22 Mayıs 2018, Salı 08:20:24

Uçak çekme krizi!

Tesla Model X, 130 ton ağırlığındaki Boeing 787-9 uçağını çekerek rekor kırdı. Bunun bir ilk olduğunun açıklanması ise aynı rekoru 12 yıl önce Touareg’le kıran VW ile Tesla arasında krize neden oldu.
  • Ilk araba demediler ki. Servo motorlarin yük binice ısınma probleminden dem vurup elektrikli ilk araba dediler. Kriz de yok zaten
  • Keşke biz de bu tarz krizler yaşasak.
  • VW sen benzinli yada dizel ile çekmişsindir. Tesla elektrik ki....
  • Asıl Almanlar bizi çekemiyor
  • “Elektrik motorlu otomobile ile” diye çıktı haber.
  • Elektrikli araç olarak bir ilk. Kezbanlık yapmış VW.

Alman otomotiv devi Volkswagen ile Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu Tesla arasında uçak krizi çıktı. Otomotiv dünyasına sonradan girmesine rağmen iddialı çıkışlar yapan Musk, SUV aracı Model X ile ilginç bir rekor denemesi yaptı.

Avustralya'daki Melbourne Havalimanı'nda gerçekleşen denemede, 2.5 ton ağırlığındaki Model X, Qantas Havayolları'na ait 130 ton ağırlığındaki Boeing 787-9 uçağını çekmeyi başardı.

Ancak, büyük ses getiren bu başarı sonrası yapılan 'Bir otomobil ilk kez bir yolcu uçağını çekti' iddiası krize yol açtı. Çünkü uçak çeken ve rekor denemesi yapan ilk marka Tesla değildi. VW bundan tam 12 yıl önce yolcu uçağını çeken ilk markaydı. 2006'da Touareg'le 155 ton ağırlığındaki Boeing 747 uçağını Londra Dunsfold Havalimanı'nda çekerek, rekora imza attı. Ayrıca 2013'te Nissan Patrol, 2017'de ise Porsche Cayenne uçak çekerek, rekor kırdı.

Tesla'nın rekor denemesinin Volkswagen'in üçüncü jenerasyon Touareg'in Avusturya-Salzburg'da düzenlenen uluslararası basın test sürüşlerine denk gelmesi ise manidar bulundu.

Uçak çekme krizi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Kasn ~ 6 yıl önce
Ilk araba demediler ki. Servo motorlarin yük binice ısınma probleminden dem vurup elektrikli ilk araba dediler. Kriz de yok zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriz ~ 6 yıl önce
Keşke biz de bu tarz krizler yaşasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbet‘ten ~ 6 yıl önce
Aynen. Malesef mümkün degil
Fly ~ 6 yıl önce
VW sen benzinli yada dizel ile çekmişsindir. Tesla elektrik ki....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanıyolar ~ 6 yıl önce
Asıl Almanlar bizi çekemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesla ~ 6 yıl önce
“Elektrik motorlu otomobile ile” diye çıktı haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Elektrikli araç olarak bir ilk. Kezbanlık yapmış VW.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000