06 Haziran 2009, Cumartesi 07:55:33

Uçak kazasında ölen yolcuya 'bilim ödülü'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Isparta’daki uçak kazasında ölen genç fizikçi Özgen Berkol Doğan'ın adını yaşatmak amacıyla her yıl ‘Özgen Berkol Doğan Bilim Ödülü’ verme kararı aldı.

Isparta’da 30 Kasım 2007’de meydana gelen ve 7'si mürettebat 57 kişinin öldüğü uçak kazasında yaşamını yitiren Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan'ın babası Prof. Dr. Nevzat Doğan, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semiha Bahçeli’ye bir mektup göndererek, “Her yıl bölümünüzden birincilikle mezun olan öğrenciye Berkol Doğan Bilim Ödülü Plaketi ve 500 TL para ödülü vermek ve bu öğrencimizi ömür boyu yapacağı bilimsel çalışmalarda, gücümüz yettiği kadar desteklemek istiyoruz” talebinde bulundu. Bunun üzerine fakülte, Özgen Berkol Doğan’ın adını yaşatmak amacıyla her yıl SDÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğrencilerinden bölüm birincisine Özgen Berkol Doğan Bilim Ödülü verilmesini kararlaştırdı. Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semiha Bahçeli, Fizik Bölümü’nde Özgen Berkol Doğan köşesi oluşturmayı düşündüklerini belirterek, ailenin bu talebini saygı ve takdirle karşıladıklarını söyledi.

KAZADAKİ EN GENÇ BİLİM ŞEHİDİYDİ

28 yaşında hayatını kaybeden Özgen Berkol Doğan, Isparta’daki uçak kazasında ölen bilim şehitlerinin en genciydi. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) evrenin sırlarını çözmek için çalışan ekipte görev alan ve 3 bilim kurgu romanı çeviren Doğan, aynı zamanda iyi bir fotoğrafçı ve dansçıydı.

Kazada Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Arık (59), Yüksek Lisans öğrencisi Engin Abat (29) ile Doğuş Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ (60), Doç. Dr. İskender Hikmet (43) ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan (29) da yaşamını yitirmişti.

Hürriyet

Uçak kazasında ölen yolcuya 'bilim ödülü'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000