06 Aralık 2011, Salı 09:11:29

UÇAK KAÇIRMA TARİH Mİ OLUYOR?

Mısırlı bir mucit, uçak kaçırma girişimlerinin pilotun bir düğme aracılığı ile yolcu kabinine anestezik gaz vermesi ile önlenebileceğini ileri sürerek, bunun uçak kaçırma teşebbüslerine karşı yeni bir yöntem olduğunu savundu...
  • korsan yokken gaz salmayın cok fena kokuyor vede dıger yolcular dövecek gibi bakıyor !
  • Bence butun yolculara parasut taksinlar. Korsanlar kaciriyoruz deyince ucagin alti acilsin butun yolcular tahliye edilmis olur :)) Tabi parasut acilir herkes yere iner. Ucagida pilatlar indirir. Tek sorun bu sistemde bi ariza olurda kendi kendine calisirsa yandin. Ucucu arkadas sanirim o yolculara ne olacak peki diye sorabilir. Cevap : Aaamaan onu da yer hizmeti halletsin canim isleri ne :)))) Aslinda bu bayiltma yontemi gene iyi eger ruslar gelistirseydi bu sistemi basarlardi zehiri iceri terorist falan kalmazdi. Tabi yolcu da:((
  • şu son iki uzun yorumu yazanın da bayan bir kabin memuru olduğu açıkça belli... canımın içi, acil bir durum olursa sen ne yapabileceksin acaba çok merak ediyorum? daha trafikte lastiğin patladığında salya sümük ağlıyorsun, uçakta emergency olduğunda "jump and slide" diyeceksin di mi kapının başında... canım canım bakın ne kadar da şirin..
  • senaryo ıkıyı soyluyorum ekıp bayılmıs yolcu bayılmıs sekılde ucus devam edıyor pekı ucus esnasın bır acıl durum yasandıgında bu yolculaar bayılmıs sekılde olan yolculaar kım tamlımat verecek yada acıl ınıs yaptıgında kım tahlıye yaptıracak acaba bunlar en temel senaryolar bır ucucu olaark soylemek gerekırse ama yerdeyken zaten bu sekılde bır olay olmaz. bu sorularıma mucıt ve yorum yazan sahsıyetler cevap verebılırse tabıkı verebılırler mı bılemıyorum cunku kabın ekıbının sadece ucakta yemek dagıtmak yada cay kahve dagıtmaktan ıbaret oldugunu dusunen zıhnıyet oldugu surece bunları goremıyecek.
  • yorumları okuyunca herkes kendı kafasına gore bırsey yazmıs,bunu yazanlar ıle olayı yasayan ve bu ısın ıcınde calısan ınsanlar olmadıgı acıkca bellı. bende bır kabın memuru olarak yurtdısı sırketlerıde olmak uzere bırcok fırmada calısmıs bır ınsan olarak su sorularıma cevap verebılır mı bu yorumcular ve mucıt. soru-1= ucakta yolcu var ve korsanlar bunu havada ucarken ucak kacırıldı eylemını gerceklestırdı pekı bu gaz ortama verıldı dıyelım ve ıcerdekı ekıpte dahıl olmak uzere butun yolcular bayıldı gelelım senaryolara ucagın ıcerısınde bır yerde yangın cıktı ozellıkle arka kısımda bu durumda yanıgını bayılmıs ekıp mı sondurecek yoksa pılotlar mı gelıp sondurecek.
  • bu sozde mucit once o gazi kendisinde ve ailesinde denesin. Olmazsa baska birsey icat ediversin. El freni gibi birsey mesela. Baktin korsan var cek el frenini dur. Hayret yaa. Sanki butun dunyadaki muhendisler salak bir tek Misirli mucit akilli.
  • hava korsanlarını etkisiz hale getirecek çözümler bulmak yerine neden tüm ülkeler elbirliğiyle dünyayı cennet haline getirmek için uğraşmıyor? neden insanlar taleplerini korsanlık yaparak değil de uygarca dile getiremiyor, neden dünyamız bu kadar kin ve nefretin pençesinde kıvranıyor? bence buna çözüm bulunmalı... küfür ettiğinizi duyar gibiyim, "ben de sizin" sevgili airport haber okuyucuları :)))
  • Gaz çizgi filmlerdeki olmayacak ama siz herhalde korsanı çizgi film kahramını sanıyorsunuz. Firmalar bu tedbiri alınca bunu korsan da bilecek. Gaz hissedilir hissedilmez etki etmeyeceğine göre insanlar öldürülebilir. Ayrıca bazı hasta yolcular gaz nedeniyle ölebilir. Biraz vizyon sahibi olmaya çalışın.
  • Kokpitte gaz maskesi oldugundan bahsetmissiniz. Oyle birsey yok kokpitte. Var olan seyin adi "Oksijen Maskesi". Siz de biraz dikkatli atislarda bulununuz lutfen. Ben de size guliyim :))))
  • Ya anastezik gaza karşı allerjisi olan yolcular ne yapacaklar? Ameliyatlardan önce hastanın anastezik gaza karşı bir allejisi var mı yok mu diye sorulur araştırılır. Aynı yöntemi de bilet alırken yolculara mı uygulamayı düşünüyor bu mucit?
Mısır'da yayımlanan bağımsız Yovm El Seba gazetesinde yer alan habere göre, Sabir Hasan Fevzi adlı mucit, söz konusu yöntemi politik bir gerilim hikayesi yazarken hayal gücünü kullanarak bulduğunu söyledi.
 
