23 Şubat 2016, Salı 09:09:27

'Uçak desteği tüm yıl verilmeliydi'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik 'Turizm Acil Eylem Destek Paketi'ni turizm sektörü genel çerçevede olumlu değerlendirdi.
  • Arkadaşlar, Otellerin yıllardır uyguladığı yerliye farklı fiyat uygulamasının nedeni yabancının tatil organizasyonunu neredeyse bir yıl öncesinden yapmasıdır.Son zamanlarda Türkiye'de de erken rezervasyon kampanyası adı altında düşük fiyatlı satışlar yapılmaya başladı.Bir yıl önce parasını ödeyen ile son dakika aklına esince tatile çıkmak isteyene aynı fiyat olurmu?Aynı mantıkla benzer kampanyalar uçak şirketlerince de yapılıyor.Aynı yere aynı uçakla 39 TL'ye giden de var.259 TL'ye gidende
  • eee yeter be biz çalışalım turizimciler kaymağını yesin. şimdi de beyfendiler uçuş destek paralarının yıl boyunca olması gerektiğini söylemişler. sorarım size bu desteği devlet sizin yerinize arge için verse belki birşey olur ama turizimciye para verip birde yıl sonunda karlılık açıklanınca af edersiniz ama bu enayilik olur kendi kendimizi kandırmayalım.
  • ANTALYA BİTTİ EVİNİZE GİDİN
  • yerli turiste gecelik 300-400 tl çekenler beter olsun! su veren itfaiye ...
  • Bu isten onbinler ekmek yiyor biraz da onlari dusunun diger yorumcular. yok sistemmis yok kaziklamaymis. once cozulmesi gereken turizm istihdaminda yasanacak kriz.
  • size destek falan yok özellikle oteller batsın!!! istikrar geldi size!!
  • yillarca elin adamina uc kurusa, kendi insanina fahis fiyatlarla tatil satan otelciler ve onlara goz yuman,ses cikarmayan devlet yuzunden kendi ulkemizde insan gibi tatil yapamadik bundan sonra da bedava yapsalar gitmem, millet de eger biraz seref,haysiyet ve akil varsa gitmez! otelcileri ,yillarca adam sandiklari elin adamlari ve devlet kurtarsin bana ne!
  • 1290 TL emekli maaşım var trilyonluk otellere ve zengin sektöre destek veriliyor. Ayıp valla. Ben bir yerden gelmedim burada doğdum !!
  • Sen yabancıya 20 euroya gecelik otel sat, yerli turiste gelince 300 TL. Ondan sonra da ağla. Yok öyle şey. Kendi ülkemde yabancılardan daha pahalıya tatil apıyorum. Ve sizlere de hiç acımıyorum. Kimse de kalkıp onlar paralarını daha önce ödüyorlar demesin. Ben de öderim gerekirse. Aslında toplu halde boykot yapıp bu herşey dahil rezilliklere gitmemek lazım

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik 'Turizm Acil Eylem Destek Paketi'ni turizm sektörü genel çerçevede olumlu değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik 'Turizm Acil Eylem Destek Paketi' turizmcilerden olumlu not aldı. Paketi değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, "Pakette en önemli konulardan bir tanesi uçak desteğiydi. Ancak bu nisan ve mayısla sınırlandırılmış oldu. Sektör olarak yaşanan sıkıntılar nisan ve mayıs aylarını ilgilendiren, onunla sınırlı kalan bir sorun değil. Uçakla ilgili desteğin tüketici fiyatlarına yansıması gerekir. Bunun için tüm yıl boyunca uçuş başı 6 bin dolar desteğin verilmesi gerekirdi. Bu nedenle bu durumun bir sonraki yapılandırma paketinde muhakkak uzatılması gerekir ki, bugünden diğer aylara cazibe oluşturur" diye konuştu.

Paketi genel olarak olumlu bulduklarını belirten Hacısüleyman, "Ancak konaklama sektörüne yönelik üç madde var. 7'nci, 8'inci ve 9'uncu maddeler. Orada ecrimisil ve kira bedellerine ilişkin bir erteleme söz konusu. Bizim talebimiz 2016'da bunların alınmaması yönündeydi. Ertelemeye gitme çözümü açıklandı" dedi.

