27 Mart 2010, Cumartesi 13:24:05

Uçak düştü... Prens ortada yok!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Halife Bin Zayid El Nahyan'ın küçük kardeşi Ahmed bin Zayid El Nahyan'ın Fas'ta bindiği küçük uçağın düşmesinin ardından kayıp olduğu bildirildi.

Resmi haber ajansı WAM, bir göle düşen uçağın pilotunun kazadan sağ kurtulmayı başardığını ve durumunun iyi olduğunu bildirdi. Aynı zamanda Abu Dabi Yatırım Otoritesi'nin idari müdürlüğünü yapan Prens Ahmed'i arama ve kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

40 yaşındaki Prens Ahmed, geçen yıl Forbes'in dünyanın en güçlü şahsiyetleri sıralamasında 27'inci gelmişti. Prens Ahmed ayrıca Zayid İnsani Yardımlar Vakfı'nın da mütevelli heyeti başkanlığını yürütüyordu.

Dünyanın en büyük yatırım fonu olarak bilinen ve 1976'da kurulan Abu Dabi Yatırım Otoritesi'nin malvarlığının değerinin 500 ile 700 milyar dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Otorite'nin yatırımları arasında Citibank ve İngiliz Gatwick havaalanından dünyanın başlıca şehirlerinde emlak hisseleri bulunuyor. Otorite, malvarlığı, yatırımları ya da stratejileri hakkında medyaya çok nadir bilgi veriyor.

Uçak düştü... Prens ortada yok!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000