11 Ağustos 2011, Perşembe 16:58:36

UÇAK KAVRAMINI DEĞİŞTİRECEK

Gökyüzünü delip geçecek yeni model Boeing 787 Eylül’de havalanıyor. İşte muhteşem uçağın özellikleri...
  • Bu kabin dizaynları cokta yeni değil DC10 lar L1011 lerın 70lerdeki kabin dizaynına bakarsanız aynı oldugunu hatta L1011 de alt katta ozal bır fırst class loca oldugunu gorursunuz kabın genıslıgıde bu ucaklarla aynı yanı yenı bırsey kesvetmıs deıller yakıt malıyetı dusuk olması dısında butun ucaklar gıbı bır ucak bunca teknolojıden sonra oda olsun artık
  • Boeing 777 serisi uçaklar yoke bulunmasına rağmen ucak aslında fly by wire sistemi kullanmaktadır. Yoke kullanılmasının sebebi daha öncede 767 serisi (777 nin yerine geldiği eski boeing modeli) gibi yoke alışık pekçok pilotun sol ile joystik kullanma zorluğu çekmemesini sağlamaktır. (wikipedia.com) yani bu uçak da fly by wire sistemine sahip. tıpkı 777 gibi.
  • Uçak Çok güzel ancak Ucağın Koltuk kapasitesi nedir Max Kalkış ve MAX İniş Ağırlığı bizim meydanlara uygunmudur Yoksa A 380 gibi ise 65 metre eninde 4200 metre uzunluğunda Pist isterse bizim ülkemizde Henüz bu Kıriterlere uygun Havalimanımız zaten yok sadece Tahtitli bir şekilde gelirler ve giderler. bizlerde görmüş oluruz.
  • Bu uçak neredeyse 1 ay önce ANA ya teslim edildi.İnanmayan airliners.net ten fotolara baksın.
  • Acikcasi gökyüzünde en GUVENLI ve hizli ucus dendiginde benim aklima Boeing gelmiyor.
  • sanırım 777 ler fly by wire. Lövyeye bakıp aldanma.bu da fly by wire olabilir. İkincisi her iki yönteminde kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Sen hangini tercih edersen.
  • Arkadasim o pelusumsu malzeme degil, koyun postu, hani eskiden yere serilir, duvara asilirdi ya evlerimizde, boeing`den bir yoneticinin Turkiye ziyareti sirasindaki gozlemi sonucu. hem zengin duruyor, hem de sicacik tutuyor. havada disarisi -50 derece iken, cami acip sigara icen pilotun sirti usur, hastalanir sonra :)))
  • sunexpress de on tane almayı planlıyormuş
  • Koskoca Boeing hala yolcu uçakları için bi fly by wire geliştiremedi ya, ona şaşıyorum.
  • KOLTUK LAR 6 SIRA DEĞİL RESMİN AÇISI GÖZ YANILTIYOR. UÇAK ÇİFT KORİDORLU
Genellikle gökyüzünde en güvenli ve hızlı uçuş dendiğinde akıllara Boeing uçaklar gelir. Ertelemelere rağmen yıllardır beklenen yeni Boeing 787 Dreamliner ise artık uçmaya çok yakın.

Bu hafta tanıtılan yeni uçaklar diğerlerine göre yüzde 20 yakıt tasarrufu da sağlıyor. Daha önceki modellere nazaran yüzde 20′lik bir yakıt tasarrufu sağlamasının nedeni 787 Dreamliner’ın daha hafif olması ve yüzde 50′sinin karışık materyallerden yapılmış olması.

Boeing 787 aslında uçuşa hazır ancak hiçbir şekilde risk almak istemeyen firma yetkilileri ilk uçuşu Eylül ayında yapacak. O zamana kadarsa test uçuşlarına devam.

Tabii uçak ilk olarak Japonya semalarında kullanılmaya başlanacak.

İşte o uçaktan bir kaç görüntü...













UÇAK KAVRAMINI DEĞİŞTİRECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kabin dizaynları cokta yeni değil DC10 lar L1011 lerın 70lerdeki kabin dizaynına bakarsanız aynı oldugunu hatta L1011 de alt katta ozal bır fırst class loca oldugunu gorursunuz kabın genıslıgıde bu ucaklarla aynı yanı yenı bırsey kesvetmıs deıller yakıt malıyetı dusuk olması dısında butun ucaklar gıbı bır ucak bunca teknolojıden sonra oda olsun artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Boeing 777 serisi uçaklar yoke bulunmasına rağmen ucak aslında fly by wire sistemi kullanmaktadır. Yoke kullanılmasının sebebi daha öncede 767 serisi (777 nin yerine geldiği eski boeing modeli) gibi yoke alışık pekçok pilotun sol ile joystik kullanma zorluğu çekmemesini sağlamaktır. (wikipedia.com) yani bu uçak da fly by wire sistemine sahip. tıpkı 777 gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak Çok güzel ancak Ucağın Koltuk kapasitesi nedir Max Kalkış ve MAX İniş Ağırlığı bizim meydanlara uygunmudur Yoksa A 380 gibi ise 65 metre eninde 4200 metre uzunluğunda Pist isterse bizim ülkemizde Henüz bu Kıriterlere uygun Havalimanımız zaten yok sadece Tahtitli bir şekilde gelirler ve giderler. bizlerde görmüş oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçak neredeyse 1 ay önce ANA ya teslim edildi.İnanmayan airliners.net ten fotolara baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acikcasi gökyüzünde en GUVENLI ve hizli ucus dendiginde benim aklima Boeing gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sanırım 777 ler fly by wire. Lövyeye bakıp aldanma.bu da fly by wire olabilir. İkincisi her iki yönteminde kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Sen hangini tercih edersen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadasim o pelusumsu malzeme degil, koyun postu, hani eskiden yere serilir, duvara asilirdi ya evlerimizde, boeing`den bir yoneticinin Turkiye ziyareti sirasindaki gozlemi sonucu. hem zengin duruyor, hem de sicacik tutuyor. havada disarisi -50 derece iken, cami acip sigara icen pilotun sirti usur, hastalanir sonra :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpress de on tane almayı planlıyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Koskoca Boeing hala yolcu uçakları için bi fly by wire geliştiremedi ya, ona şaşıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KOLTUK LAR 6 SIRA DEĞİL RESMİN AÇISI GÖZ YANILTIYOR. UÇAK ÇİFT KORİDORLU

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000