04 Nisan 2009, Cumartesi 08:53:16

Uçak kazası davasında yalan mı söylendi?

Trabzon'da 2003 yılında düşen uçakta ölen 62 İspanyol askerinden 30'unun kimliklerinin yanlış tespit edilmesiyle ilgili davada, İspanyol askerlerin yalan söylediği öne sürüldü...
  • Buradaki kazanin detaylarini bizim iyi tutmamiz gerekir.Sonucta Ucak yabanci uyruklu oldugu gibi ölenlerde yabanci uyruklu.Bunlara ait evrakin 5 yil degi, 50 yil bile muhafaza edilmesi önemlidir.Ölülerin bir mirascisi veya arastirmaci bir yazara arsiv görevinide yerine getirmis olmazmi?Görüyoruz ki karsi tarafin isi aceleye getirip bir an önce cesetleri Ispanya'ya götürmek isterken,her iki tarafin lisanina vakif bir evrak düzenlenmemesi isi karistiriyor.Onlarin tercüman talebi olmamasina ragmen simdi suclu bizi göstermek istiyorlar.
  • demek ki avrupalılar da yalan söylüyormuş avrupa hayranlarına duyrulur

Trabzon'da 2003 yılında düşen uçakta ölen 62 İspanyol askerinden 30'unun kimliklerinin yanlış tespit edilmesiyle ilgili davada, Türk makamlarını suçlayan ifadeler kullanan bazı İspanyol askerlerini yalanlayan Trabzon Adli Tıp Enstitüsü kurumunun başkanlarından doktor Bülent Sabran, "Davada, İspanyol askerleri yalan söyledi" dedi. 
 
23 Martta başlayan davada sanık askerlerden olan ve Trabzon'a gönderilen İspanyol heyetinin başında bulunan doktor General Vicente Navarro verdiği ifadede, "tercüman olmaması, Türkçe evrak imzalanması ve 30 cesetin kimliklerinin tespit edilmediğinin net olarak bildirilmemesi" gibi gerekçelerle Türk makamlarını suçlamıştı.

Davada şahit olarak dinlenecek Dr. Bülent Sabran, İspanyol Cadena Ser radyosuna yaptığı açıklamada, "Bir tercüman vardı ve ben de mükemmel İngilizce konuşan General Vicente Navarro ile İngilizce konuşuyordum" dedi.

İspanyol askerlerinin, 30 askerin kimliklerinin eksik olduğunu bilerek Türkçe evrakın altına imza attıklarını kaydeden Sabran, "Madrid'deki askeri törene cesetleri yetiştirmek için acele ediliyordu. Tüm otopsileri yapacak vakit yoktu" ifadesini kullanarak, General Navarro'nun, geri kalan cesetlerin kimlik tespit işleminin İspanya'da yapılacağını kendisine söylediğini kaydetti.

Sabran, DNA örneklerini halen saklı tuttuklarını anlatarak, "Normal olarak 5 yıl süreyle saklı tutuyoruz, ama bunun gibi özel durumlarda en az 10 yıl DNA örneklerini muhafaza ediyoruz. Çünkü bunlar suçsuz olduğumuzun delili" dedi. Sabran ayrıca, "11 Mart 2004 tarihinde eski Savunma Bakanı Müsteşarı Javier Jimenez Ugarte Türkiye'ye gelip, yaşanan tüm sorunlarla ilgili sorumluluğu Türk otoritelerinin kabul etmesini istedi. Biz bunu kabul etmedik. Çünkü bu, hataları Türk doktorlarının üzerine yüklemek anlamına geliyordu" diye konuştu.
 

Uçak kazası davasında yalan mı söylendi?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Buradaki kazanin detaylarini bizim iyi tutmamiz gerekir.Sonucta Ucak yabanci uyruklu oldugu gibi ölenlerde yabanci uyruklu.Bunlara ait evrakin 5 yil degi, 50 yil bile muhafaza edilmesi önemlidir.Ölülerin bir mirascisi veya arastirmaci bir yazara arsiv görevinide yerine getirmis olmazmi?Görüyoruz ki karsi tarafin isi aceleye getirip bir an önce cesetleri Ispanya'ya götürmek isterken,her iki tarafin lisanina vakif bir evrak düzenlenmemesi isi karistiriyor.Onlarin tercüman talebi olmamasina ragmen simdi suclu bizi göstermek istiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
demek ki avrupalılar da yalan söylüyormuş avrupa hayranlarına duyrulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000