16 Temmuz 2009, Perşembe 07:59:58

UÇAK DÜŞTÜ YİNE DEPREM OLDU!

Kafaları karıştıran o 'tesadüf' bir kez daha gerçekleşti. İran'da 168 kişinin öldüğü uçak kazasının olduğu saatlerde Yeni Zelanda 7.8'lik depremle sarsıldı.
  • Deprem olduğu vakit yer ile atmosfer arasında manyetik dalgalar açığa çıkıyor.bu tip manyetik dalgalardan en hassas hissedenlerse hava taşıtları oluyor. her büyük deprem ardıdından, özellikle uçak kazalarınada bakarsanız aynı ya da yakın paraleldeki ülkeler etkileniyor. Büyük ihtimalle dün acil iniş yapan askeri helikopterimizde bundan etkilenerek arızaya yol açmış olabilir.

İran'ın başkenti Tahran'dan Erivan'a gitmek için 153 yolcusu ve 15 mürettebatıyla havalanan Tupolev tipi yolcu uçağı, kalkışından 16 dakika sonra yere çakıldı.Kalkışından hemen sonra alev aldığı iddia edilen uçağın enkazı Kazvin kenti yakınlarında bulundu.Uçaktan kurtulan olmadı.

İşte tarihteki garip ama gerçek birkaç rastlantılar:

* 17 Ağustos 1999 depreminden önce 10 uçak kazası olmuştu.

* Diyarbakır uçağının düşmesinin hemen ardından kent 5.6 ile sallandı.

* 25 Ağustos 2000... Bahreyn'de uçak düştü. Önce Japonya, ardından İtalya sallandı.

* Nisan 2002. Güney Kore'de yolcu uçağı düştü, Yunanistan'da 4.8 şiddetinde deprem oldu.

* Şubat 2003'te İran'da bir askeri uçak düştü. Hemen ardından Alaska'da deprem oldu.

* 27 Mayıs 2003... İspanyol askerlerini taşılan uçak Trabzon'da düştü. Japonya'da 7.0 büyüklügünde deprem oldu.

10 SPORCU VARDI

Ülkede büyük şok yaşanmasına neden olan kazada Macaristan'daki bir şampiyonaya katılmak için Ermenistan'a uçan İran Judo Genç Milli Takımı'nın 10 sporcusunun da olduğu öğrenildi. Hazar Havayolları'na ait uçağın düşüş nedeni kara kutunun incelenmesiyle ortaya çıkacak.

İran uçak faciasıyla şok olurken Yeni Zelanda 7.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Invercargill kentinin 160 km batısı olduğunu ve okyanusun 33 km dibinde meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından tsunami alarmı verildi.

UÇAK DÜŞTÜ YİNE DEPREM OLDU!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Deprem olduğu vakit yer ile atmosfer arasında manyetik dalgalar açığa çıkıyor.bu tip manyetik dalgalardan en hassas hissedenlerse hava taşıtları oluyor. her büyük deprem ardıdından, özellikle uçak kazalarınada bakarsanız aynı ya da yakın paraleldeki ülkeler etkileniyor. Büyük ihtimalle dün acil iniş yapan askeri helikopterimizde bundan etkilenerek arızaya yol açmış olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000