19 Aralık 2013, Perşembe 15:57:04

UÇAK İNDİ, BEBEK DOĞDU...

Valencia-Bükreş seferini yapan uçakta bulunan hamile bir yolcu, uçak havalimanına iniş yaptıktan sonra doğum yaptı.

Wizz Air'den yapılan açıklamaya göre, hamile kadın, doğum sancılarının başlaması üzerine uçak mürettebatından yardım istedi. Bu sırada uçağın Bükreş'in Otopeni Havalimanı'na iniş yapmak üzere olduğu belirtilen açıklamada, "Uçağın inişe geçtiği sırada hamile yolcu, mürettebat tarafından uçağın arka bölümüne alındı. Uçakta bulunan ve doktor olan başka bir yolcunun yardımıyla uçak piste indikten hemen sonra hamile kadın bir erkek çocuk dünyaya getirdi" denildi.

Açıklamada, doğumdan sonra terminalde bekletilen ambulansla hastaneye kaldırılan anne ve bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirtildi.

Wizz Air sözcüsü, yolcunun uyruğunu açıklamadı ancak kadının 9 aylık hamile olduğunu söyledi.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, hamile kadınların hem bebeklerini hem de kendilerini riske atmamak için uçuş prosedürlerine uymaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, 28 haftalık hamile yolcuların seyahat için doktor belgesi almak zorunda olduğu, 34 haftalık hamile kadınların ise yolculuk edemeyecekleri hatırlatıldı.

Ağustos ayında Casablanca-Bologna seferini yapan uçaktaki 39 yaşındaki hamile yolcu, kalkıştan kısa süre sonra doğum sancısının başladığını söylemiş ve uçak havadayken doğum yapmıştı. Uçak bu yüzden Barselona'ya acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. Doğuma, şans eseri yolcular arasında bulunan bir ebe ve mürettebatın yardım ettiği açıklanmıştı.

UÇAK İNDİ, BEBEK DOĞDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000