25 Ağustos 2010, Çarşamba 08:19:07

Uçak kiralayıp milyar dolarları iade edecekler

Global krizin sembollerinden biri olan AIG, 180 milyar dolarlık kurtarma desteği aldığı vergi mükelleflerinin parasından 4 milyar dolarını iade ediyor. Paranın kaynağı ise uçak kiralama şirketi...
  • Hey allahım bu ne döngüdür. AIG american life sigortadır. Türkiyede de binlerce sigorta müşterisi var. Damlaya damlaya biriken paralarla o sigortalıların seyahat ettiği uçakları satın alıp şirketlere kiralıyor. Yani bindiğimiz uçakları finanse ediyoruz!!!!

Lehman Brothers, Bear Sterns, Goldman Sachs'la birlikte şu sıralar Avrupa'yı tehdit eden küresel krizle adı özdeşleşmiş bir diğer şirket olan American International Group (AIG) aldığı kurtarma yardımının yaklaşık 4 milyar dolarlık bölümünü geri ödeyeceğini açıkladı.

AIG'nin ödeyeceği paranın geçtiğimiz günlerde borçlarını sattığı uçak kiralama şirketinden gelecek paradan karşılayacağı belirtiliyor.

AIG'nin uçak kiralama şirketi International Lease Finance Corp. (ILFC) Boeing, Airbus gibi şirketlerin üretimlerinin yüzde 80'ine yakınını satın alarak bunları finansal kiralama ile tüm dünyadaki havayolu şirketlerine kiralayan bir şirket. Türkiye'de de çoğu havayolu şirketinin ILFC ile benzer bir ilişkisi bulunduğu tahmin ediliyor. (HT Ekonomi)

Uçak kiralayıp milyar dolarları iade edecekler

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Hey allahım bu ne döngüdür. AIG american life sigortadır. Türkiyede de binlerce sigorta müşterisi var. Damlaya damlaya biriken paralarla o sigortalıların seyahat ettiği uçakları satın alıp şirketlere kiralıyor. Yani bindiğimiz uçakları finanse ediyoruz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000