30 Aralık 2014, Salı 10:37:54

UÇAK HAVADA BÖYLE YAKIT BOŞALTTI

Thai Airways’e ait uçak kalkıştan hemen sonra Bangkok Havalimanı’na geri dönme kararı aldı. Uçağın yakıt boşalttığı an bir yolcu tarafından fotoğraflandı.
  • Bir toplumu iyi analiz edebilmek için bilime ilime gerek Yok dedirtecek noktaya hoşgeldiniz... burası Türkiye
  • Uçakların ne amaçla yakıt boşaltmasının amacını bilmiyorsanız öğreteyim çocuklar. Uçaklar uçulacak mesafe kadar yakıt alırlar. ve bu yakıtın birde kötü senaryo gerçekleşmesi durumumda yakın bölgelere inecek kadar ekstradan fazladan yakıtları mevcuttur. Uçakların varış noktasına gitmek için xx bir havalanından kalkışı esnasında veya havada herhangi bir acil durumda iniş yapmak için uçaklar belli bir yakıtını boşalmak zorunda kalır. Çünkü uçağın tonajı ağırlaştığı için ve varılacak noktaya gidilecek kadar yakıtı hesaplandığı için hiç düşünülmeyen bir durumda mecbur kalındığı için havada boşaltılır. Boşaltmanın amacı acil inişe geçildiği esnada uçağın ağırlığı uçağın yapısal ağırlığına inmek için boşaltımı gerçekleştirilir. oluşabilecek olası bir yangın ve uçakta hasar oluşmaması engellenmiş olur. Teşekkürler..
  • Benzin mi?? Komik şey seni..
  • Havada buharlaşmıyormuş, bir keresinde benim eltimin komşusunun oğlunun üstüne havadan benzin dökülmüş, havalimanına yakın oturuyorlar, sefaköy de. Öyle bilmeden konuşmayalım ispatsız.
  • Arkadaslar. Boyle durumlarda ucak mejbur kaldimi. Yakitini genelde ya denizi secer yada daglarda Yakiti bosaltir. Sehir ustunde. Park ustunde. Bosaltmaz. Diyelimki bosalti. Yakit havada bulut gibi. Dagilir gider. Hic korkulacak bir sey yok .
  • dogrusu "fuel jettison", maximum landing weight'ten daha agir oldugu icin bu halde inemez, yakit bosaltmasi gerekir. Genellikle uzun mesafe ucuslarinin geri donmesi durumunda olur. Boşaltmak yerine havada turlayip yakiti harcayarak da ayni amaca ulasilabilir fakat daha uzun surecektir.
  • Kuş değil o kedi kedi :)))
  • Anladik havacilik adina merakiniz var, iki kelime ogreneyim diyerek takiliyorsunuz burada. Ama bari kendinizi rezil etmeyin. Havaci degilsen bizim terimlerimize camur atma. Bak aliyorsun cevabini sonra susuyorsun.
  • haberi okumaktan daha cok yorumlari okuyorum...komedi dalinda oscar kazanirsiniz vallahi )) millet kasmis, ben senden daha iyi bilirim falan. kimi Airbus uzmani, kimi Boeing falan. baskalari da yok "dump" yazmis diye takiliyor. akil var mantik var, ucak su veya bu nedenden dolayi yakit bosaltiyor iste. ne yapsin? milletin cocuklari salincakta sallanacak diye kendisini riske mi atsin? Istanbul gibi metropolllerde yasiyorsunuz ve kimse gik ses cikarmiyor yok hava kirliligi, gurultu falan. hani derler ya, kus arkasini gormus yara sanmis..ayni misal. klavyelerinize saglik, her gun gulduruyorsunuz beni ))
  • EY AMATOR, havacılığın jargonu farklidir.İngilizce öğretmenliği ve gramerbilginemi guveniyosun? niner nedir? sorbakalım?:)

Thai Airways’e ait uçak kalkıştan hemen sonra Bangkok Havalimanı’na geri dönme kararı aldı. Uçağın yakıt boşalttığı an bir yolcu tarafından fotoğraflandı.

Bangkok-Londra seferi için havalanan Thai Airways’e ait uçak kalkıştan hemen sonra bilinmeyen bir nedenle geri dönme kararı aldı. Uçak dakikalarca havada tur attı ve yakıt boşalttı.

Airbus 340-600 tipi uçak yakıt dump ederken bir yolcu o anı fotoğrafladı.

