28 Nisan 2015, Salı 19:02:34

UÇAK KABİNLERİ 100 KAT DAHA SESSİZ OLACAK

North Carolina State Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT tarafından geliştirilen ultra ince kabin kaplaması ise, uçak kabinlerini 100 kat daha sessiz hale getirebiliyor.
  • Nasıl yani? Sadece sık uçanlar için mi konfor sağlayacak? Sık uçmayanlar rahatsız olmaya devam mı edecek?
  • x y lerle cozulmez bu isler
  • inovasyon diye buna derim ben. Bize bunlarla gelin....
  • Bu da çok önemli.Belirtilmemiş yazıda. Bir metrekaresinin ağırlığı referans olması açısından yazılsaydı bir fikrimiz olurdu gerçekten önemli bir gelişme olup olmadığı hakkında.
  • Bu işler boş iş. Günah, ahiret için çalışın.
  • Efendiler. MIT. Dunyanin En buyuk teknoloji bilim arastirma merkezidir . Boru degil. Bizim tenik universitede Hoca. Ucak motoru anlatiyor. Dersten sonra. Bahceye cikiyorlar. Hoca nin anlatigi ucak motoru bahcede kizakta duruyor. Ogrenciler bir. Birlerine soruyorlar. Kizaktaki nedir . Birisi cikip. Diyor kardesim. Demin hoca. Sinifta anla,tiya Iste biz bukadariz Bu olayi THY. Iken. Bir stajer ogrenci yanimizda staj goruyordu. O ogrenci bana anlati . Onun icin. Tulum gityip ucagin altinda. Ayrimiyacaksin. Ogreneceksin. Devamli not alacaksin.
  • Tubitak raporda tahrifat yapmaktan baska is mi yapiyor?
  • kendimi flyco eğitim sayfasında sandım...eğitimi bitirmiştim noluyor yahu? birisi ; bizim üniversitelerimizdekiler ( ay ne uzun kelime almanca gibi ) ne yapıyor acaba? demiş... evet ben de bilmiyorum ne yapıyorlar? okadar labaratuar okadar öğrenci ne yapıyor bilmiyorum...vardır herhalde bildikleri... şu cnbc isimli kanaldaki yabancı dizileri bilirsiniz...orada bazı diziler var hele bir dizide bu maddelerle ilgili şeyler gösteriyor yani ne maddeler var keşke görseniz...bence ses tamamen gidebilir bu mümkün...
  • Abi herifler harbi faydali seyler yapiyo bizimkiler de keske yapsa
  • Demek ki artık uçakta da rahat rahat salamıycaz. Hay bin kunduz...:(((

Güçlü jet motorları ve yüksek hızları nedeniyle uçaklar halen istenilen sessizlik seviyesine ulaşabilmiş değil. Sırf uçak yolculuklarında kullanmak üzere birçok insan gürültü engelleme sistemine sahip kulaklık modelleri satın alıyor.

Bu noktada North Carolina State Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT tarafından geliştirilen ultra ince kabin kaplaması ise, uçak kabinlerini 100 kat daha sessiz hale getirebiliyor.

Uçak yanında çok daha fazla gürültünün yer aldığı helikopterlere de uygulanabilen kaplama, bal peteği şeklinde yapısı ve 0.25mm'lik kalınlığıyla uçak kabinleri içerisine rahatlıkla uygulanabiliyor.

Oldukça hafif olmasıyla da yakıt sarfiyatına olumsuz etkide bulunmayan kaplama, verilen bilgiye göre 500 Hertz altındaki sesleri 100 ila 1000 kat seviyesinde kesebiliyor ve bu da doğal olarak çok daha sessiz bir yolculuğun önünü açıyor.

Sürekli olarak uçak yolcuğu yapması gerekenler için daha huzurlu bir yolcuğun önünü açan kaplama için testler ve ticarileştirme süreci devam ediyor.









UÇAK KABİNLERİ 100 KAT DAHA SESSİZ OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Nasıl yani? Sadece sık uçanlar için mi konfor sağlayacak? Sık uçmayanlar rahatsız olmaya devam mı edecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
x y lerle cozulmez bu isler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ~ 9 yıl önce
inovasyon diye buna derim ben. Bize bunlarla gelin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağırlık ~ 9 yıl önce
Bu da çok önemli.Belirtilmemiş yazıda. Bir metrekaresinin ağırlığı referans olması açısından yazılsaydı bir fikrimiz olurdu gerçekten önemli bir gelişme olup olmadığı hakkında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu işler boş iş. Günah, ahiret için çalışın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Efendiler. MIT. Dunyanin En buyuk teknoloji bilim arastirma merkezidir . Boru degil. Bizim tenik universitede Hoca. Ucak motoru anlatiyor. Dersten sonra. Bahceye cikiyorlar. Hoca nin anlatigi ucak motoru bahcede kizakta duruyor. Ogrenciler bir. Birlerine soruyorlar. Kizaktaki nedir . Birisi cikip. Diyor kardesim. Demin hoca. Sinifta anla,tiya Iste biz bukadariz Bu olayi THY. Iken. Bir stajer ogrenci yanimizda staj goruyordu. O ogrenci bana anlati . Onun icin. Tulum gityip ucagin altinda. Ayrimiyacaksin. Ogreneceksin. Devamli not alacaksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tubitak raporda tahrifat yapmaktan baska is mi yapiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapay madde ~ 9 yıl önce
kendimi flyco eğitim sayfasında sandım...eğitimi bitirmiştim noluyor yahu? birisi ; bizim üniversitelerimizdekiler ( ay ne uzun kelime almanca gibi ) ne yapıyor acaba? demiş... evet ben de bilmiyorum ne yapıyorlar? okadar labaratuar okadar öğrenci ne yapıyor bilmiyorum...vardır herhalde bildikleri... şu cnbc isimli kanaldaki yabancı dizileri bilirsiniz...orada bazı diziler var hele bir dizide bu maddelerle ilgili şeyler gösteriyor yani ne maddeler var keşke görseniz...bence ses tamamen gidebilir bu mümkün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Abi herifler harbi faydali seyler yapiyo bizimkiler de keske yapsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABC ~ 9 yıl önce
Bizim universtilerin siyaset yapmakdan vakti yok.
Çok kötü ~ 9 yıl önce
Demek ki artık uçakta da rahat rahat salamıycaz. Hay bin kunduz...:(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000