18 Ekim 2008, Cumartesi 08:21:10

Uçak kazasındaki belirsizlik sürüyor

Isparta’da 30 Kasım 2007’de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerinden vekaletini almaya çalışan ABD’li avukatlardan sonra şimdi de Hollandalı bir sigorta şirketinin üst düzey yetkilisi Isparta’ya geldi.
  • rapor yayınlansın da sonra konuşmak lazım kanımca
  • sENİN HAVACILIKLA İLGİN OLMADIĞI BELLİ.dÜNYADA HİÇBİR PİLOT YAKIT FİLİTRESİNİ KONTROL ETMEZ.BU İŞ HEM KAPTANIN GÖREVİ DEĞİLDİR HEMDE FİLİTREYİ SÖKECEK APARAT KAPTANDA BULUNMAZ.AYRICA UÇAĞA YAKIT ALINMADAN HEM TANKERDEN HEMDE YAKIT DEPOLARINDAN YAKIT NUMUNELERİ ALINIR VE KONTROL EDİLİR.KONAKLAMALARDA İSE UÇAK YERDE 4-5 SAAT KALIP YAKIT STABİLİZE OLDUKTAN SONRA UÇAĞIN TANKLARINDAN YAKITTA SU VARSA ALINIR.BUNLARI ÖĞREN DE BİLMEYENLER ÖĞRENSİN DİYE HAVA BASMA.
  • Ellerinize sağlık yorumunuzun her kelimesine harfiyen katılıyorum.Ve artık bu konuyu kapatarak rahmetli olan vatandaşlarımızın yakınlarının yaralarını daha fazla kanatmıyalım.Ayrıca burası kim daha fazla biliyor platformu da değil.
  • masal kitabı okuduğnuz belli oluyor!tabirleriniz ve konuşma şekliniz hem bu işten anlamadığınızı hemde havacı olmadığınızı gösteriyor.fazla konuşmaya ihtiyaç yok?(1996 da telaviv de md.90 uçağına 6000lb su basıldığını 2.pilotun yakıt filitresini kontrol etmesi ile bir faciadan geri dönüldüğünü biliyormusunuz? eğer buişten anlıyorsanız bütün ucaklarda standart olan bu kontrolü anlatında bilmeyenler öğrensin.AYRICA DÜNYADA GERÇEK HAVACILAR'IN %95i "C-E-N-Tİ-L-M-E-N-D-İ-R
  • Yazılanlara bakıp da gülmemek hatta bu kadar cahil insan da varmış demek diye sinirlenmemek mümkün değil..yok sinyali bozmuşlar yok ajanlar gelmiş boyunları kırmış bilgisayarları almış ellibin tane safsata..!! iş artık öyle bir hale geldiki önüne gelen havacılıktan anlar oldu.bu kazada bariz olan birşey varsa yanlış nokta üretimi ile VOR ın solu yerine sağında türbe tepe üzerine gitmeleri, dağlık bölgenin yer yer vadi özelliği nedeniyle de Terrrain ve PULL UP ikazlarının ( eğer yazıldığı gibi uçuş anında arızalı değilse ) alınmasıyla tepeye temas arasının çok kısa olması, uçağı çekmelerine rağmen arka kuyruk altından yangın gözetleme kulesinin vurduğu tepeye vurmasıdir.Motor ve arka kuyruk ilk tepede kalmış,ön taraf ( kokpit ) ve ana gövdenin büyük kısmı uçarak aşağıda bulunan diğer tepeye düşmüştür.yayınlanmış resimlere bakarsanız düşmenin ve ağaçlara takılıp durmanın ani etkisini görebilirsiniz.uçak yakıtı kerozin ani çarpmalarda alev alabilen bir yakıt türü değildir.bilip bilmeden tuhaf tuhaf senaryolar üretenler gitsin kumda oynasınlar..!!
  • Ben bu sektörün içinde 25 senesini geçirmiş senin tabirinle bir oto tamircisiyim de acaba senin mesleğin ne.bir oçağın her irtifada kabinin basınçlı kalabileceğini bilmeyecek kadar bu işin içindeysen ben sana ne diyeyim.Sen yine bildiklerini anlat bende merakla bekliyorum üstadım.
  • Bencede teknikb çok haklı.öyle bir yorum yapıyorsunuz ki sanki kaza anından hemen sonra oradaymışsınız gibi.Eğer böyleyse fikirlerinize saygı duyarım ama kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsanız bence niyetiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi geliyor.Havacılığın ne kadar içindesiniz bilmiyorum ama teknikb nin anlattıkları gerçek olabilir.Sizin anlattıklarınızın mantığa uygun tarafı yok.Yok uçakta yakıt yerine su varmış.Yok uçak parçalanmamış.Güney Amerikada 10 000 feet ten düşen 747 ye bakın ne kadar parçalanmış.halis e gelince bir uçak 0 ile çıkabileceği her irtifada basınçlandırılabilir.Mühim olan o basıncın uçağın kapısının açılıncaya kadar boşaltılabilmesidir.Bir uçakta ani basınç boşalmasını düşünmek bile istemiyorum.Eğer bu kırım hakkında daha fazla bilgilere sahipseniz hepimizi aydınlatmanızı bekliyoruz.Masallarla uğraşacak vaktimiz yok.Bizler bu sektörün içinda olan kişiler olarak elbette az çok tahminde bulunma deneyimine sahibiz.Sizler daha iyisini biliyorsanız lütfen bizi de aydınlatın da raporları beklemeden gerçekleri bilelim.Bizler sadece olabilecek nedenleri gözler önüne sermeye çalışıyoruz.Yoksa kaza şundan olmuştur diye bir iddiamız yok.
  • Bugüne kadar sesimi kimseye duyuramadım ''ÖNCE BUNDENLE AIRPOT HABERE'' çok teşekkür ederim.İnşallah bukazanın sebebinin açıklanmasın da büyük katkınız olacaktır.
  • Halis çok haklı , lütfen bağzı mevzuuları erbablara bırakalım boyun kırığında veya ölüm şeklinden bahsedeceğinize hiç hayatınızda bukadar temiz patlamamış yanmamış kaza gördünüzmü sanki uçakta yakıt değilde su varmış gibi parçalanmamış olmasıda başka bir soru ?NEDEN ACABA?!
  • ISPARTA kazasında bazı gerçekler gizleniyor gibi ?Gerçekleri bilen kişiler konuşmaktan kaçınıyor ?. Fokus hava yolları niçin bukazadan sonra kapatılmadı?Bu hava yollarının Kazadan önce İran!da(SHİRAZ'da) yaşadığı olay niçin SHGM tarafından örtbas edildi.Acaba o olayın canlı şahitlerini SHGM zamanında dinleseydi bu kaza önlenebilirmiydi? SHGM ye bu soruyu sormak ve neticesinde Shgm de gerçekten alnı açık çalışanların temize çıkması temennisi ile

