19 Kasım 2017, Pazar 09:03:53

Uçak katkı payı 2018'de artacak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Yurtdışından turist getiren 86 firmaya 2017'de ne kadar katkı sağlandığını, 2018'de ne kadar katkı yapılacağını açıkladı...
  • o zamanki başbakan şimdiki cbaşkanına demediği laf kalmayan sonra nasıl olduysa bir anda hidayete erip akp'ye geçen bakan bey konuşmuş yine...
  • Çoluğa çocuğa tecavüz edilen , arapların sokaklarda cirit attığı bir ülkeye kim gelir. Ancak üstüne para vermeniz lazım
  • bence bu rakam yetmez 700 millyar usd yapın:)
  • Treni kaçırdınız maalesef. İç politikaya malzeme olarak önünüze gelen herkese dayılanarak, ne olduğu belirsiz milyonlarca suriyeliyi yurduna alarak, besleyip büyüttüğün islami teröristlerin ülkende cirit atmasıyla, komşunda senin kışkırtmalarınla başlayıp devam eden savaşla ve daha sayılabilecek bir çok sebeple o treni kaçırdınız bakan bey. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz pekala.

Yurtdışından turist getirenlere uçak başına 6 bin dolarlık yakıt desteği verilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş bu kapsamda yapılan toplam desteğin 2018’de artırılarak devam edeceğini söyledi.

Kurtulmuş, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığının 2018 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı sunumda 2017 yılında, 86 seyahat acentasına 565 milyon TL uçuş desteği sağlandığını, bunun 2018’de 800 milyon TL’ye çıkartılacağını belirterek, "2018'de bir önceki yıla göre yüzde 41,6lık bir artışla bütçemize 800 milyon TL ödenek konulmuştur" dedi.

Bakan Kurtulmuş sunumunda daha sonra şunları söyledi:

"2017 yılı sonuna kadar 750 ve üstü yolcu kapasiteli kruvaziyer gemisiyle turist getiren seyahat acentalarına turist başına 30 dolar destek verilecektir. Bugün yarın çalışmayı tamamlayarak Bakanlar Kurulu'na sunacağız."

Her iki alandaki destek çalışmalarının tamamlanarak yakın zamanda Bakanlar Kuruluna sunulacağını aktaran Bakan Kurtulmuş, seyahat acentalarına sağlanacak uçuş desteğinin de kademelendirileceğini belirtti.

Bakan Kurtulmuş, "İlk sezonda getirenlere daha az destek, ölü sezonda getirenlerde daha çok destek vermek üzere bu desteklerimizi arttıracağız. Bin 500 dolardan 9 bin dolara kadar değişen bir oranda desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Uçak katkı payı 2018'de artacak

Yorumlar

bir zamanlar ~ 6 yıl önce
o zamanki başbakan şimdiki cbaşkanına demediği laf kalmayan sonra nasıl olduysa bir anda hidayete erip akp'ye geçen bakan bey konuşmuş yine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memleket ~ 6 yıl önce
Çoluğa çocuğa tecavüz edilen , arapların sokaklarda cirit attığı bir ülkeye kim gelir. Ancak üstüne para vermeniz lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ~ 6 yıl önce
bence bu rakam yetmez 700 millyar usd yapın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tren kaçtı ~ 6 yıl önce
Treni kaçırdınız maalesef. İç politikaya malzeme olarak önünüze gelen herkese dayılanarak, ne olduğu belirsiz milyonlarca suriyeliyi yurduna alarak, besleyip büyüttüğün islami teröristlerin ülkende cirit atmasıyla, komşunda senin kışkırtmalarınla başlayıp devam eden savaşla ve daha sayılabilecek bir çok sebeple o treni kaçırdınız bakan bey. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz pekala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000