severiz.Her yerimiz dev aynası.Bunu bırakın dünyaya dönün beylerrrr. Tartustan 2 dakikada kendi de iner, füzesi de. 10bin km kıtalararası balistik füzesi Kazakistana kaç dakikada inmiş bir araştırın bakalım..
  • arkadaşlar tartus suriyede o 2 uçak Türk hava sahasını nasıl geçecekde karadenize çıkacak ya da Ankaraya gelecek ayrıca F-16 lar daha sınıra yaklaşmadan onları geri püskürtür böyle bir şey yapmaya Rusya ceseret edemez ama gerçekten bu editörler bu konularda daha dikkatli olmalılar ki Ruslar Türk Pilotlarını zaten çok iyi tanıyor :)))
  • 2 Rus savaş uçağı havalanmış ta Ankara semalarındaki Türk F16 larına mı müdahale edeceklermiş ???. E bunlar 2 uçakla Türk semalarında Türkiye'ye müdahale edebiliyorsa 5-6 uçakla Amerikayı'da bitirirler herhalde.Yahu bu haberleri yazanların zeka sorunumu var,yada bunları kontrol eden yazı işleri müdürleri yokmu?.Var da Okuyucularını geri zekalı mı sanıyorlar anlamıyorum.
  • esad sonunun geldiğini anladı herhalde tabutunun kerestelerini sibiryadan sipariş vermiş.emperyallere kim başetti ki saddam,kaddafi mezarda mübarek ; ipi hazır.
  • Yolcu uçağıyla kereste mi taşınır. Karşılarındakini enayi mi zannediyor bunlar? Bu kadar acil olan KERESTE'yi de merak ettim doğrusu...

Lübnan’da yayınlanan ed Diyar sitesinin haberine göre Suriye yolcu uçağının pilotu 15 dakika boyunca iki Türk savaş uçağının Ankara’ya inme yönündeki uyarılarına direndi. Pilot bu süre içerisinde Şam’la irtibat halindeydi.

Bu esnada Tartus’taki Rus askeri üssünde alarma geçti ve iki Rus uçağı müdahale etmek ve Suriye uçağını himaye etmek için havalandı. Moskova’dan müdahale emrinin gelmesiyle birlikte Türk uçaklarına müdahale edilecekti.

Ancak son anda Rus uçaklarının üslerine geri dönmesi emri verildi. Ancak gerek uçakta önemli isimlerin gerekse 30 kadar kadın ve çocuğun bulunduğu yönündeki bilgiyle uçaklar müdahaleden vazgeçti
 
Uçakta kereste vardı
 
Rus gümrük yetkilileri, uçağın kereste taşıdığını iddia etti İzvestia gazetesine konuşan RusyaFederal Gümrük Servisi'nden (FTS) bir yetkili, "Uçağın gümrük kontrolü Moskova'nın Vnukovo Havalimanı'nda değil, Tula'daki askeri havalimanında yapıldı. Moskova'da ise uçağa sadece yolcular alındı. Bize Tula'dan geldi, biz gümrük kontrolü yapmadık, sadece bizde de bulundu diye mühür bastık. Sonra da Şam'a doğru hareket etti" iddiasında bulundu.
 
