28 Mart 2016, Pazartesi 23:21:37

Uçak düşmeden önce pilotlar tartıştı iddiası

Rusya'nın Rostov Don şehrinde 19 martta 62 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ilk kara kutu inceleme sonuçlarında, uçağın düştüğü sırada pilotların tartıştığı ortaya çıktı.
  • Otopilot asker kökenliymiş
  • Kaptanlardan daha seviyeli ve birbirine saygılı eleştiri veya yorum beklerdim.
  • Bu teyyareler bu irtifada pas geçebilecek kabiliyette ancak altimetre arızası olabilir pilotajı yanıltan.. örnek amsterdam schipoll de düşen tk gibi..
  • Saçma bir yazı olmuş. Yaıyı yazan arkadaşın konu ile ilgili zerre bilgisi olmadığı çok açık. Üstelik olayı kavga gibi göstek için yeterli bilgi, kanıt yok. Konu ile bilgisi olmayan birisinin bu sonucu çıkarması ne kadar doğru?
  • Kardeşim zaten CAT III yaklaşma ve iniş yapmıyorlarsa o irtifada AP'dan çıkmak zorundalar . Manuele almanın neresi tuhaf ? Geç bile kalmış ...
  • Asker kokenli olma ihtimali yuksek
  • O nedemek la. "Teknik fonksiyonlar oto pilotta olduğu gibi kolay çalışmasına izin vermedi" böyle saçma bir cümle görmedim ben. o zaman bırakalım pas geçmeyi oto pilot yapsın.
  • Pilotlar öldüyse kesin pilotaj hatası oluyor ama eğer yaşıyorlarsa bu olay uçağın teknik hatasına mı bağlı diye araştırma yapılıyor nedense hep ölen Pilotlar suçlu..... Bu artık bilindik bişey hepsi yalan
  • Pilotlar Hintli mi.?
  • Ya "pilotaj" yada "meteorolojik". Tabi Bir diğer seçenek de Meteorolojik durumdan ötürü kaynaklanan pilotaj hatası. 737 de genetik bi sıkıntı yok mesajı veriyor burda yazar bizlere

Kommersant'ın haberine göre, Flydubai'ye ait Boeing 737-800 uçağının pisti ıskalayıp yere çakıldığı kaza öncesi pilot kabininde tartışma yaşandığı anlaşıldı.

İncelenen kayıtlara göre, kaptan pilot ve yardımcı pilot arasında, ne yapılması konusunda son anda fikir ayrlılığı yaşandı ve son karar ne yazık ki uçağı felaketten kurtaramadı.

Kara kutudan gelen ilk bilgilere göre, kaptan pilot inişe 6 kilometre kala, inmekten vazgeçerek otomatik pilottan çıkıp manuel kullanıma geçiş düğmesine bastı. Bu karar, uçak piste 6 kilometre mesafede ve yerden sadece 270 metre yükseklikte iken, son anda alındı. Ancak henüz bilinmeyen bir nedenle, uçağın burnunu yeniden havalandırılmak isteyen pilotun bu kararı, teknik fonksiyonların uçak otomotik pilottayken olduğu kadar kolay çalışmasına imkan vermedi. Uçak kontrolden çıkıp düşmeye başlayınca, son birkaç saniyede ikinci pilotun kaptan pilota "Dur yapma dur!" diye bağırdığı kayıtlarda duyuluyor.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak kara kutu ile ilgili gelişmeler uçağın doğrudan kötü hava şartlarından değil pilotaj hatası yüzünden düşmüş olabileceği iddiasını gündeme getirdi.