Benelux&Justus Şirketi Uluslararası Müdürü Gökhan Germeyan, kazanın ardından maddi ve manevi tazminat konusunda aileleri bilgilendirmek için görüşme yaptıklarını belirtti. Kazada kızını ve eşini kaybeden Isparta’nın Atabey İlçesi eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu ve oğlunu kaybeden Şerafettin Tokgöz, Gökhan Germeyan ile görüştüklerini ancak yardım talebine sıcak bakmadıklarını söyledi. Sivil Havacılık’tan gelecek raporu beklediklerini ve buna göre hareket edileceğini kaydeden İzzet Kutlu, "Ortada bir rapor yok. Hiç kimse bu durumda bir şey söyleyemez. Raporun gelmesini ve hukuki sürecin başlamasını bekliyoruz" dedi.

Uçak kazasındaki belirsizlik sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

yoda ~ 15 yıl önce
rapor yayınlansın da sonra konuşmak lazım kanımca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİKB ~ 15 yıl önce
sENİN HAVACILIKLA İLGİN OLMADIĞI BELLİ.dÜNYADA HİÇBİR PİLOT YAKIT FİLİTRESİNİ KONTROL ETMEZ.BU İŞ HEM KAPTANIN GÖREVİ DEĞİLDİR HEMDE FİLİTREYİ SÖKECEK APARAT KAPTANDA BULUNMAZ.AYRICA UÇAĞA YAKIT ALINMADAN HEM TANKERDEN HEMDE YAKIT DEPOLARINDAN YAKIT NUMUNELERİ ALINIR VE KONTROL EDİLİR.KONAKLAMALARDA İSE UÇAK YERDE 4-5 SAAT KALIP YAKIT STABİLİZE OLDUKTAN SONRA UÇAĞIN TANKLARINDAN YAKITTA SU VARSA ALINIR.BUNLARI ÖĞREN DE BİLMEYENLER ÖĞRENSİN DİYE HAVA BASMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİKB ~ 15 yıl önce
Ellerinize sağlık yorumunuzun her kelimesine harfiyen katılıyorum.Ve artık bu konuyu kapatarak rahmetli olan vatandaşlarımızın yakınlarının yaralarını daha fazla kanatmıyalım.Ayrıca burası kim daha fazla biliyor platformu da değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ae ~ 15 yıl önce
masal kitabı okuduğnuz belli oluyor!tabirleriniz ve konuşma şekliniz hem bu işten anlamadığınızı hemde havacı olmadığınızı gösteriyor.fazla konuşmaya ihtiyaç yok?(1996 da telaviv de md.90 uçağına 6000lb su basıldığını 2.pilotun yakıt filitresini kontrol etmesi ile bir faciadan geri dönüldüğünü biliyormusunuz? eğer buişten anlıyorsanız bütün ucaklarda standart olan bu kontrolü anlatında bilmeyenler öğrensin.AYRICA DÜNYADA GERÇEK HAVACILAR'IN %95i "C-E-N-Tİ-L-M-E-N-D-İ-R

