17 Ocak 2011, Pazartesi 08:27:23

Uçak biletlerine zam kapıda!

Uçak biletlerine zam kapıda. Rusya’da da havayolu şirketlerinin yakıt fiyatlarındaki artışla başa çıkabilmek için bilet fiyatlarını artırma yoluna gidebileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, yakıt fiyatlarındaki artışla beraber uçak bilet fiyatlarının bir iki ay içinde yüzde 10’a kadar pahalanabileceğini öngörüyor. Bunun nedeni ise şöyle açıklanıyor:

Yatırım şirketi “Troyka Dialog” uzmanlarından Valeri Nesterov, Rusya’daki havacılık yakıtı üreticilerinin hızla artan talebi karşılayamadığını, buna dünyada petrol fiyatlarındaki yükseliş de eklendiğinde uçak yakıtı fiyatlarının önümüzdeki bir iki ay içinde zamlanabileceği tahminini açıkladı. Uçak bilet fiyatlarının maliyetinin yüzde 35’ine yakınının yakıt fiyatına bağlı olduğuna dikkat çeken uzman, yakıt fiyatlardaki herhangi bir oynamanın bilet fiyatlarına doğrudan yansıyacağına işaret etti.

Uçakların dolup taştığı yeni yıl ve noel tatilininin ardından genelde hava yolu şirketlerinin müşteri çekebilmek için indirime gittiğini hatırlatan başka bir uzman ise, buna rağmen biletlerde yüzde 5-10 oranında pahalanma beklendiğini belirtti.

Uçak biletlerine zam kapıda!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000