İsminin açıklanmasını istemeyen gümrük yetkilisi, uçağın radyo cihazlarından ziyade kereste taşıdığını da iddia etti. Rus yetkili, "Belgelerde uçağın kereste taşıdığı belirtiliyordu. Yük diplomatik statü niteliğinde değildi. Yasalara göre, diplomatik yükleri gümrük yetkililerinin bile kontrol etme hakkı yok." dedi.
UÇAK KRİZİYLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sivil uçak askeri üste... ~ 12 yıl önce
Hem askeri mühimmat aldığın belli, hem de onu gizlemek için sivil yolcu alıyorsun, kereste diyorsun, elektronik parçalar çıkıyor (her yerde kullanılabilecek vasıfta) irde pişkin pişkin efeleniyorsun ey Rusya. Dünyadaki birçok halk hele de Türkler senin zulmunden çok çekmiş. Şimdide bu üstünlüğünle akılnca savaş mühimmatı tacirliği yapıyorsun. Yemezler. Ergenekonda ihbarla başladı, sende ihbarla enselendin. Muhaberat çok çok önemli bir silah. Onun için ne yatırım yapılsa yeridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilirkişi ~ 12 yıl önce
bizim F-16 lar lazer güdümlü olarak hedeflerini vuruyor...belgesellerden öğrendiğimiz kadarıyla onların uçakları hem lazer güdümlü hemde uydu kontrollü vuruyor...anlayın yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ne komik ne komik. o rus uçakları Ankara üzerinde mi müdahale edecekti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorma Kendini ~ 11 yıl önce
Müdahale eder de, sen Ankaramı,Rusyamı üzerinde olduğunu zaten bilemezsin.Uydu komutlarıyla,uçağın pistten kalktığı anda adamı zımbalarlar, T-5'leri bir inceleyin..
prometheus ~ 12 yıl önce
ilk 4 yorum sanırm aynı kişiye ait :) ruslar mı bizden çekinecek? ruslar türk pilotlarını nereden tanıyorlar? çok mu savaştık onlarla? pkk ile baş edemiyorsun ruslarla mı savaşacaksın? bi bitin be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorma Kendini ~ 11 yıl önce
+1
Tarzan Bedelli ~ 12 yıl önce
Türkiye bu anlamsız ancak direktifle yapılan hareketin yanıtını görecektir Rusyadan. Umarım olmaz ancak Rusların şakası olmadığını biraz tarih bilen herkes kabul eder. Teknik üstünlükmü ,onun için zaten siklet farkı var. Abd-Rusya desen kıyas olur da, biz Türkler kendimizi darı ambarında görmeyi çok severiz.Her yerimiz dev aynası.Bunu bırakın dünyaya dönün beylerrrr. Tartustan 2 dakikada kendi de iner, füzesi de. 10bin km kıtalararası balistik füzesi Kazakistana kaç dakikada inmiş bir araştırın bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 12 yıl önce
arkadaşlar tartus suriyede o 2 uçak Türk hava sahasını nasıl geçecekde karadenize çıkacak ya da Ankaraya gelecek ayrıca F-16 lar daha sınıra yaklaşmadan onları geri püskürtür böyle bir şey yapmaya Rusya ceseret edemez ama gerçekten bu editörler bu konularda daha dikkatli olmalılar ki Ruslar Türk Pilotlarını zaten çok iyi tanıyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarzan Bedelli ~ 12 yıl önce
"Ruslar cesaret edemez", "Türk pilotlarını bilir" . Sen Rusları biliyormusun bre gafil. Az aç tarih oku, daha 2 sene önce Osetyayı nasıl dağıttılar da bir öğren.Haa bunları da bilmiyorsan aç askeri ve uzay envanterini öğren. Envanter diyorum, teknolojilerini 100 yıl uğraşsan zaten çözemezsin ki, akulayı bile okusan anlarsın. Böyle aptal aptal fantazi yorumları yaparken rüyadan uyanın da kendinize gelin biraz.
Nasıl Yani ~ 12 yıl önce
2 Rus savaş uçağı havalanmış ta Ankara semalarındaki Türk F16 larına mı müdahale edeceklermiş ???. E bunlar 2 uçakla Türk semalarında Türkiye'ye müdahale edebiliyorsa 5-6 uçakla Amerikayı'da bitirirler herhalde.Yahu bu haberleri yazanların zeka sorunumu var,yada bunları kontrol eden yazı işleri müdürleri yokmu?.Var da Okuyucularını geri zekalı mı sanıyorlar anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saim ~ 12 yıl önce
esad sonunun geldiğini anladı herhalde tabutunun kerestelerini sibiryadan sipariş vermiş.emperyallere kim başetti ki saddam,kaddafi mezarda mübarek ; ipi hazır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 12 yıl önce
Yolcu uçağıyla kereste mi taşınır. Karşılarındakini enayi mi zannediyor bunlar? Bu kadar acil olan KERESTE'yi de merak ettim doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000