İşte o an:



UÇAK HAVADA BÖYLE YAKIT BOŞALTTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Ferhataktash ~ 6 yıl önce
Bir toplumu iyi analiz edebilmek için bilime ilime gerek Yok dedirtecek noktaya hoşgeldiniz... burası Türkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 7 yıl önce
Uçakların ne amaçla yakıt boşaltmasının amacını bilmiyorsanız öğreteyim çocuklar. Uçaklar uçulacak mesafe kadar yakıt alırlar. ve bu yakıtın birde kötü senaryo gerçekleşmesi durumumda yakın bölgelere inecek kadar ekstradan fazladan yakıtları mevcuttur. Uçakların varış noktasına gitmek için xx bir havalanından kalkışı esnasında veya havada herhangi bir acil durumda iniş yapmak için uçaklar belli bir yakıtını boşalmak zorunda kalır. Çünkü uçağın tonajı ağırlaştığı için ve varılacak noktaya gidilecek kadar yakıtı hesaplandığı için hiç düşünülmeyen bir durumda mecbur kalındığı için havada boşaltılır. Boşaltmanın amacı acil inişe geçildiği esnada uçağın ağırlığı uçağın yapısal ağırlığına inmek için boşaltımı gerçekleştirilir. oluşabilecek olası bir yangın ve uçakta hasar oluşmaması engellenmiş olur. Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Benzin mi?? Komik şey seni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havada buharlaşmıyormuş, bir keresinde benim eltimin komşusunun oğlunun üstüne havadan benzin dökülmüş, havalimanına yakın oturuyorlar, sefaköy de. Öyle bilmeden konuşmayalım ispatsız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar. Boyle durumlarda ucak mejbur kaldimi. Yakitini genelde ya denizi secer yada daglarda Yakiti bosaltir. Sehir ustunde. Park ustunde. Bosaltmaz. Diyelimki bosalti. Yakit havada bulut gibi. Dagilir gider. Hic korkulacak bir sey yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 9 yıl önce
dogrusu "fuel jettison", maximum landing weight'ten daha agir oldugu icin bu halde inemez, yakit bosaltmasi gerekir. Genellikle uzun mesafe ucuslarinin geri donmesi durumunda olur. Boşaltmak yerine havada turlayip yakiti harcayarak da ayni amaca ulasilabilir fakat daha uzun surecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kuş değil o kedi kedi :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Anladik havacilik adina merakiniz var, iki kelime ogreneyim diyerek takiliyorsunuz burada. Ama bari kendinizi rezil etmeyin. Havaci degilsen bizim terimlerimize camur atma. Bak aliyorsun cevabini sonra susuyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 9 yıl önce
şekerim merakı olanlar illa vardır. ironiyi anlamayacak kadar zeka katsayınla baş başa kal sen öncelikle ve şunu bil çocuk yaşımdan beri havacılık sektöründeyim ve öyle atıp tutanlardan değilim. burada zoruna giden nedir ki... ironi yaparak haberleri herkesin anlayacağı ve kendi dilimizde yazın dememe karşışık senden gelen cevaba bakıp "aahhh canım yandı" dediğimi mi düşünüyorsun. yazık yaa valla yazık. tutarsız birisi olduğun siz hitabını kullandığın yazını sen hitabı ile bitirmenden belli... hadi canım git başkasıyla kavga et. ulan şu haberin altında da kavga çıkarmak için uğraşuyorsunuz ya valla yazık yaaaa
Ironi hahah :)) ~ 9 yıl önce
Ironi :)))) he canım heee Olmadı burdan yakarsın ahah
misafir ~ 9 yıl önce
haberi okumaktan daha cok yorumlari okuyorum...komedi dalinda oscar kazanirsiniz vallahi )) millet kasmis, ben senden daha iyi bilirim falan. kimi Airbus uzmani, kimi Boeing falan. baskalari da yok "dump" yazmis diye takiliyor. akil var mantik var, ucak su veya bu nedenden dolayi yakit bosaltiyor iste. ne yapsin? milletin cocuklari salincakta sallanacak diye kendisini riske mi atsin? Istanbul gibi metropolllerde yasiyorsunuz ve kimse gik ses cikarmiyor yok hava kirliligi, gurultu falan. hani derler ya, kus arkasini gormus yara sanmis..ayni misal. klavyelerinize saglik, her gun gulduruyorsunuz beni ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dump... ~ 9 yıl önce
açta dump ettiğin yerine gül....
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
EY AMATOR, havacılığın jargonu farklidir.İngilizce öğretmenliği ve gramerbilginemi guveniyosun? niner nedir? sorbakalım?:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ey prooo ~ 9 yıl önce
hey broooo jargon sitesi değil burası.. haber sitesi. jargonu sen çalışma sahanda uygula

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000