13 Kasım 2011, Pazar 07:37:43

UÇAK GEMİSİNDE BASKETBOL ŞÖLENİ

ABD Başkanı Obama, Usame Bin Ladin'in cesedinin denize bırakıldığı uçak gemisinde düzenlenen basketbol karşılaşmasını izledi.
 ABD Başkanı Barack Obama, Usame bin Ladin için cenaze töreninin yapıldığı Carl-Vinson uçak gemisinde düzenlenen sıradışı bir kolej basketbol maçı izledi.

Başkan Obama ve eşi Michelle, ABD'de dün Gaziler Günü dolayısıyla yapılan maç için özel olarak inşa edilen sahanın kenarında yerlerini alırken, Michigan State ve North Carolina üniversiteleri arasında oynanan maçta tribünlerde yaklaşık 7 bin seyirci karşılaşmayı takip etti.

Obama, Gaziler Günü dolayısıyla uçak gemisinde yaptığı konuşmada, Carl-Vinson uçak gemisinin 11 Eylül sonrasındaki askeri operasyonlarda oynadığı önemli rolün altını çizerek, Irak'a ilk taarruzun bu gemiden yapıldığını ve Usame bin Ladin'in bertaraf edilmesini sağlayan operasyonda bu geminin personelinin kilit rol oynadığını belirtti.

Başkan Obama, uçak gemisindeki maçtan sonra bugün başlayacak Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC) zirvesine katılmak üzere doğum yeri Hawaii'ye gitti.

İzleyiciler arasında Los Angeles Lakers'ın efsane oyuncusu Magic Johson ve Pamela Anderson'ın da bulunduğu Maçı North Carolina üniversitesi 67-55 kazandı.


UÇAK GEMİSİNDE BASKETBOL ŞÖLENİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000