KDV VE İSTİHDAM BEKLENTİSİ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise turizm sektörünün daha önce de birçok krizle karşılaştığını söyledi. Kamu yönetiminin sektöre ilk kez bu denli ciddi bir eğiliminin söz konusu olduğunu belirten Kızıldağ, "Olumlu karşılıyoruz. Paket içerisinde yer alan konular sektöre destek olacaktır, ama nasıl bir sezonun bizi beklediğini bilemediğimiz için tam olarak 'ilaç olacaktır' diyemiyoruz. Özellikle istihdama katkı ve KDV konusuna yönelik bir düzenleme destek paketi içinde yer almıyor. İlave bir pakette bu konuların da yer alacağını düşünüyoruz ki, bu yılı minimum zararla atlatabilelim" şeklinde konuştu.

"PAYLAŞILAN ÖNLEMLER İÇİN MÜTEŞEKKİRİZ"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili de paketten duyduğu memnuniyeti açıklayarak, "Turizm destek paketi ile ilgili olarak öncelikle Türkiye'mizin içinde bulunduğu yoğun gündem içerisinde kısa sürede hazırlanan ve kamuoyuyla paylaşılan önlemler için müteşekkiriz. Konaklama sektörü olarak mevcut durumda daha radikal destek ve çözümlere ihtiyaç duymakta isek de yine açıklamada Turizm Bakanlığımızın üzerinde çalıştığı ifade edilen yapısal çözümler içerisinde daha da etkin çözümlerin ve desteklerin ele alınacağına inanıyoruz" ifadelerini kaydetti.

'Uçak desteği tüm yıl verilmeliydi'

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Bilgi ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar, Otellerin yıllardır uyguladığı yerliye farklı fiyat uygulamasının nedeni yabancının tatil organizasyonunu neredeyse bir yıl öncesinden yapmasıdır.Son zamanlarda Türkiye'de de erken rezervasyon kampanyası adı altında düşük fiyatlı satışlar yapılmaya başladı.Bir yıl önce parasını ödeyen ile son dakika aklına esince tatile çıkmak isteyene aynı fiyat olurmu?Aynı mantıkla benzer kampanyalar uçak şirketlerince de yapılıyor.Aynı yere aynı uçakla 39 TL'ye giden de var.259 TL'ye gidende

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
eee yeter be biz çalışalım turizimciler kaymağını yesin. şimdi de beyfendiler uçuş destek paralarının yıl boyunca olması gerektiğini söylemişler. sorarım size bu desteği devlet sizin yerinize arge için verse belki birşey olur ama turizimciye para verip birde yıl sonunda karlılık açıklanınca af edersiniz ama bu enayilik olur kendi kendimizi kandırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASKERİ ~ 8 yıl önce
ANTALYA BİTTİ EVİNİZE GİDİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha haa! ~ 8 yıl önce
yerli turiste gecelik 300-400 tl çekenler beter olsun! su veren itfaiye ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
patron ~ 8 yıl önce
Bu isten onbinler ekmek yiyor biraz da onlari dusunun diger yorumcular. yok sistemmis yok kaziklamaymis. once cozulmesi gereken turizm istihdaminda yasanacak kriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
bu problemi biz oluşturmadık ki. bu problem turizmin yerliye olan bakış açısı ve dış politika. eyvallah oy verdik ama bu turizmin açığını kapatmak için değildi.
yok ~ 8 yıl önce
size destek falan yok özellikle oteller batsın!!! istikrar geldi size!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asla gitmem ! ~ 8 yıl önce
yillarca elin adamina uc kurusa, kendi insanina fahis fiyatlarla tatil satan otelciler ve onlara goz yuman,ses cikarmayan devlet yuzunden kendi ulkemizde insan gibi tatil yapamadik bundan sonra da bedava yapsalar gitmem, millet de eger biraz seref,haysiyet ve akil varsa gitmez! otelcileri ,yillarca adam sandiklari elin adamlari ve devlet kurtarsin bana ne!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayıp ya ~ 8 yıl önce
1290 TL emekli maaşım var trilyonluk otellere ve zengin sektöre destek veriliyor. Ayıp valla. Ben bir yerden gelmedim burada doğdum !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Yabancı ~ 8 yıl önce
Sen yabancıya 20 euroya gecelik otel sat, yerli turiste gelince 300 TL. Ondan sonra da ağla. Yok öyle şey. Kendi ülkemde yabancılardan daha pahalıya tatil apıyorum. Ve sizlere de hiç acımıyorum. Kimse de kalkıp onlar paralarını daha önce ödüyorlar demesin. Ben de öderim gerekirse. Aslında toplu halde boykot yapıp bu herşey dahil rezilliklere gitmemek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000