30 Eylül 2016, Cuma 09:41:36

Uçak içi olaylarda artış

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uçak yolculuklarında agresif davranışların 2015 yılında artığını açıkladı.
  • Uçağın içinde nası kamera olmaz ya
  • bilet fiyatları düştükçe, yolcu kalitesi düşüyor
  • O tayt ne. Insan utanir
  • Pilow fight daha hos, en azindan kan akitmiyosun. Cok onceden yapardik ablalarimla annem gururtu duyana kadar. Buyumuze ceza verirdi. Simdi evli iki cocuk annesi. Hehe ne gunlerdi. Gitti genclik.
  • Uyarı yazılmalı "sayın yolcu,bu bilet ile sadece uçağın koltuğunu gideceğiniz destinasyona kadar kiralamış bulunuyorsunuz." Yoksa bu para verdim hepsi benim manyakliği ile başa cikilamaz.. hatta kabin bagajınin kullanımı da tek kişi için tek çanta" notu da sürmeli bu ceketi burustu diye kavga cikarmasin...
  • İnsanlarda bozulma var arkadaş,evrensel.Tek sebep bu.Kapitalizmin getirdiği ahlaki yozlaşma karakter marakter bırakmıyor,telef ediyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), uçak yolculuklarında agresif davranışların 2015 yılında artığını açıkladı.

IATA resmi internet sitesinde yayımlanan raporda, uçuş sırasında yaşanan kavga, sözlü taciz ve kabin görevlilerini dikkate almama gibi olayların geçen yıl, önceki yıllara oranla yüzde 16,5 yükseldiği belirtildi.

Alkol tüketimi veya uyuşturucu kullanımı sonucu meydana gelen olayların 2015 yılında kayda geçen 10 bin 854 toplam vakanın yüzde 23'ünü oluşturduğu kaydedilen raporda, olayların yüzde 11'inin fiziksel şiddet veya uçakta hasarla sonuçlandığı ifade edildi.

Agresif davranış sonucu uçuş sırasında kayda geçen vaka sayısı, 2014 yılında 9 bin 316 olarak açıklanmıştı.

IATA üst yöneticisi Alexandre de Juniac, yaptığı açıklamada, azınlık bir yolcu grubunun asosyal davranışlarının tatsız sonuçlar doğurabileceğini ve uçuştaki tüm yolcuların güvenliğiyle konforunu etkileyebileceğini bildirdi.

Uçaklardaki olaylarda artışı engellemek için daha caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini ifade eden de Juniac, hükümetleri, 2014 yılında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü tarafından belirlenen Montreal Protokolü'nü tanımaya davet etti.

Montreal Protokolü, havayolu şirketlerinin ait olduğu ülkeler dışındaki uluslara da agresif yolcuları yargılama yetkisi tanıyor. Söz konusu protokolü şu ana kadar yalnızca 6 ülkenin kabul ettiği belirtiliyor.

Uçak içi olaylarda artış

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Kamera ~ 7 yıl önce
Uçağın içinde nası kamera olmaz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka1 ~ 7 yıl önce
Özel hayatın gizliliğini ihlal edemessin, yolculara dava hakki doğar hele ki adam metresiyle kacamak tatile falan gidiyorsa, cekmesenize kardesim, ickiliydi bilmem ne diye itiraz eder, medyaya dusen goruntulerde karisi kocacim sen izmire toplantiya gitmiyormuydun kiev ucusunda ne isin vardi der, falan filan olmaz o is
brnce ~ 7 yıl önce
bilet fiyatları düştükçe, yolcu kalitesi düşüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yhv ~ 7 yıl önce
O tayt ne. Insan utanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat Turk ~ 7 yıl önce
Ne kullaniyorsan bize de tavsiye et, deneyelim.
yhv ~ 7 yıl önce
sen ne kulaniyosan bizde oldumu
miss ~ 7 yıl önce
miss gibi
G. ~ 7 yıl önce
Pilow fight daha hos, en azindan kan akitmiyosun. Cok onceden yapardik ablalarimla annem gururtu duyana kadar. Buyumuze ceza verirdi. Simdi evli iki cocuk annesi. Hehe ne gunlerdi. Gitti genclik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biletlerin uzerine ~ 7 yıl önce
Uyarı yazılmalı "sayın yolcu,bu bilet ile sadece uçağın koltuğunu gideceğiniz destinasyona kadar kiralamış bulunuyorsunuz." Yoksa bu para verdim hepsi benim manyakliği ile başa cikilamaz.. hatta kabin bagajınin kullanımı da tek kişi için tek çanta" notu da sürmeli bu ceketi burustu diye kavga cikarmasin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEJENERASYON ~ 7 yıl önce
İnsanlarda bozulma var arkadaş,evrensel.Tek sebep bu.Kapitalizmin getirdiği ahlaki yozlaşma karakter marakter bırakmıyor,telef ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amir ~ 7 yıl önce
Uçağa polis çağırırsın gelmez, şirket kara listeye almaz,Shgm bir form yapmış bi sayfa bilgi,şahit tc. No,adres vs. Ondan sonra olaylar olaylar. Ben olay çıkaran yolcudan adres alacam ki ceza kessinler. Peh ki ne peh!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000