04 Mayıs 2010, Salı 08:43:06

UÇAK HAYAT KURTARIR...

Oğlundan karaciğer nakli yapılacak baba için ambulans helikopter ve uçak devreye girdi.

Sakarya'da karaciğer yetmezli nedeniyle tedavi gören üç çocuk babası Mehmet Bozoğlu'na (55) İzmir'de oğlunun karaciğerinin bir bölümü nakledilecek.

Bozoğlu, organ nakli için helikopter ambulansla önce İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na, buradan da ambulans uçakla İzmir'e gönderildi.

Karaciğer yetmezliği sebebiyle 8 aydır organ nakli bekleyen Bozoğlu'na, oğlu Hakan Bozoğlu (26) karaciğerinin bir bölümünü verecek. Baba Bozoğlu, bugün organ naklinin yapılacağı İzmir'deki özel Kent Hastanesi'ne ambulans helikopter ve ambulans uçakla sevk edildi.

Hastanın İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nda bekleyen ambulans uçağa götürülmesi için İstanbul'dan bir ambulans helikopter Sakarya'ya geldi.

Helikopterin Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ndeki piste iniş yapmasının ardından Bozoğlu, tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk kampüsünden ambulansla alınarak piste getirildi.

Sağlık görevlileri tarafından helikoptere alınan Bozoğlu, Sabiha Gökçen Havaalanı'na götürüldü. Burada kendisini bekleyen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçağa alınan Bozoğlu İzmir'e gönderildi.
(BeyazGazete)

 

 

 

UÇAK HAYAT KURTARIR...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000