09 Ocak 2010, Cumartesi 11:20:38

Uçak kazasında kaybolan eşi için DNA testi istiyor

Irak'ta 4 yıl önce düşen uçakta hayatını kaybeden 34 kişi arasında cesedi bulunamayan Ramazan Altıkulaç'ın (54) eşi Ayşe Altıkulaç (45), eşinin 4 yıldır ne ölüsünün ne de dirisinin bulunduğunu belirterek, cesetlere DNA testi yapılmasını isteyeceğini söyledi.

Oğlu Hamza Altıkulaç'a daha iyi bir gelecek hazırlamak ve hasar gören evini onarmak için 9 Ocak 2007 tarihinde çalışmak üzere Irak'a gitmek üzere yola çıkan Ramazan Altıkulaç'ın bindiği uçak, 35 yolcusuyla birlikte Bağdat yakınlarında düştü. Kazanın üzerinden 4 yıl geçti. Kazadan sonra hayatını kaybeden bütün yolcuların cesetleri ailelerine teslim edilirken Altıkulaç'ın cenazesi kayıplara karıştı. Altıkulaç'ın evinde 9 Ocak günü mevlit okutulup Altıkulaç anılsa da eşi, onun öldüğüne inanmıyor.

Ayşe Altıkulaç, eşinin sürekli çalışmak için dışarı gittiğini, Irak'a gittikten sonra da dönmediği için sanki çalışmaya gitmiş gibi olduğunu belirterek, "Eşim evi ve çocuğu için gitti ama bir daha dönmedi. Bugün uçak kazasının yıl dönümü ama bizim gidip dua edeceğimiz bir mezarımız bile yok. Oğlum bana bayramda, yılbaşında, babalar gününde soruyor 'Anne ben kime hediye alacağım, kimin elini öpeceğim?' diye. Kelimeler boğazımda düğümlenip kalıyor. Oğlumu amcalarının, dayılarının yanına gönderiyorum ama baba gibi olmuyor tabii" dedi.

Eşinin ne ölüsünün ne de dirisinin bulunduğunu, hiçbir yetkilinin kapısını çalmadığını, her 9 Ocak günü büyük bir acı yaşadıklarını söyleyen Altıkulaç şunları kaydetti: "Eşimin öldüğüne inanmıyoruz. Çünkü eşim çalışmaya gitti, geriye ne ölüsü geldi ne de dirisi. O sürekli çalışmaya yurt dışına gittiği için ben sanki uzun bir süre gitti, henüz gelmedi sanıyorum. Kendimi böyle avutuyorum. Çünkü onun hem ölmesine hem de cenazesinin olmamasına dayanamıyorum. Eşim sanki bir gün gelecekmiş gibi."

Eşinin bir mezarının olmasını istediklerini vurgulayan anne Altıkulaç, "Kimse bize yardımcı olmadı. 35 kişi öldü, sadece bizim cenaze bulunmadı. Yetkililere başvurduk ama kimseden bize cevap gelmedi. Artık kocamın bulunmasını istiyorum. Kaza olduğunda en son 2 cenaze kaldı. Ama 3 aile vardı. O zaman 3 aileye DNA testi yaptılar. Benim eşim bulunamadı. Ben diğer cenazelere de DNA testi yapılmasını istiyorum. Çünkü onlardan biri benim kocam olabilir. Benim kocam o uçağın içindeydi, buharlaşmış olamaz" dedi

Altıkulaç'ın oğlu Hamza Altıkulaç ise babasız 4. yıla girdiğini, en büyük acının ise babasının bir mezarının bile olmaması olduğunu belirterek, "Babama en son, hediye olarak mendil almıştım. Babam beni çok severdi. Beni alır gezdirirdi. Ancak şimdi babama ne hediye alabiliyorum ne de babam beni gezdirebiliyor. Herkes babasıyla geziyor, babasına hediye alıyor ama ben eve kapanmak zorunda kalıyorum. Çünkü benim ziyaret edebileceğim bir baba mezarı bile yok" diye konuştu.

Yetkililere seslenen Altıkulaç, babasızlığı kimsenin bilemeyeceğini, her gece babasını rüyasında gördüğünü vurgulayarak, "Aradan 4 yıl geçti, ne olur artık babamı bulun. Onun mezarına bile razıyım. Yeter ki babamdan bir şey olsun" dedi.

Uçak kazasında kaybolan eşi için DNA testi istiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000