17 Kasım 2008, Pazartesi 07:56:15

Uçak kazasında ölen Türk toprağa verildi

Kırgızistan'da ağustos ayında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Türk vatandaşı Mehmet Şahin(68), 80 gün sonra memleketi Fethiye'de toprağa verildi.
  • Sevgili babam Mehmet Şahin'i trajik bir kaza sonucu kaybetmenin üzüntüsüyle başa çıkmak çok zor.Babama Allah dan rahmet diliyorum.O çok değerli ve çok kültürlü bir insandı,daha yapacak çok işi vardı bu dünya da.Ahıska Türkleri nin yaşamı hakkında araştırmalarını tamamlamış ve dökümanlarla birlikte yurda dönerek kitap yazma amacındaydı fakat hepimizi üzen kaza sonucu yaşamını yitirdi.Onu çok seviyoruz ve asla unutamıcaz.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
  • Mehmet Şahin dayımdı. Eşsiz bir insandı. Tam bir idealistti. Emekli olduktan sonra Rusça, Kırgızca, Kazakça gibi dilleri öğrenip sözlükler yazmıştı. Köyde kaldığı mütevazi evinin içi kitap doluydu. Allah rahmetiyle muamele buyurur inşallah.

Kazanın üzerinden yaklaşık 3 ay geçtikten sonra dün akşam saatlerinde İstanbul'a oradan da Dalaman Havalimanı'na getirilen Şahin'in cenazesi, burada yakınları tarafından teslim alındı. Havalimanından Fethiye'nin Göcek beldesine getirilen Şahin'in cenazesi bu sabah Karacaören Köyü'nde toprağa verildi. Karacaören köy mezarlığına defnedilen Şahin'in cenaze törenine oğlu Serdar, kızı Senem, kardeşleri ve Karacaören köyü sakinleri katıldı.

Cenaze töreninin ardından ailesi taziyeleri kabul ederken, Şahin'in Karacaören'de bulunan evinin kapısı da ailesi tarafından 13 ay sonra yeniden açıldı. 2 göz odadan oluşan evde Şahin'in yaklaşık bin 500 tane kitaptan oluşan kütüphanesi dikkat çekti. Şahin'in oğlu Serdar Sahin, babasının naaşının geç de olsa Türkiye'ye getirilmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. 24 Ağustos 2008'de kaza olduktan sonra kendilerinin kazayı televizyonlardan öğrendiklerini, hiçbir yetkilinin kendilerini arayıp kaza hakkında bilgi vermediğini anlatan oğul Şahin, Kırgız yetkililere sitemde bulundu. Türk dışişleri ve büyükelçi görevlilerinin yakın ilgisi sonrasında cenazenin Türkiye'ye getirilebildiğine vurgu yapan Serdar Şahin, "Bürokratik olarak Kırgız hükümetinin zorlaması ile karşılaştık. Bizden sürekli vekaletler ve belgeler istendi. Bu yazışmalar ve bürokratik engellemelerden dolayı cenazemiz uzun süre defnedilemedi. Geç de olsa babamın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi bizi sevindirdi. Bugün de Karacaören Köyü'nde kendisini toprağa verdik." dedi.

Bişkek Manas Havaalanı yakınlarında 24 Ağustos akşamı meydana gelen kazada 66 kişi hayatını kaybetmişti. 44'ü İranlı olmak üzere Çin, Kanada, Kazakistan ve bir de Türk vatandaşının bulunduğu yabancı yolcuların hayatını kaybettiği uçak kazasından 7'si mürettebat 24 kişi yaralı olarak kurtulmuştu. Uçakta bulunan ve Kırgızistan'a turist vizesiyle gelen emekli matematik öğretmeni Mehmet Şahin'in İran üzerinden Türkiye'ye dönmekte olduğu bildirilmişti.

Uçak kazasında ölen Türk toprağa verildi

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Sevgili babam Mehmet Şahin'i trajik bir kaza sonucu kaybetmenin üzüntüsüyle başa çıkmak çok zor.Babama Allah dan rahmet diliyorum.O çok değerli ve çok kültürlü bir insandı,daha yapacak çok işi vardı bu dünya da.Ahıska Türkleri nin yaşamı hakkında araştırmalarını tamamlamış ve dökümanlarla birlikte yurda dönerek kitap yazma amacındaydı fakat hepimizi üzen kaza sonucu yaşamını yitirdi.Onu çok seviyoruz ve asla unutamıcaz.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mescere ~ 15 yıl önce
Mehmet Şahin dayımdı. Eşsiz bir insandı. Tam bir idealistti. Emekli olduktan sonra Rusça, Kırgızca, Kazakça gibi dilleri öğrenip sözlükler yazmıştı. Köyde kaldığı mütevazi evinin içi kitap doluydu. Allah rahmetiyle muamele buyurur inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000