31 Ekim 2008, Cuma 07:24:08

Uçak kazasında ölen Türk yolcu defnedilemiyor!

Kırgızistan'da geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Türk vatandaşı Mehmet Şahin'in cenazesi, vekaletname gelmediğinden 67 gündür defnedilemiyor.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Birinci Katibi Berk Ece, yaptığı açıklamada, 24 Ağustos'ta Bişkek yakınlarında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden İzmirli 48 yaşındaki Mehmet Şahin'in cenazesinin vekalatname sorununa bağlı olarak Bişkek Şehir Morgu'ndan alınamadığını söyledi.

Uçak kazasında hayatını kaybeden Şahin'in Türkiye'deki ailesinin, cenazenin Bişkek'e defnedilmesini istediğini dile getiren Berk Ece, bunun için ailenin avukatı tarafından vekaletname gönderilmesi gerektiğini, ancak söz konusu vekaletnamenin kendilerine halen ulaşmadığını belirtti.

Avukat tarafından daha önce bir vekaletname gönderildiğini de ekleyen Ece, ancak bunun sadece bir fotokopi olduğunu, defin işlemlerinin yapılabilmesi için dosyanın aslının gerektiğini kaydediyor.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği olarak Mehmet Şahin'in cenazesiyle başından beri ilgilendiklerini aktaran Berk Ece, "Cenaze kaza sonrası aşırı yanıktan dolayı tanınmaz halde olduğu için DNA testi yapılması gerekiyordu. Ancak Kırgızistan'da DNA testi yapılacak bir yer olmadığı için DNA testleri İran'da yapıldı. İranlı yetkililerin verdiği bilgilere vatandaşımız Şahin dışında hayatını kaybedenlerin tamamının kimlikleri belirlenmiş" diye konuştu.

Şahin'in DNA kimliği tam olarak belirlenemediği için defin sürecinin uzadığını anlatan Türk görevli, "Vatandaşımız kimliği net olarak belirlenmiş değil. Biz de, 'morgda son kalan cenaze bizimdir' mantığıyla hareket etme yolunu seçtik. Vekaletnamenin aslı geldiği zaman cenazeyi Bişkek'e defnedeceğiz" şeklinde konuştu.

24 Ağustos akşamı Bişkek Manas Havaalanı yakınlarında meydana gelen kazada 66 kişi hayatını kaybetmişti. 44'ü İranlı olmak üzere Çin, Kanada, Kazakistan, ve bir de Türk vatandaşının bulunduğu yabancı yolcuların hayatını kaybettiği uçak kazasından 7'si mürettebat 24 kişi yaralı olarak kurtulmuştu. Kırgızistan'a turist vizesiyle gelen emekli matematik öğretmeni Mehmet Şahin'in İran üzerinden Türkiye'ye dönmekte olduğu bildirilmişti.

 

Uçak kazasında ölen Türk yolcu defnedilemiyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000