02 Ocak 2013, Çarşamba 15:01:24

UÇAK GÜRÜLTÜSÜ BIKTIRDI!

Almanya'nın Frankfurt şehrinde havalimanına yakın ikamet eden ve uçak gürültüsünden şikayet eden semt sakinleri, evlerini havalimanı işletmesine satarak buradan uzaklaşmaya çalışıyor...
  • Kalkiş yapın lan yeter uyku haram oldu
  • Beykoz ilçeşi Kavacık semti üzerinden epey zamandır uçak sesi akşamları epey fazlalaştı.bnde şikayetçyim.gdin ormanlık,dniz tarafından uçun..
  • Bu ölçüm işinin DHMİ ce yapılması gerekir;hatalı yaklaşan veya kalkan uçağın şirketine ceza verilirse gürültü ihlalleri önlenebilir,çünkü bazı kalkışlardan sonra araba alarmları ötüyor,ölçüm yapan arkadaş oanlarda meşgul herhalde.DHMI ise olaya hep fransız,birde Ülkemizin en zengin kuruluşlarından biri
  • Atakoy 8. Kisimda 06/24 pistinin tam uzerindr oturuyorken ses siddetini ucaklar inerken olcuyordum. Airbus 320 ler 85 desibel, boeing 737 ler 90 desibel cikariyordu inerken. Rahatsizlik siniri kanunen 90 Db ustu aliniyor. 777 leri olcmedim. Kalkislarda ses yuksek olmasina ragmen ucagin irtifasi yuksek oldugu icin gene ayni srviyelerdr cikiyordu. Bilginize selamlar saygilar
  • AHL için kimsenin şikayet etmeye hakkı yok. Daha Şirinevler, Ataköy, Sefaköy yokken havaalanı oradaydı. Sonradan yapılan binalardan konut alanlar şimdi mızırdanıyor. Bu nasıl mantık? Zorla mı sattılar o evleri size?
  • ucakları kullandıgınız zmn sorun yok kullanmadıgınız zmn cok ses var iymiş
  • Tıpkı Türkiye :))
  • Yetiş 3 havalimani!!
  • Avrupalılar havalimanı yakınlarında kaçıyor, bizdede havalimanı yanında ev alınıyor. Hangisi doğru acaba. Karadeniz kıyısı şimdiden kapışıldı bile. Avrupa'da ise mülklerini havalimanı yakını diye satıyorlar. Hangisi doğru acaba?
  • Beykoz/Kavacık ta oturuyorum Ataköy tarafın dan iniş gerçekleştiği zaman bizde çok rahatsız oluyoruz, özellikle akşamlarıı. Dünyada hangi havalimanında uçaklar iniş yaparken tüm şehrin üzerinden geçiyor.

n-tv televizyonunun internet sitesinde yer alan bir habere göre, özellikle yeni iniş-kalkış pisti açıldıktan sonra uçak gürültüsünün eksik olmadığı Flörsheim semtinde oturanlar bu yola başvuruyor.

Frankfurt Havalimanı İdaresi Fraport'un başlattığı Casa-Programm adı verilen uygulama çerçevesinde bu semtte oturanlar evlerini Fraport'a satıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 130 ev sahibinin bu yolla evlerini sattığı belirtildi. Fraport'tan yapılan açıklamada, halihazırda 219 ev sahibinin de benzer şekilde kendilerine başvurduğu kaydedildi.

Yaklaşık 14 ay önce ülkenin en büyük havalimanı olan Frankfurt havalimanına yeni bir iniş-kalkış pisti açılmıştı. Ardından da uçuş rotalarını bu piste göre ayarlayan Fraport'un bu uygulaması havalimanı yakınlarında ikamet edenleri çileden çıkarmıştı.

Pek çok kez protesto gösterisi düzenleyen ve konuyu mahkemeye taşıyan semt sakinleri uçak gürültüsünden duydukları rahatsızlığı dile getirmişlerdi. Flörsheim'lılar ayrıca evlerinin değerinin düşmesinden de şikayetçi olmuşlardı.

Fraport, ortaya çıkan bu sorunu çözebilmek için şimdiye kadar satın alınan evler için ev sahiplerine 26 milyon Euro ödendiğini duyururken, alınan bu evlerin kiraya verildiğini de vurguladı.

Yeni kiracıların daha önce bölgede oturup da evlerini satanlardan oluştuğu belirtilirken, yeni ev bulana kadar kiracıların ikamete devam edecekleri kaydedildi. Evlerini satıp nakit paraya çeviren ev sahiplerinin şehrin başka yerlerinde ev aramaya başladıkları da gelen haberler arasında.  (Bugün)

UÇAK GÜRÜLTÜSÜ BIKTIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

denize dogru ~ 9 yıl önce
Kalkiş yapın lan yeter uyku haram oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 10 yıl önce
Beykoz ilçeşi Kavacık semti üzerinden epey zamandır uçak sesi akşamları epey fazlalaştı.bnde şikayetçyim.gdin ormanlık,dniz tarafından uçun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖLÇME ~ 11 yıl önce
Bu ölçüm işinin DHMİ ce yapılması gerekir;hatalı yaklaşan veya kalkan uçağın şirketine ceza verilirse gürültü ihlalleri önlenebilir,çünkü bazı kalkışlardan sonra araba alarmları ötüyor,ölçüm yapan arkadaş oanlarda meşgul herhalde.DHMI ise olaya hep fransız,birde Ülkemizin en zengin kuruluşlarından biri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 11 yıl önce
Atakoy 8. Kisimda 06/24 pistinin tam uzerindr oturuyorken ses siddetini ucaklar inerken olcuyordum. Airbus 320 ler 85 desibel, boeing 737 ler 90 desibel cikariyordu inerken. Rahatsizlik siniri kanunen 90 Db ustu aliniyor. 777 leri olcmedim. Kalkislarda ses yuksek olmasina ragmen ucagin irtifasi yuksek oldugu icin gene ayni srviyelerdr cikiyordu. Bilginize selamlar saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İğneyi kendine ~ 11 yıl önce
AHL için kimsenin şikayet etmeye hakkı yok. Daha Şirinevler, Ataköy, Sefaköy yokken havaalanı oradaydı. Sonradan yapılan binalardan konut alanlar şimdi mızırdanıyor. Bu nasıl mantık? Zorla mı sattılar o evleri size?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolculuk ~ 11 yıl önce
ucakları kullandıgınız zmn sorun yok kullanmadıgınız zmn cok ses var iymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Tıpkı Türkiye :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilge ~ 11 yıl önce
Yetiş 3 havalimani!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Avrupalılar havalimanı yakınlarında kaçıyor, bizdede havalimanı yanında ev alınıyor. Hangisi doğru acaba. Karadeniz kıyısı şimdiden kapışıldı bile. Avrupa'da ise mülklerini havalimanı yakını diye satıyorlar. Hangisi doğru acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pamir ~ 11 yıl önce
Beykoz/Kavacık ta oturuyorum Ataköy tarafın dan iniş gerçekleştiği zaman bizde çok rahatsız oluyoruz, özellikle akşamlarıı. Dünyada hangi havalimanında uçaklar iniş yaparken tüm şehrin üzerinden geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000