Pilot kabininde bulunan bir buton aracılığı ile yolcu kabinine kurulacak anestezik gaz deposunun kabine gaz vermesi esasına dayanan sistem, tehlike anında korsanları uyutarak etkisiz kılmayı planlıyor.
 
Sabir Hasan Fevzi, buluşu sayesinde yolcular ve uçak zarar görmeden hava korsanlarının yakalanabileceğini ileri sürüyor.
 
Mısır Bilimsel Araştırma Merkezi'nden icadını onaylattığını kaydeden Fevzi, buluşunu dünyanın 144 ülkesinde tescil ettireceğini de sözlerine ekledi.
 
Mısırlı mucidin buluşuna, sivil ve askeri havacılık otoriteleri henüz bir tepki vermedi. (Zaman)
UÇAK KAÇIRMA TARİH Mİ OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 12 yıl önce
korsan yokken gaz salmayın cok fena kokuyor vede dıger yolcular dövecek gibi bakıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence butun yolculara parasut taksinlar. Korsanlar kaciriyoruz deyince ucagin alti acilsin butun yolcular tahliye edilmis olur :)) Tabi parasut acilir herkes yere iner. Ucagida pilatlar indirir. Tek sorun bu sistemde bi ariza olurda kendi kendine calisirsa yandin. Ucucu arkadas sanirim o yolculara ne olacak peki diye sorabilir. Cevap : Aaamaan onu da yer hizmeti halletsin canim isleri ne :)))) Aslinda bu bayiltma yontemi gene iyi eger ruslar gelistirseydi bu sistemi basarlardi zehiri iceri terorist falan kalmazdi. Tabi yolcu da:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şu son iki uzun yorumu yazanın da bayan bir kabin memuru olduğu açıkça belli... canımın içi, acil bir durum olursa sen ne yapabileceksin acaba çok merak ediyorum? daha trafikte lastiğin patladığında salya sümük ağlıyorsun, uçakta emergency olduğunda "jump and slide" diyeceksin di mi kapının başında... canım canım bakın ne kadar da şirin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
senaryo ıkıyı soyluyorum ekıp bayılmıs yolcu bayılmıs sekılde ucus devam edıyor pekı ucus esnasın bır acıl durum yasandıgında bu yolculaar bayılmıs sekılde olan yolculaar kım tamlımat verecek yada acıl ınıs yaptıgında kım tahlıye yaptıracak acaba bunlar en temel senaryolar bır ucucu olaark soylemek gerekırse ama yerdeyken zaten bu sekılde bır olay olmaz. bu sorularıma mucıt ve yorum yazan sahsıyetler cevap verebılırse tabıkı verebılırler mı bılemıyorum cunku kabın ekıbının sadece ucakta yemek dagıtmak yada cay kahve dagıtmaktan ıbaret oldugunu dusunen zıhnıyet oldugu surece bunları goremıyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumları okuyunca herkes kendı kafasına gore bırsey yazmıs,bunu yazanlar ıle olayı yasayan ve bu ısın ıcınde calısan ınsanlar olmadıgı acıkca bellı. bende bır kabın memuru olarak yurtdısı sırketlerıde olmak uzere bırcok fırmada calısmıs bır ınsan olarak su sorularıma cevap verebılır mı bu yorumcular ve mucıt. soru-1= ucakta yolcu var ve korsanlar bunu havada ucarken ucak kacırıldı eylemını gerceklestırdı pekı bu gaz ortama verıldı dıyelım ve ıcerdekı ekıpte dahıl olmak uzere butun yolcular bayıldı gelelım senaryolara ucagın ıcerısınde bır yerde yangın cıktı ozellıkle arka kısımda bu durumda yanıgını bayılmıs ekıp mı sondurecek yoksa pılotlar mı gelıp sondurecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu sozde mucit once o gazi kendisinde ve ailesinde denesin. Olmazsa baska birsey icat ediversin. El freni gibi birsey mesela. Baktin korsan var cek el frenini dur. Hayret yaa. Sanki butun dunyadaki muhendisler salak bir tek Misirli mucit akilli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hava korsanlarını etkisiz hale getirecek çözümler bulmak yerine neden tüm ülkeler elbirliğiyle dünyayı cennet haline getirmek için uğraşmıyor? neden insanlar taleplerini korsanlık yaparak değil de uygarca dile getiremiyor, neden dünyamız bu kadar kin ve nefretin pençesinde kıvranıyor? bence buna çözüm bulunmalı... küfür ettiğinizi duyar gibiyim, "ben de sizin" sevgili airport haber okuyucuları :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gaz çizgi filmlerdeki olmayacak ama siz herhalde korsanı çizgi film kahramını sanıyorsunuz. Firmalar bu tedbiri alınca bunu korsan da bilecek. Gaz hissedilir hissedilmez etki etmeyeceğine göre insanlar öldürülebilir. Ayrıca bazı hasta yolcular gaz nedeniyle ölebilir. Biraz vizyon sahibi olmaya çalışın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kokpitte gaz maskesi oldugundan bahsetmissiniz. Oyle birsey yok kokpitte. Var olan seyin adi "Oksijen Maskesi". Siz de biraz dikkatli atislarda bulununuz lutfen. Ben de size guliyim :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya anastezik gaza karşı allerjisi olan yolcular ne yapacaklar? Ameliyatlardan önce hastanın anastezik gaza karşı bir allejisi var mı yok mu diye sorulur araştırılır. Aynı yöntemi de bilet alırken yolculara mı uygulamayı düşünüyor bu mucit?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000