26 Mayıs 2008, Pazartesi 17:49:55

Uçak kazasının yıl dönümü için tören düzenlendi

Trabzon'un Maçka ilçesinde 26 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol asker ve Ukraynalı 12 mürettebat için kazanın 5. yıldönümünde bir anma töreni düzenlendi...

Maçka ilçesinin Pilav Dağı'nda, Afganistan'da Barış Gücü'nde görev yapan İspanyol askerlerini taşıyan Ukrayna uçağı 26 Mayıs 2003 tarihinde düşmüş ve 62 İspanyol Barış Gücü askeri ve Ukraynalı 12 mürettebat hayatını kaybetmişti. Kazanın 5. yıldönümünde uçağın düştüğü Pilav Dağı ve Maçka ilçe merkezinde birer anma töreni düzenlendi.

 
Kazada ölenler için ilk tören Pilav Dağı'nda yapıldı. İspanyol askerlerin anısına yapılan anıttaki törene İspanya'nın Türkiye Askeri Ataşesi Albay Manuel Sordo, 48. Piyade Tugay Komutanlığı'ndan Yarbay Metin Karahan, Ukrayna Büyükelçiliği Temsilcisi Emir Rustamov, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ile Türk ve İspanyol yetkililer katıldı. İspanyol yetkililer anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra İspanya ve Ukrayna heyetleri Maçka ilçesine inerek uçak kazasında hayatını kaybeden Ukraynalı 12 mürettebat için düzenlenen törene katıldı. Ukrayna Büyükelçiliği Temsilcisi Emir Rustamov, Mimar Saffet Bulut Parkı'nda bulunan anıta çelenk koydu. Ukrayna milli marşının okunmasının ardından Rustamov şeref defterini imzaladı.

İspanyol ve Ukraynalı heyet, son olarak 100. Yıl Atatürk Parkı'nda bulunan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İspanya Şehit Askerler Marşı'nın dinlenmesinin ardından Albay Manuel Sordo ölen askerler anısına açılan şeref defterini imzaladı.

Öte yandan geçen yıl düzenlenen anma törenlerinde İspanya ve Ukrayna heyetleri arasında dikkat çeken soğukluk, bu yıl yapılan törenlerde yaşanmadı. Her iki ülke yetkilileri anma törenlerini birlikte gerçekleştirdi.

 

Uçak kazasının yıl dönümü için tören düzenlendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000