15 Kasım 2008, Cumartesi 11:56:52

Uçak kazasında sis perdesi aralanıyor

Meksika'nın başkenti Mexico City'de düşen ve aralarında Meksika İçişleri Bakanı Juan Camilo Mourino'nun da bulunduğu 13 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının nedeni olarak pilotaj hatası ihtimali üzerinde duruluyor.

Meksika Ulaştırma Bakanı Luis Tellez, kazanın ardından başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, ilk belirlemelere göre kazanın pilotaj hatasından kaynaklanabileceği yönünde bulguların olduğunu söyledi. Tellez, uçağın düşmesindeki nedenin, pilotun önünde seyreden uçak ile arasında yeterli mesafeyi korumaması olabileceğini söyledi. Bunun şuan için kesin bir durum olmadığını ve yalnızca bir hipotez olduğunu vurgulayan Tellez, çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu arada olay günü Learjet 45 tipi uçakta seyahat eden Meksika İçişleri Bakanı Mourino ve diğer 8 kişi, Mexico City Havalimanı'na inişe geçmek için alçalmaya başlamıştı. Bu sırada aynı piste iniş yapmak için yaklaşma uçuşunda bulunan Mexicana de Aviacion havayollarına ait Boeing 767 tipi yolcu uçağı da aynı piste doğru ilerleyişini sürdürüyordu. Telsiz kayıtlarına göre Mourino'nun bulunduğu uçağın pilotu, arkadan takip ettiği yolcu uçağı ile arasındaki güvenli mesafeyi koruyamadı ve uçakta bir sarsıntı başladı. Bu durum kazadan hemen önceki uçuş kayıtlarında da yer aldı. Uçağın pilotu hava akımı nedeniyle oluşan bir türbülanstan bahsederken, bunun nedeninin önündeki uçağı yakın mesafeden takip etmiş olmasına bağladı. Daha sonrasında ise uçak ile olan bağlantı kesildi.

Meksika Ulaştırma Bakanı Tellez, uçaklar arasındaki güvenli uçuş mesafesinin en az 5 mil olması gerektiğini ifade ederek, kaza öncesinde radarlar tarafından kaydedilen son mesafenin 4.15 mil olduğunu söyledi.

Uçak kazasında sis perdesi aralanıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000