Uçak düşmeden önce pilotlar tartıştı iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Kaptan amerika ~ 8 yıl önce
Otopilot asker kökenliymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Kaptanlardan daha seviyeli ve birbirine saygılı eleştiri veya yorum beklerdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 8 yıl önce
Aferim !sen bekle öyle...
ULTRA KAPTAN ~ 8 yıl önce
Bu teyyareler bu irtifada pas geçebilecek kabiliyette ancak altimetre arızası olabilir pilotajı yanıltan.. örnek amsterdam schipoll de düşen tk gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper saçma ~ 8 yıl önce
O kadar saçma bir yorumki !!!!! Ben susayım o Zaman !!! Saygılarımla, Capt. Ömer S. TT 22.000 +
ULTRA KAPTAN ~ 8 yıl önce
sadece bir teori benim ki Ömer kaptanım, bu arada sizin fikirleriniz bizim için çok önemli görüşünüz nedir bu hususta? samimi saygılarımla hocam..
Capt. Ömer ~ 8 yıl önce
Bana kalırsa bu kazada intahar kokusu var!! Cockpit de panik den dolayı çıkan söz düellosun dan kaymaklanan bir intahar!! Uçağın yere çakılış şeklin den ben intahardan başka bir şey düşünemiyorum!!
Saçma. ~ 8 yıl önce
Saçma bir yazı olmuş. Yaıyı yazan arkadaşın konu ile ilgili zerre bilgisi olmadığı çok açık. Üstelik olayı kavga gibi göstek için yeterli bilgi, kanıt yok. Konu ile bilgisi olmayan birisinin bu sonucu çıkarması ne kadar doğru?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan remzi ~ 8 yıl önce
Kardeşim zaten CAT III yaklaşma ve iniş yapmıyorlarsa o irtifada AP'dan çıkmak zorundalar . Manuele almanın neresi tuhaf ? Geç bile kalmış ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapt ~ 8 yıl önce
Biraz sesiz zira birşey biliyor zannetsinler
Captan fos remzi ~ 8 yıl önce
6kmmesafe 270 m yukseklik diyor bu ucak ortalama 1500 ft de cikmis A/P dan. CAT1 yaklasmada 1000 ft cuk.a zorunlulugu sirket gereksimidir. oda sadece thydedir. istersen da-50 yada MUH olan 158 ft AGL ye kadar devam edebilirsin. Millete kizarken bilipde kizalim dimi ?
773 ~ 8 yıl önce
Asker kokenli olma ihtimali yuksek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
774 ~ 8 yıl önce
asker kökenliler bişey yaptı galiba sana
Asker ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Anası asker kökenli ~ 8 yıl önce
Babasıda Türk müş!!!!
Bir deli uçak kaçırmış ~ 8 yıl önce
40 akıllı da bu deliyi yakalamiş!!!
? ~ 8 yıl önce
O nedemek la. "Teknik fonksiyonlar oto pilotta olduğu gibi kolay çalışmasına izin vermedi" böyle saçma bir cümle görmedim ben. o zaman bırakalım pas geçmeyi oto pilot yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten.. ~ 8 yıl önce
Pilotlar öldüyse kesin pilotaj hatası oluyor ama eğer yaşıyorlarsa bu olay uçağın teknik hatasına mı bağlı diye araştırma yapılıyor nedense hep ölen Pilotlar suçlu..... Bu artık bilindik bişey hepsi yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumluluk ~ 8 yıl önce
Sorumluluk pilotların, karar mekanizması pilotlar, kazanın faturasının pilotlara kesilmesi normal. Sen ucarken meteor çarparsa suçlu pilot olmaz, ama bu ve benzeri durumlar dışında kazalarda 95% pilotaj hatası vardır. Bu kazada da şartlara rağmen zorlamış olmak pilotaj hatası olarak değerlendirilir. Ama kaza sebebi belli olmadan konuşmak, yorum yapmak yanlıştır
Misafir. . ~ 8 yıl önce
Pilotlar Hintli mi.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 8 yıl önce
Ya "pilotaj" yada "meteorolojik". Tabi Bir diğer seçenek de Meteorolojik durumdan ötürü kaynaklanan pilotaj hatası. 737 de genetik bi sıkıntı yok mesajı veriyor burda yazar bizlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten. ~ 8 yıl önce
Zaten yok. 737 çok uzun zamandır üretilen bir uçak. Rudder kitleme sorunu, yakıt pompalarinin yangın çıkarma riski sorunları giderildi (oluşan kazalardan çıkarılan dersler sonucunda). Şu an bilinen bir sorunu yok. Ama bu kazadan yeni dersler çıkar, o zaman başka. Kazanın sebebi belli olmadan yorum yapmak yanlıştır.
Yasak. ~ 8 yıl önce
Transfer yasağının tartışılacak bir yanı yok, tamamen anayasal haklara ve insan haklarına aykırıdır. Resmen insanın istediği yerde çalışma özgürlüğüne konulmuş bir kısıtlamadir. Bu durumun tavan bilet ücreti ile kıyaslaması mantıksızdir.
Evet ~ 8 yıl önce
Doğru söylüyorsun.Ama bu söylediklerin benimde belirttiğim gibi "genetiğinde" problem olduğu gerçeğini doğrular nitelikte.Gel gör ki elleri kolları uzun , her defasında "boeing" ismine zerre zarar vermeden kurtuluyorlar işin içinden.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000