09 Ekim 2013, Çarşamba 08:58:19

UÇAK GÜRÜLTÜSÜNÜN BEDELİ DUDAK UÇUKLATTI!

Alman Federal Çevre Dairesi'nin yaptırdığı bir araştırma, Köln/Bonn havalimanı gürültüsünün semt sakinlerini hasta ettiği ve hastalık giderlerinin 274 milyon Euro’yu bulabileceğini gösterdi.
  • Antalya lara mevkisinde de aynı durumdan muzdaribiz. En azından gece alan kapatılmalı. Gece rahat bir uykunun hakkımız olduğunu düşünüyorum.
  • London Heathrow Havalimanı'na da inerken genelde tüm Londra'nın üzerinden geçiyorsunuz. İnanılmaz bir manzara oluyor. Big Ben, London Eye, Westminster ve tüm parklar ayaklarınızın altında :)
  • yaşasın bu haberle Ataköy de evlerin fiyatları düşer bende bir ev alabilirim Ataköyden.................:))
  • * Ataköydeki evleri yapan Devlet Bankası olan EMLAK KREDİ BANKASI olup, inşaatların tarihi 1985 yılıdır.Takdir edersiniz ki anılan tarihlerde TK nın uçak sayısı 50 cıvarı idi. Bu nedenle de uçuş sayısı son derece az olup, sadece Marmara üstündeki pist kullanılmakta idi. Fakat son yıllarda görülen artış artık tüm yaklaşma alanı içindeki yerleşim birimlerini tedirgin ve rahatsız etmektedir. Bu arada şimdilik ilk ve önemli sıkıntı ise GECE YARISI UÇUŞLARI dır. * Risk olarak ta umarım olmaz ama EĞER BİR UÇAK KALKIŞTA BİR TEKER KAPAĞINI DÜŞÜRÜRSE işte o zaman ben bu tüm yorumcuların yorumlarını tekrar öğrenmek isterim.
  • Peki bu araştırmaya anti bir araştırma yapılmış mı? Bu yasaklama ile girilecek maddi kaybın acaba karşı karşıya getirilince söz konusu bile olamayacağı düşünülememişmi. Elin yabancısı böyle çevre bilinci altında farklı işler güderken bizim işimiz bak elin yabancısı neleri düşünüyor diyoruz. Bu durumun insanların üzerindeki etkisinin parayla ölçümü yapılması anlamsız. Sağlığın karşılığı olmaz bence.
  • Peki devlet niye havaalanın dibine ev yapar?
  • Lodos olduğunda uçaklar iniş sırasında tüm İstanbul'un üzerinden geçerek iniş yapıyor. Dünyada böyle havaalanı varmı çok merak ediyorum.
  • arkadas kapat o zaman ups in cgn base ni , 24 saat ucurma adamları heavy traffic almam de. en fazla cessna caravan isterim de.
  • Kardeşim siz ataköy'de ev almadan önce de yeşilköy havalimanı yerinde duruyordu. Siz havalimanı'nın yanında oturmayı tercih ettiniz. Gürültü oldugunu bile bile burayı tercih ettiniz. İşinize gelmiyorsa beylikduzu, halkalı sizi bekliyor. Atakoy'deki 2+1'inizi satın ve havalimanına uzak yerlerde 4+1 alın. Ya da karşılıklı iki daireyi birleştirin :)

Alman Federal Çevre Dairesi'nin yaptırdığı bir araştırma, Köln/Bonn havalimanı gürültüsünün semt sakinlerini hasta ettiği ve hastalık giderlerinin 274 milyon Euro’yu bulabileceğini gösterdi.

Bremen Üniversitesi Sosyal Politikalar Profesörü Eberhard Greiser, Köln/Bonn havalimanı çevresinde ikamet eden bir milyondan fazla sigortalının verilerini inceledi. Hazırlanan raporda, söz konusu havaalanındaki gece uçuşlarının kan dolaşımı hastalıklarına, kronik böbrek hastalığına, ruhsal bozukluklara ve bunamaya neden olabileceği; 2012 ila 2021 yılları arasında bu hastalıkların 274 milyon Euro'luk masrafa yol açabileceği belirtildi.

