09 Temmuz 2012, Pazartesi 11:03:57

UÇAK KOLTUKLARI DARALMASIN

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner; dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden biri olan Airbus’ın, koltuk ve oturma düzeninde başlatacağı yeni yapılanmaya yönelik bir anket düzenledi.
  • turk hava yollari filosundaki boeing 777 ile airbus a330-300 uzun mesafe ucaklarindaki ekonomi sinifi koltuk aralarinda ki mesafe ayni mi?bilen varsa gorus bildirirse sevinirim
  • sen yanlış vasıta ile seyahat ermişsin hacıı. kamyona binecektin
  • Zaten koltuk aralarını daralta daralta burnumuz ön koltuğa değecek,bir de genişliğini düşürün de tam olsun.O da olmadı siz en iyisi tabure koyun da öyle uçalım.
  • bi hava yolu biliyorum kardesim ustune para veriyo ucarsan!!!!sen onunla uc en iyisi.belcikaya gidip gelmissin ucakla 160 lira vermisin cok para vermissin ya,,,;)))
  • beleş mezar var girecenmi?
  • bence daraltılsın hatta easy jetin planladığı gibi ayakta seyehat edilsin ki daha ucuza uçalım geçen 80 tl gidiş pegasus 80 tl dönüş jetairfly saw- brüksel bilet aldım toplamda 160 tl ödedim içime oturdu daha da ucuzlasın lütfen daraltalım koltukları

Dünyada, bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak, kullanıcılarına en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner; Airbus’ın A tipi uçaklarındaki yeni yapılanmasından yola çıkarak, kendi internet sitesinde bir anket düzenledi. Bu yeni yapılanmaya göre; uçak oturma düzeninde, koridor koltuklarının genişletilmesi amaçlanıyor. Koridor koltuklarının genişletildiği oranda ise, pencere kenarı koltukları ile orta koltuklar daralıyor. Anketin sonuçlarına göre ise, katılımcıların yüzde 84’ü bu uygulamayı haksız buluyorlar. 

Bir koltuk genişlerken, diğeri daralıyor
Standart bir uçak koltuk ve oturma düzeninde, koltuk genişliği ortalama olarak 45 cm iken, Airbus’ın yeni koltuk yapılandırmasında, koridor koltukları 5 cm daha genişletilecek. Koridor koltukları genişlerken; pencere kenarında ve orta bölümlerde yer alan koltukların genişliği ise 2 cm daralarak, 43 cm’ye düşürülecek.

Araştırmaya katılan 1000 kişi, bu uygulamanın sonucu olarak yolcuların 4’te 3’ünün daha dar koltuklara sıkışmasını çok saçma buluyor.

Henüz, hangi havayolu şirketlerinin, yeni yapılandırılmış koltuk düzenini tercih edeceği belli olmasa da, koltuk genişliğini arttıran bu uygulama, koridor koltuklarında seyahat etmeyi tercih eden yolcular için daha pahalıya mal olacak. Pencere kenarı koltukları ile orta koltuklarda seyahat etmeyi tercih eden yolcular ise, standart fiyat ile uçmaya devam edecek.

Airbus’ın yeni koltuk yapılandırması hakkında düzenlendikleri anketin sonuçlarını değerlendiren, Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök; “Daha geniş ölçülerde koltuk aralığı sunan yeni uygulama aslında,  uzun süredir gündemde olan bir konuydu. Biz de yolcuların bu konuda ne düşündüklerini öğrenmek istedik ve bir anket düzenledik. Bazı yolcular uygulamanın hayata geçmesini istese de, çok büyük bir bölümü, pencere kenarındaki ve orta bölümlerde yer alan koltukların daraltılmasını istemiyor” dedi.

UÇAK KOLTUKLARI DARALMASIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

amerika ~ 12 yıl önce
turk hava yollari filosundaki boeing 777 ile airbus a330-300 uzun mesafe ucaklarindaki ekonomi sinifi koltuk aralarinda ki mesafe ayni mi?bilen varsa gorus bildirirse sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şahına ~ 12 yıl önce
sen yanlış vasıta ile seyahat ermişsin hacıı. kamyona binecektin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Zaten koltuk aralarını daralta daralta burnumuz ön koltuğa değecek,bir de genişliğini düşürün de tam olsun.O da olmadı siz en iyisi tabure koyun da öyle uçalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcularin sahina atfen,,, ~ 12 yıl önce
bi hava yolu biliyorum kardesim ustune para veriyo ucarsan!!!!sen onunla uc en iyisi.belcikaya gidip gelmissin ucakla 160 lira vermisin cok para vermissin ya,,,;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuların şahidi... ~ 12 yıl önce
beleş mezar var girecenmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcuların şahı ~ 12 yıl önce
bence daraltılsın hatta easy jetin planladığı gibi ayakta seyehat edilsin ki daha ucuza uçalım geçen 80 tl gidiş pegasus 80 tl dönüş jetairfly saw- brüksel bilet aldım toplamda 160 tl ödedim içime oturdu daha da ucuzlasın lütfen daraltalım koltukları

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000