02 Eylül 2009, Çarşamba 08:00:48

Uçak kazasında mı öldü?

Şemdin Sakık, kendisini yakalayıp Türkiye’ye getiren ekibin içinde ‘’Yeşil’’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da olduğunu ve Yeşil’in, 16 Mayıs 2001 tarihinde Malatya’da düşen CASA uçağında öldüğünü iddia etti...
  • eski bir ozel kuvvetler komutanligi mensubu olarak soyluyorum. hepsi bos hikayedir bu yazilanlarin
  • PKK li ise gömün gitsin haber bile yapmayin, ama yasiyorsa yakalansin ve gömün gitsin. Ne mutlu Türküm diyene. Seyitler ölmez vatan bölünmez.
  • Şayet o kazada öldüyse ALLAH RAHMET EYLESİN.Yaşıyorsada selamet versin

pkk terör örgütünün eski yöneticilerinden Şemdin Sakık, Kuzey Irak’ta kendisini yakalayıp Türkiye’ye getiren ekibin içinde ‘’Yeşil’’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da olduğunu öne sürdü. Sakık, Yeşil’in 16 Mayıs 2001 tarihinde, Malatya’da düşen CASA uçağında öldüğünü de iddia etti.
DTP milletvekili olan ağabeyi Sırrı Sakık’a 28 Ağustos günü bir mektup yazan ve bu mektubu dün kendi internet sitesine koyan Sakık, ‘’ Beni ve kardeşimi, başında Yeşil’in bulunduğu gayrimeşru bir ekip Türkiye’ye getirdi. Bu ekibin beni sağ bırakması için hiçbir neden yoktu. ‘’ dedi.

CASA DÜŞTÜ YEŞİL ÖLDÜ

Şemdin Sakık o günlerde pişmanlık dilekçes, verdiğini de hatırlatarak ‘’Elimdeki tek seçenek pişmanlık dilekçesi vermekti. Buna rağmen Yeşil ve ekibi Malatya’da düşen Casa tipi uçakta ölmeselerdi, yine de yaşıyor olmayabilirdim’’ diyerek Yeşil’in uçak kazasında öldüğünü öne sürdü.

Ağabeyi Sırrı Sakık’a babasından kalan mirastan kendisine pay verilmediği için kızgın olan Sakık, Yeşil kod adlı Yıldırım’ın Muş’ta Sırrı Sakık’a ait otelde kaldığını da iddia etti ve ‘’Aynı masada kumar oynamanız, aynı masada içki içmeniz seni kirletmiş olamaz mı?’’ diye sordu.

Şemdin Sakık, ağabeyi Sırrı Sakık hakkında bir iddia daha da ortaya atarak ‘’ Hem amcakızı, hem gelininiz olan Gulê’nin öldürülmesine hükmedenlerden biri sen değil miydin? Bu kızın parmaklarını, elini, dudaklarını, burnunu, kulaklarını kestikten sonra ayağına taş bağlayarak Murat Nehri’ne atan Namık değil miydi? ‘’ diye sordu.

2001’DEKİ FACİA

16 Mayıs 2001 günü, Özel Kuvvetler Komutanlığı personelini taşıyan CASA tipi askeri uçak Malatya'nın Akçadağ İlçesi yakınlarında düşmüş ve 34 asker ölmüştü. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan uçak, Malatya'nın Akçadağ ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Güzyurdu ile Yağmurlu köyleri arasındaki boş bir alana düştü.

Kazada aralarında Binbaşı Lütfü Ceylan ile 3 Yüzbaşı, 3 Üsteğmen ve astsubaylar ile erlerden oluşan 34 asker ölmüştü. Ölen personelin tümünün kimlikleri açıklandı ve ölenler arasında sivil bulunmuyordu. Ancak görgü tanığı köylülerden İsmail Ertaş, ‘’Uçak köyün yakınındaki iki evin üzerine doğru alçaldı. Pilot ani bir manevra yaptı. Uçak dikine yere çakıldı. Kaza yerine gittiğimizde, uçak yanıyordu. Sivil giyimli iki kişinin cesedini gördük’’ demişti.

Şemdin Sakık bu iddiasını bir süre önce avukatı Vedat Erten de açıklamış ve ‘’CASA uçağının Malatya'da düşmesinden sonraki ilk görüşmemizde bana, (Beni Irak'tan Türkiye'ye getirenler bu uçaktaydı. İçlerinde Yeşil de vardı. ve tasfiye edildiler) dedi. Ona göre güvenlik birimleri içerisinde tasfiyeci hareketler var. Birinin işi bitince diğeri onu tasfiye ediyor. Böyle düşünüyordu.’’ demişti.

Gazeteport

Uçak kazasında mı öldü?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
eski bir ozel kuvvetler komutanligi mensubu olarak soyluyorum. hepsi bos hikayedir bu yazilanlarin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
PKK li ise gömün gitsin haber bile yapmayin, ama yasiyorsa yakalansin ve gömün gitsin. Ne mutlu Türküm diyene. Seyitler ölmez vatan bölünmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şayet o kazada öldüyse ALLAH RAHMET EYLESİN.Yaşıyorsada selamet versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000