26 Mayıs 2012, Cumartesi 08:40:52

UÇAK KAZASINDA ÖLENLER TRABZON'DA ANILDI

Trabzon'un Maçka ilçesinde, 26 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol asker için bir anma töreni düzenlendi...

Maçka ilçesinin Pilav Dağı'nda, Afganistan'da Barış Gücü'nde görev yapan İspanyol askerlerini taşıyan Ukrayna uçağı, 26 Mayıs 2003 tarihinde düşmüş ve 62 İspanyol askeri ve Ukraynalı 12 mürettebat hayatını kaybetmişti. Kazanın 9. yıldönümünde uçağın düştüğü Pilav Dağı ve Maçka ilçesinde bir anma töreni düzenlendi.

Kazada ölenler için ilk tören Pilav Dağı'nda yapıldı. İspanyol askerlerin anısına yapılan anıttaki törene, İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Albay Julıan De Pablo Martin, Jandarma Ataşesi Col G.C.D Eduardo Luis Fernandez Martin, Savunma Ataşe Yardımcısı Astsubay Faustıno More Fernandez, ölen askerlerin İspanya'dan gelen yakınları, 48. Motorlu Piyade Tugay Komutan vekili Kurmay Albay İlhami Ulu ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç katıldı.

İspanya Silahlı Kuvvetlerinin şimdiye kadar bu kadar asker kaybetmediğini belirten Savunma Ataşesi Albay Julıan De Pablo Martin, "Kaza olduğu zaman uzaktan hissediliyor ama burada olunca daha farklı oluyor. Şimdiye kadar İspanya Silahlı Kuvvetleri'nin yaşadığı en büyük kaza, en çok askerimizi kaybettiğimiz bir uçak kazası oldu. İspanya Silahlı Kuvvetleri olarak hem de İspanya Büyükelçiliği olarak Türkiye’de bize gösterilen destek ve dayanışmadan dolayı buradaki insanların bize gösterdiği desteklerden dolayı çok minnettarız" dedi.

İspanyol yetkililer anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Maçka ilçe merkezine gelen heyet, buradaki Türk-İspanyol dostluk anıtına çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

UÇAK KAZASINDA ÖLENLER TRABZON'DA ANILDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000