30 Mart 2010, Salı 07:55:43

Uçak bulunamayınca Umreciler mahsur kaldı!

İstanbul ‘da faaliyet gösteren Puan Tur ile umreye giden 250 kişilik kafile Mekke’deki Almasa Otelinde mahsur kaldılar.
  • Bismillahirrahmanirrahim Hac ve umreyi de Allah için tamam yapın. Eğer bunlardan alıkonursanız, o zaman kolayınıza gelen bir kurban gönderin. Bununla beraber bu kurban, kesileceği yere varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden hasta olana veya başından bir rahatsızlığı bulunana tıraş için oruç veya sadaka yahut da kurbandan ibaret bir fidye gerekir. Engellemeden kurtulduğunuz zaman da her kim hacca kadar umre ile sevab kazanmak isterse, ona da kolayına gelen bir kurban gerekir. Bunu bulamayana ise üç gün hacda, yedi de döndüğünüzde ki tam on gün oruç tutması lazım gelir. Bu hüküm, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah`tan korkun ve bilin ki Allah`ın azabı gerçekten çok şiddetlidir.
  • umre veya adı her ne ise kuranı-ı kerimin neresinde bahsediliyor?yaz da o ENGİN bilginden istifade edelim a allahın KERİZİ
  • yorumum yolcu adlı kişiye cevap niteliğindedir.umre ibadeti İslamda yeri olan bir ibadettir.ayrıca eğer yoksullar ve açları düşünüyorsan insanların gereksiz yere tükettiği içki ve sigara masrafları yoksullara sadaka olarak dağıtılsaydı değil Türkiye'de , dünyada aç kalmazdı . bilmeden cahilce konuşmanı ve edepsiz sözler etmeni kınıyorum .
  • beter olsunlar.türkiyede binlerce insan açlıkla boğuşurken bunlar hiçbir dini gerekliliği olmayan bu gezilerle arabı zengin ediyorlar.daha beter olsunlar inşallah.boşuna dememişler BU MEMLEKETİN NE DENİZİ BİTER ; NE DE KERİZİ diye.
  • Hukumet nerede? Turizm ve Ulastirma Bakanliklari nerede?
  • Profesional olmayan firma ve kişilerle iş yapıldığında sonucu ortada. Yazıktır kutsal topraklarda Umre görevine yerine getirmeye çalışan yüzlerce vatandaşımızın çektiği sıkıntıya bakın ayrıca binlerce euro ödediler peşin ama durum ortada.. Net bir şey hemen bir soruşturma yapılmalı bu seyahat şirketi hakkında ve ortada bir yanlış var bunun sonucunda Umre Gezisi düzenleme belgesi iptal edilmelidir. Bu işler çocuk oyuncuğaı olmamaz artık devletin kontrol görevi olmalı bu işi ya ciddi adam gibi yapacaksınız ya da yapmayacaksınız

Edinilen bilgiye göre 23 mart tarihinde Urfa’dan uçak kaldırmak süretiyle anlaşma yapılan firma fireyi ilk gün verdi. Puan tur yetkilisi birinci gün ayarlaması gereken uçakları ayarlayamayınca 167 kişinin 141’ni ilk uçakla Umreye götürdü.

Kalan kişilerin yaka kartları gelmediği için 2’inci günkü uçakla göndereceğinin belirten tur yetkilisi 2’inci gün de mukkades yolculuğa çıkamadı. Üçüncü gün yoğun bürokrasi ile uçak kaldıran firma bu defa da otel paralarını ödemediği için Mekke'de Otele alınmadılar.

Umrecilerden tüm paralarını alan firma Mekke'deki Almasa otel ödemesini tam yapmadığı için otel tarafından kapı dışarı edildi.

Otel önünde bekleyen umreciler TURSAB, Diyanet ve Yetkililerden yardım bekliyor.

 

Uçak bulunamayınca Umreciler mahsur kaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bismillahirrahmanirrahim Hac ve umreyi de Allah için tamam yapın. Eğer bunlardan alıkonursanız, o zaman kolayınıza gelen bir kurban gönderin. Bununla beraber bu kurban, kesileceği yere varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. İçinizden hasta olana veya başından bir rahatsızlığı bulunana tıraş için oruç veya sadaka yahut da kurbandan ibaret bir fidye gerekir. Engellemeden kurtulduğunuz zaman da her kim hacca kadar umre ile sevab kazanmak isterse, ona da kolayına gelen bir kurban gerekir. Bunu bulamayana ise üç gün hacda, yedi de döndüğünüzde ki tam on gün oruç tutması lazım gelir. Bu hüküm, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah`tan korkun ve bilin ki Allah`ın azabı gerçekten çok şiddetlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
umre veya adı her ne ise kuranı-ı kerimin neresinde bahsediliyor?yaz da o ENGİN bilginden istifade edelim a allahın KERİZİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumum yolcu adlı kişiye cevap niteliğindedir.umre ibadeti İslamda yeri olan bir ibadettir.ayrıca eğer yoksullar ve açları düşünüyorsan insanların gereksiz yere tükettiği içki ve sigara masrafları yoksullara sadaka olarak dağıtılsaydı değil Türkiye'de , dünyada aç kalmazdı . bilmeden cahilce konuşmanı ve edepsiz sözler etmeni kınıyorum .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
beter olsunlar.türkiyede binlerce insan açlıkla boğuşurken bunlar hiçbir dini gerekliliği olmayan bu gezilerle arabı zengin ediyorlar.daha beter olsunlar inşallah.boşuna dememişler BU MEMLEKETİN NE DENİZİ BİTER ; NE DE KERİZİ diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hukumet nerede? Turizm ve Ulastirma Bakanliklari nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Profesional olmayan firma ve kişilerle iş yapıldığında sonucu ortada. Yazıktır kutsal topraklarda Umre görevine yerine getirmeye çalışan yüzlerce vatandaşımızın çektiği sıkıntıya bakın ayrıca binlerce euro ödediler peşin ama durum ortada.. Net bir şey hemen bir soruşturma yapılmalı bu seyahat şirketi hakkında ve ortada bir yanlış var bunun sonucunda Umre Gezisi düzenleme belgesi iptal edilmelidir. Bu işler çocuk oyuncuğaı olmamaz artık devletin kontrol görevi olmalı bu işi ya ciddi adam gibi yapacaksınız ya da yapmayacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000