14 Ağustos 2009, Cuma 08:07:41

Uçak faciasının zanlısı serbest mi bırakılıyor?

1988'de 270 kişinin hayatını kaybettiği Lockerbie faciasının sorumlularından olduğu gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edilen Libyalının serbest bırakılacağı iddia edildi...

İngiliz basınına yansıyan iddialara göre Abdülbaset el Migrahi, İskoçya'da cezasını çektiği hapishaneden Ramazan ayı başında Libya'da olacak şekilde salınabilir.

Eski bir Libya ajanı olan Abdülbaset el Migrahi'nin prostat kanseri olduğu ve durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Migrahi'nin, insani sebeplerle serbest bırakılması veya Libya'ya gönderilmesi değerlendiriliyor.

Ancak, İskoçya hükümeti henüz bir karar alınmadığını açıkladı.

57 yaşındaki El Migrahi, 1988'de Londra - New York seferini yapan Pan-Am uçağına düzenlenen saldırıdan sorumlu tutuluyordu.

Seyir sırasında bombaların patlamasıyla, uçak parçalandı ve parçaları İskoçya'nın Lockerbie kasabasına düştü.

Uçakta 259, Lockerbie'de 11 kişi saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Libyali Migrahi, hakkındaki karara itiraz ediyor. Ancak, hem İngiltere hem de Amerika'da "terörist" olarak görülen Migrahi'nin salınmasına itirazlar var.

İskoçya hükümetinden habere yalanlama

Britanya'nın BBC ve Sky televizyon kanalları, prostat kanserine yakalanan Lockerbie saldırısı faili Libyalı Abdülbaset Ali Muhammed El Migrahi'nin, sağlık nedenleriyle yakında salıverileceğini ileri sürerlerken, haberler İskoçya hükümeti tarafından yalanlandı.

İki televizyon kanalı da kaynak göstermeden verdikleri haberlerinde, 57 yaşındaki El Migrahi'nin, gelecek hafta İskoçya Adalet Bakanı Kenny MacAskill'in yapması öngörülen açıklamadan sonra ve Ramazan'dan önce ülkesine dönmesinin beklendiğini ileri sürdüler.

İskoçya Başbakanı Alex Salmond'ın sözcüsü ise haberlerin tahminden ibaret olduğunu belirterek, bu konuda hiçbir kararın alınmadığını söyledi.

İskoç yetkili, "Failin tıbbi nedenlerden ötürü serbest bırakılması veya Birleşik Krallık ve Libya arasındaki suçlu değişimi anlaşmasının uygulanması isteği konusunda hiçbir karar alınmadı, bu haberler tamamıyla yakıştırma" dedi.

Masum olduğunu açıklayan El Megrahi'nin mahkemesine katılan Amerikalı avukat Franck Rubino da El Megrahi'nin uluslararası avukat ekibinden, sağlık nedenlerinden ötürü Libyalı failin cezaevinden bırakılacağını öğrendiğini, çünkü hastalığının çok ciddi boyutta olduğunu bildirdi.

CNN Türk

Uçak faciasının zanlısı serbest mi bırakılıyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000