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 15 yıl önce
Yazılanlara bakıp da gülmemek hatta bu kadar cahil insan da varmış demek diye sinirlenmemek mümkün değil..yok sinyali bozmuşlar yok ajanlar gelmiş boyunları kırmış bilgisayarları almış ellibin tane safsata..!! iş artık öyle bir hale geldiki önüne gelen havacılıktan anlar oldu.bu kazada bariz olan birşey varsa yanlış nokta üretimi ile VOR ın solu yerine sağında türbe tepe üzerine gitmeleri, dağlık bölgenin yer yer vadi özelliği nedeniyle de Terrrain ve PULL UP ikazlarının ( eğer yazıldığı gibi uçuş anında arızalı değilse ) alınmasıyla tepeye temas arasının çok kısa olması, uçağı çekmelerine rağmen arka kuyruk altından yangın gözetleme kulesinin vurduğu tepeye vurmasıdir.Motor ve arka kuyruk ilk tepede kalmış,ön taraf ( kokpit ) ve ana gövdenin büyük kısmı uçarak aşağıda bulunan diğer tepeye düşmüştür.yayınlanmış resimlere bakarsanız düşmenin ve ağaçlara takılıp durmanın ani etkisini görebilirsiniz.uçak yakıtı kerozin ani çarpmalarda alev alabilen bir yakıt türü değildir.bilip bilmeden tuhaf tuhaf senaryolar üretenler gitsin kumda oynasınlar..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİKB ~ 15 yıl önce
Ben bu sektörün içinde 25 senesini geçirmiş senin tabirinle bir oto tamircisiyim de acaba senin mesleğin ne.bir oçağın her irtifada kabinin basınçlı kalabileceğini bilmeyecek kadar bu işin içindeysen ben sana ne diyeyim.Sen yine bildiklerini anlat bende merakla bekliyorum üstadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SRDR ~ 15 yıl önce
Bencede teknikb çok haklı.öyle bir yorum yapıyorsunuz ki sanki kaza anından hemen sonra oradaymışsınız gibi.Eğer böyleyse fikirlerinize saygı duyarım ama kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsanız bence niyetiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek gibi geliyor.Havacılığın ne kadar içindesiniz bilmiyorum ama teknikb nin anlattıkları gerçek olabilir.Sizin anlattıklarınızın mantığa uygun tarafı yok.Yok uçakta yakıt yerine su varmış.Yok uçak parçalanmamış.Güney Amerikada 10 000 feet ten düşen 747 ye bakın ne kadar parçalanmış.halis e gelince bir uçak 0 ile çıkabileceği her irtifada basınçlandırılabilir.Mühim olan o basıncın uçağın kapısının açılıncaya kadar boşaltılabilmesidir.Bir uçakta ani basınç boşalmasını düşünmek bile istemiyorum.Eğer bu kırım hakkında daha fazla bilgilere sahipseniz hepimizi aydınlatmanızı bekliyoruz.Masallarla uğraşacak vaktimiz yok.Bizler bu sektörün içinda olan kişiler olarak elbette az çok tahminde bulunma deneyimine sahibiz.Sizler daha iyisini biliyorsanız lütfen bizi de aydınlatın da raporları beklemeden gerçekleri bilelim.Bizler sadece olabilecek nedenleri gözler önüne sermeye çalışıyoruz.Yoksa kaza şundan olmuştur diye bir iddiamız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shg? ~ 15 yıl önce
Bugüne kadar sesimi kimseye duyuramadım ''ÖNCE BUNDENLE AIRPOT HABERE'' çok teşekkür ederim.İnşallah bukazanın sebebinin açıklanmasın da büyük katkınız olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AE ~ 15 yıl önce
Halis çok haklı , lütfen bağzı mevzuuları erbablara bırakalım boyun kırığında veya ölüm şeklinden bahsedeceğinize hiç hayatınızda bukadar temiz patlamamış yanmamış kaza gördünüzmü sanki uçakta yakıt değilde su varmış gibi parçalanmamış olmasıda başka bir soru ?NEDEN ACABA?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shg? ~ 15 yıl önce
ISPARTA kazasında bazı gerçekler gizleniyor gibi ?Gerçekleri bilen kişiler konuşmaktan kaçınıyor ?. Fokus hava yolları niçin bukazadan sonra kapatılmadı?Bu hava yollarının Kazadan önce İran!da(SHİRAZ'da) yaşadığı olay niçin SHGM tarafından örtbas edildi.Acaba o olayın canlı şahitlerini SHGM zamanında dinleseydi bu kaza önlenebilirmiydi? SHGM ye bu soruyu sormak ve neticesinde Shgm de gerçekten alnı açık çalışanların temize çıkması temennisi ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000