28 Ağustos 2008, Perşembe 07:54:37

Uçak kazasında ölenler için seyyar laboratuvar

Kırgızistan'da geçtiğimiz Pazar günü başkent Bişkek yakınlarında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler teşhis edilemedi. Kazada hayatını kaybeden Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in cenazesinin tespiti için de DNA testi gerekiyor.
  • Hiç kimse böyle bir şekilde ölmeyi haketmiyor... Çok acı ve çok üzücü birşey...

Kırgızistan Sağlık Bakan yardımcısı Madamin Karatayev resmi bir açıklama yaparak kazada hayatını kaybedenlerle ilgili durum değerlendirmesinde bulundu. Karatayev'in açıklamasına göre kazada yanarak hayatını kaybeden 68 kişiden sadece 11'i teşhis edildi. Kalan 57 kişinin teşhisi için DNA testi gerekiyor. Karatayev, Kırgızistan'da DNA testi yapacak bir laboratuvar bulunmadığını belirterel, İran'dan taşınabilir laboratuvar ve 5 kişilik uzman ekip getirildiğini bildirdi. İran'dan Kırgızistan'a DNA testi yapmak için gelen uzman ekip çalışmalarına dün başladı.

İran'dan gelen 5 kişilk uzman ekibin başkanı Yunus Marufi Kırgızistan Adli Tıp Morgu önünde İran Devlet Telvizyonu'na bir açıklama yaptı. Öğleden sonra saat 16.00'dan itibaren çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Marufi, kazada hayatını kaybedenlerle ilgili morga girerek bir incelemede bulunduklarını kaydetti. Marufi konuşmasına şöyle devam etti; "Morgda yaptığımız incelemelerde kazanın acı boyutunu bir kez daha gördük. Kazada hayatını kaybeden yolcuların bedenleri tamamen yanmış durumda. Ölen yolcuların tanınması için DNA testi şart. İnşaallah hayatını kaybeden yolcuların teşhisi için elimizden geleni yapacağız."

Kazada hayatını kaybeden 68 kişinin arasında Mehmet Şahin isimli bir de Türk vatandaşı bulunuyordu. T.C. Bişkek Büyükelçiliği'nden verilen bilgilere göre kazada hayatını kaybeden 1940 İzmir doğumlu Mehmet Şahin'in teşhis edilebilmesi için DNA testi yapılması gerekiyor. Büyükelçilik yetkilileri Şahin'in İzmir'deki yakınlarına ulaşıldığını bildirdi.

Uçak kazasında ölenler için seyyar laboratuvar

Yorumlar

Flughafen ~ 16 yıl önce
Hiç kimse böyle bir şekilde ölmeyi haketmiyor... Çok acı ve çok üzücü birşey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000