05 Şubat 2016, Cuma 09:19:38

Uçak kazası soruşturması yeniden başlıyor

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile 95 kişinin hayatını kaybettiği 2010 yılındaki uçak kazası ile ilgili soruşturma yeniden başlatılacak.
  • rusyanın gerçekten suçu olsa sizce bu zamana kadar beklerlermiydi? bu konu ile ilgili belgesele bakmanızı tavsiye ederim.
  • Uçağı inişe zorlayanlar suçlu bu böyle biline. Uçağın içindeki yetkili kişiler pilotu zorunlu iniş için zorladığını herkes biliyor.
  • Ruslarin yaptigi cok acik ve belli.
  • bence rusya yaptı bu katliamı. bunlardan her şey beklenir
  • rusya ile ters düşen devlet başkanımızın öldürüldüğü kaza... amerika eski defterleri açıyor!!
  • "gökhan gönüle sakatlık şoku", "cem uzana hapis şoku", "yüzyılın en soğuk kışı / en sıcak yazı" tadı vermeye başladı bu haber artık.

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, 2010 yılında Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile 95 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili soruşturmanın yeniden başlatılacağını bildirdi.

Wyborcza gazetesinin haberine göre, Rusya'nın Smolensk Havaalanı yakınında meydana gelen kazanın soruşturmasının başlatılması için gereken belgeleri imzalayan Savunma Bakanı Macierewicz, soruşturma komisyonunun oluşturulduğunu belirtti.

Macierewicz, bir toplantı sırasında yaptığı açıklamada, "Smolensk kazası İkinci Dünya Savaşı sonrası Polonya’nın yaşadığı en büyük felakettir. Aynı zamanda havacılık tarihimizde en büyük kaza olarak kayıtlara girmiştir. Bir saniye içinde Polonya tüm devlet ve üst düzey temsilcisini kaybetti" ifadelerini kullanmıştı.

Savunma Bakanı Macierewicz, "Bu korkunç trajedinin sorumluları, mahkum edilmeli. Soruşturmanın yeniden başlatılması, Polonya devletinin şeref ve saygınlığını yeniden kazanmasına yardım edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Tasarım mühendisi Waclaw Berczynski’nin başkanlığına getirildiği Smolensk Komisyonu’nda 21 kişi uçağın düşüş nedenlerini araştıracak.

Polonya Devlet Başkanı Kaczynski'yi taşıyan "Tupolev 154" tipi uçak, 10 Nisan 2010'da Rusya’nın Smolensk Havaalanı'na inerken ormanlık alana düşmüş, kazada 95 kişi yaşamını yitirmişti.

Polonya, kazaya yoğun sisin yanı sıra Polonyalı pilotlar ile Rus hava trafik kontrolörlerinin hatasının neden olduğunu açıklamıştı. Rusya’nın uçağın enkazını iade etmemesi, iki ülke arasındaki ilişkilerde gerilimin yükselmesine yol açmıştı.

Uçak kazası soruşturması yeniden başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

kadir ~ 8 yıl önce
rusyanın gerçekten suçu olsa sizce bu zamana kadar beklerlermiydi? bu konu ile ilgili belgesele bakmanızı tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belgesel ~ 8 yıl önce
belgeseli yayınlandığı kanal hangi ülkenin kanalı???
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Uçağı inişe zorlayanlar suçlu bu böyle biline. Uçağın içindeki yetkili kişiler pilotu zorunlu iniş için zorladığını herkes biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus ~ 8 yıl önce
Ruslarin yaptigi cok acik ve belli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti rusya ~ 8 yıl önce
bence rusya yaptı bu katliamı. bunlardan her şey beklenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leh ~ 8 yıl önce
rusya ile ters düşen devlet başkanımızın öldürüldüğü kaza... amerika eski defterleri açıyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
"gökhan gönüle sakatlık şoku", "cem uzana hapis şoku", "yüzyılın en soğuk kışı / en sıcak yazı" tadı vermeye başladı bu haber artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000