15 Ekim 2012, Pazartesi 09:09:13

UÇAK KAZASINI ARAŞTIRMAMIŞLAR!

Esrarengiz bir uçak kazasında hayatını kaybeden Eşref Bitlis'in ölümünü MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün araştırmadığı ortaya çıktı.
  • Dönemin kara havacılık komutanı sayın armağan kuloğluna sormak lazım o gün buzlanma varsa ekibe niye uçuşa veriyorsun yada geceden nöbetten çıkmış uçuş ekibine niye görev veriyorsun?
  • Gecmis olsun. Sabotaj yada kaza her neyse. 20 sene sonra ne anlami var? Yetkililer gunumuzdeki problemlerle ugrassin bu20 sene onceki islere efor sarfetmesinler o oturduklari koltuklarda. Bu 20 sene onceki olaylar artik tarihcilerin isi. Gidip kimsenin mezarini acmayin bosyere.

Jandarma eski Genel Komutanı Bitlis'in şüpheli ölümüne ilişkin dosyayı 19 yıl aranın ardından tozlu raflardan indiren savcılığa MİT'in gönderdiği cevap şaşkınlığa sebep oldu: "Askeri savcılık dosyayı kapattı biz de araştırmadık."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak Bitlis'in ölümüne ilişkin ilk kez iki kurumdan görüş bildirmesini istedi.

 


MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cevabı merakla beklenirken iki kurumun da rutin raporların dışında 'araştırma yapmadık" demesi hayal kırıklığına yol açtı. Kurumların kazaya ilişkin detaylı istihbarat raporlarını savcılığa sunmaması da dikkat çekti.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Orgeneral Bitlis'i Diyarbakır'a götürecek askeri uçak, 17 Şubat 1993'te havalandıktan kısa süre sonra Ankara Yenimahalle'deki PTT İşleme Merkezi'nin bahçesine düşmüştü. Kazada, Bitlis ile 3 subay, bir astsubay ve bir PTT görevlisi şehit olmuştu. Gazeteci Uğur Mumcu suikastından 1 ay sonra meydana gelen olayın 'uçak motorundaki buzlanmadan' kaynaklandığı açıklanmıştı. Ancak İTÜ öğretim üyeleri tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, uçağın 'buzlanma' sonucu düşmüş olamayacağı vurgulanmış ve 'sabotaj' ihtimaline dikkat çekilmişti.

Dönemin Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Önerci de "Eğer uçak buzlanmadan düştüyse paşayı bile bile ölüme götürmüşlerdir. Çünkü biz raporumuzu sunmuştuk" demişti.

UÇAK KAZASINI ARAŞTIRMAMIŞLAR!

Yorumlar

Armağan kullu ~ 12 yıl önce
Dönemin kara havacılık komutanı sayın armağan kuloğluna sormak lazım o gün buzlanma varsa ekibe niye uçuşa veriyorsun yada geceden nöbetten çıkmış uçuş ekibine niye görev veriyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20 sene sonra ~ 12 yıl önce
Gecmis olsun. Sabotaj yada kaza her neyse. 20 sene sonra ne anlami var? Yetkililer gunumuzdeki problemlerle ugrassin bu20 sene onceki islere efor sarfetmesinler o oturduklari koltuklarda. Bu 20 sene onceki olaylar artik tarihcilerin isi. Gidip kimsenin mezarini acmayin bosyere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000