19 Haziran 2010, Cumartesi 08:22:52

UÇAK FABRİKASI POLEMİĞİ

Erdoğan'ın “Kendi memleketine giderken uçak bulamıyordun be vicdansız, şimdi uçakla gidiyorsun işte, söyle ya” sözlerine cevap veren CHP lideri Kılıçdaroğlu 'Recep Bey bizim tarihimizi de bilmiyor' dedi.
  • nuri demirağ türkiyenin kendi uçağını üretmesi için varını yoğunu ortaya koymuş ama o dönemdeki siyasi otorite mani oldu.
  • fabrıkayı kurdunuzda uçaklar sımdı semalardan ınmıyor degılmı??? sızlerkı rahmetli Nuri Demirağ ın şahsi sermayesıyle kurdugu ve dıs ulkelerden dahı sıperıs alınan ucaklarını yapmasına manı oldunuz!!!!
  • Kapatan CHP değil DP dir bunu unutmayın bir,temel atmakla iş bitmeyeceğini aynı hastane için dört kez açılış töreni yapanlara söyleyin bu iki
  • nuri demirag ın kurdugu fabrika kayseride degil istanbul da idi. kayserideki alman larla devlet tarafından kuruldu ve menderes tarafından kapatıldı.nuri demirag ın fabrikasıda chp döneminde ulaştırma bakanı ve thk yüzünden kapanmak zorunda kaldı.
  • Sayın Kılıçtaroğlu o fabrikayı CHP kurmadı Nuri Demirağ adlı vatansever bir işadamı kurdu.Kapatan CHP idi o ayrı..
  • o fabrikalar faaliyette kaldığı 1950 yılına kadar uçak, planör ve bunlara ait parçalar imal etti.zamanın BOŞBAKANI menderes efendi tarafından tencere,masa-sandalye imalatı yapan fabrikalara dönüştürüldü.gerekçeleri ise"uçakları nasılsa amerika bd.leri ücretsiz veriyor biz niye burada çalışanlara para verelim ki" olmuştur.bu ifadeleri meclis tutanaklarında bile mevcuttur.inceleyin göreceksiniz.
  • Eeee CHP 1925 de kurduda gerisi nerede yoksa havada göremediğimiz Türk Malı uçaklarımız mı uçuyor.. Her zamanki gibi Türk mantığı ile başlanmış ve sonu getirilememiş bir iş... Gönül isterdi Göklerde Türk uçakların uçmasını, kim ne zaman destek verdi ki? Temel atmakla bitmiyor işler Sayın Kılıçdaroğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın bugün İl Başkanları toplantısında söylediği “Kendi memleketine giderken uçak bulamıyordun be vicdansız, şimdi uçakla gidiyorsun işte, söyle ya” sözlerini eleştirerek, “Recep Bey, bizim tarihimizi de bilmiyor. 1925’te bu ülkenin ilk uçak fabrikasını Kayseri’de CHP kurdu” dedi.

Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi’nin temel atma töreninde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan’ın bugün İl Başkanları toplantısında söylediği “Kendi memleketine giderken uçak bulamıyordun be vicdansız, şimdi uçakla gidiyorsun işte, söyle ya” sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Recep Bey, bizim tarihimizi de bilmiyor. 1925’te bu ülkenin ilk uçak fabrikasını Kayseri’de CHP kurdu” dedi.

UÇAK FABRİKASI POLEMİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
nuri demirağ türkiyenin kendi uçağını üretmesi için varını yoğunu ortaya koymuş ama o dönemdeki siyasi otorite mani oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fabrıkayı kurdunuzda uçaklar sımdı semalardan ınmıyor degılmı??? sızlerkı rahmetli Nuri Demirağ ın şahsi sermayesıyle kurdugu ve dıs ulkelerden dahı sıperıs alınan ucaklarını yapmasına manı oldunuz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kapatan CHP değil DP dir bunu unutmayın bir,temel atmakla iş bitmeyeceğini aynı hastane için dört kez açılış töreni yapanlara söyleyin bu iki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nuri demirag ın kurdugu fabrika kayseride degil istanbul da idi. kayserideki alman larla devlet tarafından kuruldu ve menderes tarafından kapatıldı.nuri demirag ın fabrikasıda chp döneminde ulaştırma bakanı ve thk yüzünden kapanmak zorunda kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Kılıçtaroğlu o fabrikayı CHP kurmadı Nuri Demirağ adlı vatansever bir işadamı kurdu.Kapatan CHP idi o ayrı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o fabrikalar faaliyette kaldığı 1950 yılına kadar uçak, planör ve bunlara ait parçalar imal etti.zamanın BOŞBAKANI menderes efendi tarafından tencere,masa-sandalye imalatı yapan fabrikalara dönüştürüldü.gerekçeleri ise"uçakları nasılsa amerika bd.leri ücretsiz veriyor biz niye burada çalışanlara para verelim ki" olmuştur.bu ifadeleri meclis tutanaklarında bile mevcuttur.inceleyin göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eeee CHP 1925 de kurduda gerisi nerede yoksa havada göremediğimiz Türk Malı uçaklarımız mı uçuyor.. Her zamanki gibi Türk mantığı ile başlanmış ve sonu getirilememiş bir iş... Gönül isterdi Göklerde Türk uçakların uçmasını, kim ne zaman destek verdi ki? Temel atmakla bitmiyor işler Sayın Kılıçdaroğlu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000