Uçak Gürültüsüne Karşı Birlik (BVF) ve Köln Gürültü Engelleme Topluluğu, gece yarısından sabah 5’e kadar olan uçuşların iptal edilmesini talep etti. Köln/Bonn havalimanının bu saatlerde Avrupa’da en çok uçuş yapan havalimanı olduğu belirtilirken, verilere göre aynı havalimanında 2012 yılında 35 bin kadar gece uçuşu gerçekleştirildi. (Bugün)

UÇAK GÜRÜLTÜSÜNÜN BEDELİ DUDAK UÇUKLATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Antalya lara mevkisinde de aynı durumdan muzdaribiz. En azından gece alan kapatılmalı. Gece rahat bir uykunun hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cypriot ~ 11 yıl önce
London Heathrow Havalimanı'na da inerken genelde tüm Londra'nın üzerinden geçiyorsunuz. İnanılmaz bir manzara oluyor. Big Ben, London Eye, Westminster ve tüm parklar ayaklarınızın altında :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATAKÖY ~ 11 yıl önce
yaşasın bu haberle Ataköy de evlerin fiyatları düşer bende bir ev alabilirim Ataköyden.................:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun nedir ? ~ 11 yıl önce
Beni affedin sizin sorununuz ATAKÖY SEMTİNDE OLUŞAN GÜRÜLTÜ ile mi ilgili yoksa ATAKÖYDEN EV ALAMAMIŞ OLMANIN verdiği sıkıntı ile mi ilgili ? Önce bir karar verin sonra da bu atasözünü bir yere yazın Ne demişler NAZAR ETME NE OLUR.. ÇALIŞ SENİNDE OLUR... .......... :(
SORUN EV ALMAK ~ 11 yıl önce
Ataköy de oturmadığım için gürültü boyutu ile ilgilenmiyorum dediğiniz gibi yapıyorum nazar etmeden çalışıyorum ev alabilmek için ama gittikçe ev fiyatları artıyor Ataköy de bende çaresiz bişe olsunda evlerin fiyatı düşsün diye bekliyorum bu haberinde beni hedefe yaklaştırdığına inanıyorum bilmeme anlatabidim mi yada bilmem anlayabildiniz mi ??????
ATAKÖY SAKİNİ ~ 11 yıl önce
* Ataköydeki evleri yapan Devlet Bankası olan EMLAK KREDİ BANKASI olup, inşaatların tarihi 1985 yılıdır.Takdir edersiniz ki anılan tarihlerde TK nın uçak sayısı 50 cıvarı idi. Bu nedenle de uçuş sayısı son derece az olup, sadece Marmara üstündeki pist kullanılmakta idi. Fakat son yıllarda görülen artış artık tüm yaklaşma alanı içindeki yerleşim birimlerini tedirgin ve rahatsız etmektedir. Bu arada şimdilik ilk ve önemli sıkıntı ise GECE YARISI UÇUŞLARI dır. * Risk olarak ta umarım olmaz ama EĞER BİR UÇAK KALKIŞTA BİR TEKER KAPAĞINI DÜŞÜRÜRSE işte o zaman ben bu tüm yorumcuların yorumlarını tekrar öğrenmek isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden değişsin ki ~ 11 yıl önce
Havalimanı varken Ataköy yapıldığına göre ve Ataköy gibi eskimiş bir semtin hala çok pahalı olmasının ana nedeni havalimanı olduğuna göre, ve orada otutanlar da bunu bilerek oturduğuna göre; uçak kalkışta kapağını da düşürse hatta kendisini de düşürse kimsenin fikri değişmez
Madalyonun öteki... ~ 11 yıl önce
Peki bu araştırmaya anti bir araştırma yapılmış mı? Bu yasaklama ile girilecek maddi kaybın acaba karşı karşıya getirilince söz konusu bile olamayacağı düşünülememişmi. Elin yabancısı böyle çevre bilinci altında farklı işler güderken bizim işimiz bak elin yabancısı neleri düşünüyor diyoruz. Bu durumun insanların üzerindeki etkisinin parayla ölçümü yapılması anlamsız. Sağlığın karşılığı olmaz bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Peki devlet niye havaalanın dibine ev yapar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet - Ev ~ 11 yıl önce
Evlerin sahibi devlet mi yoksa bireyler mi :) Bir düşünelim lütfen..
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Lodos olduğunda uçaklar iniş sırasında tüm İstanbul'un üzerinden geçerek iniş yapıyor. Dünyada böyle havaalanı varmı çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
rüzgarda hasta eder ~ 11 yıl önce
arkadas kapat o zaman ups in cgn base ni , 24 saat ucurma adamları heavy traffic almam de. en fazla cessna caravan isterim de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patırtı ~ 11 yıl önce
Kardeşim siz ataköy'de ev almadan önce de yeşilköy havalimanı yerinde duruyordu. Siz havalimanı'nın yanında oturmayı tercih ettiniz. Gürültü oldugunu bile bile burayı tercih ettiniz. İşinize gelmiyorsa beylikduzu, halkalı sizi bekliyor. Atakoy'deki 2+1'inizi satın ve havalimanına uzak yerlerde 4+1 alın. Ya da karşılıklı iki daireyi birleştirin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000