18 Ağustos 2009, Salı 12:21:10

UÇAK KAZASINDA KOKPİT SKANDALI!

İran Ulaştırma Bakanı Hamid Behbahani, pistten çıkarak 17 kişinin ölümüne neden olan kaza öncesi Aria Havayolları yöneticilerinin uçuş sırasında kokpite girerek pilotun dikkatini dağıttığını kaydetti.
  • Öncelikle İRAN ın her uçağa koyduğu güvenlik maskesi altındaki en az iki silahlı adamını uçaklardan çekmesi lazım.Bu adamlar silahlarıyla uçaklara binmekte ve kaptanlardan bile yetkili kılınmatadır.Adamlar kaptanları bile canları istediğinde kokpite sokmamaktadır.Diğer personelse zaten adamları gördüğünde öcü görmüş gibiler.İran sivil havacılığı öncelikle bu yanlışını düzeltmelidir.
  • Öncelikle İran'ın bu kafa yapısı değişmesi lazım yoksa daha üzücü kazalarla karşılaşılabilir.
  • Patron sigara içmek için, Ailesi, iniş, kalkışı seyretmek için, Kokpitte uçar. Cpt nın, itiraz etmesimi lazım. Hadi canım, güldürme beni. Sıkar biraz. Tail commender.

İran Ulaştırma Bakanı Hamid Behbahani, 24 Temmuz’da pistten çıkarak alev alan Aria Havayolları uçağının öngörülenden yüksek hızda olduğunu, ilk iniş denemesinde yüksek hızda olduğu için pisti pas geçtiğini söyledi.

İkinci denemede de pilotun aynı hızda piste yaklaştığını kaydeden Behbahani,uçağın hızının fazla olduğu için pistte duramayarak kaza yaşandığını kaydetti.

Behbahani, çok önemli bir noktaya da dikkat çekti. Uçuş sırasında Aria Havayolları’nın sahibinin ve genel müdürünün kokpite girerek pilotların dikkatini dağıttığını belirten Behbahani, “Şirket yöneticilerinin kokpite girmesi pilotun kendine güvenini kaybetmesine neden oldu” dedi.

Behbahani, 15 Temmuz’da düşen Caspian Havayolları uçağı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Behbahani, Caspian Havayolları’nın birinci motorundan kopan bir parçanın ikinci motora ve dikey stablize’deki rudder’a çarpması sonucu uçağın aerodinamik yapısının bozulduğunu ve kazanın gerçekleştiğini açıkladı.

28 bin 700 feet yükseklikteki uçağın inişinin normal koşullarda 6 dakika süreceğini ancak bu uçağın 70 saniyede yere çakıldığını kaydeden Hamid Behbahani, düşen uçağın motorlarının en az 1085 saat daha uçuş yapabileceğini ve uçağın 2010 yılına kadar uçuş izni bulunduğunu kaydetti.

UÇAK KAZASINDA KOKPİT SKANDALI!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle İRAN ın her uçağa koyduğu güvenlik maskesi altındaki en az iki silahlı adamını uçaklardan çekmesi lazım.Bu adamlar silahlarıyla uçaklara binmekte ve kaptanlardan bile yetkili kılınmatadır.Adamlar kaptanları bile canları istediğinde kokpite sokmamaktadır.Diğer personelse zaten adamları gördüğünde öcü görmüş gibiler.İran sivil havacılığı öncelikle bu yanlışını düzeltmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Öncelikle İran'ın bu kafa yapısı değişmesi lazım yoksa daha üzücü kazalarla karşılaşılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Patron sigara içmek için, Ailesi, iniş, kalkışı seyretmek için, Kokpitte uçar. Cpt nın, itiraz etmesimi lazım. Hadi canım, güldürme beni. Sıkar biraz. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000