23 Eylül 2014, Salı 08:20:19

UÇAK BİLETLERİNİ GÖSTERMEK ZORUNDALAR!

Rusya’da hükümet, önde gelen tur operatörlerinin ardı ardına iflasının ardından turizm sektörüne yönelik önlemleri masaya yatırmaya devam ediyor.

Rusya’da hükümet, önde gelen tur operatörlerinin ardı ardına iflasının ardından turizm sektörüne yönelik önlemleri masaya yatırmaya devam ediyor. Ajansların bildirdiğine göre Başbakan Medvedev, tur operatörlerinin müşterilerine uçak biletleri dahil tüm belgeleri en geç tur tarihinden 24 saat öncesine kadar sunmalarını zorunlu hala getiren kararnameyi onayladı.  

Medvedev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Turistlerin hukuki korunmalarını artıracak kararnamyi imzaladım. Bu belge, alınması gereken önlemlerden bir tanesi. Artık tur operatörleri, müşterilerinin eline, gidiş-dönüş uçak bileti de dahil tüm belgeleri, charter uçuşu da olsa vermek zorundalar” dedi.

Medvedev, “Bunun neden kaynaklandığını anlıyorsunuz. Maalesef, turizm sektöründe zorlu bir durumdayız. Devletin müdahalesi bile henüz istikrar getirmedi” diye konuştu.

Yeni düzenleme, tatile giden turistlerin mağdur olmamaları için, tur operatörlerinin gidiş dönüş uçak bileti ve otel konaklama bedellerinin ödendiğine dair belgeleri turistlere tatil öncesi vermelerini zorunlu kılıyor.

Rusya Turizm Endüstirisi Birliği’nin verilerine göre, Rusya’da bu sezon 14 tur operatörünün iflası yaklaşık 130 bin turistin mağdur olmasına yol açtı. (Türk Rus)

UÇAK BİLETLERİNİ GÖSTERMEK ZORUNDALAR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000