27 Aralık 2012, Perşembe 08:38:59

"UÇAK KÖTÜ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE DÜŞMÜŞ OLABİLİR"

Kazakistan Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Nurtay Abukayev düşen uçağın olumsuz hava koşullarından dolayı düşmüş olabileceğini söyledi.

Kazakistan Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Nurtay Abukayev yaptığı açıklamada, uçağın kara kutusunun bulunduğu ve olayın aydınlatılması için çok yönlü soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Uçağın bakımının yeni yapıldığını ifade eden Abukayev aynı zamanda uçuş ekibinin son derece tecrübeli bir ekip olduğunu vurguladı. Uçağın düştüğü saatlerde bölgede son derece şiddetli kar ve fırtınanın olduğuna dikkat çeken Abukayev, uçağın olumsuz hava şartlarından dolayı düşmüş olabileciği ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Uçakta herhangi bir yangın yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Abukayev, uçağın yere düştükten sonra parçalandığını ve alev aldığını söyledi.

Öte yandan dün bir açıklama yapan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, uçağın herhangi bir sabotaj sebebiyle düşmediğini belirtmişti.

Kazakistan'da önceki gün meydana gelen uçak kazasında 20'si üst düzey istihbarat elemanı 7'si personel olmak üzere toplam 27 kişi hayatını kaybetmiş; yaşanan kazanın ardında ülkede bir günlük yas ilan edilmişti.

"UÇAK KÖTÜ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE DÜŞMÜŞ OLABİLİR"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000