10 Nisan 2008, Perşembe 08:13:49

Uçak biletleri el yakacak

Uçakla seyahat edenler için yeni bir sorun kapıda. Uçuşlarda yaşanan gecikmelere ve müşteri hizmetlerindeki sorunlara uçuş hizmetlerinden alınan ücretlerdeki artış da ekleniyor.
  • Lütfen pozitif dusunun bu petrol fiyatlar 11 eylul un dususunden sonra yukselekle kesinlikle alaksi yok ! !

Uçakla seyahat edenler için yeni bir sorun kapıda. Uçuşlarda yaşanan gecikmelere ve müşteri hizmetlerindeki sorunlara uçuş hizmetlerinden alınan ücretlerdeki artış da ekleniyor. ABD'deki havayolu şirketleri yakıt fiyatlarındaki artışla başa çıkabilmek için uçuş sırasında verilen hizmetlerden alınan ücretleri artırma yoluna gidiyor. Bu da bilet fiyatlarına yansıyor. Bir varil jet uçağı yakıtının fiyatı geçen yıl 90 dolar düzeyindeydi, bu rakam son günlerde 130 dolara yaklaştı. Bu artış karşısında bazı şirketler 2'nci bir bavul için 25 dolar ek ücret alma yoluna giderken uluslararası uçuşlarda yapılan ücret artışlara 150 dolara kadar çıkabiliyor.

 

Sefer sayıları azalacak

Müşteriler bu alanda yaşanan daralmayı yalnızca cüzdanlarında hissetmeyecek. Büyük çaplı havayolu şirketlerinin çoğu şimdiden sonbahar döneminde verimliliği artırmak için sefer sayısını azaltacağını duyurdu. Bu da yolcuların daha kalabalık uçaklarda seyahat edeceği anlamına geliyor.

Yeni ücret artışları ve sefer sayısındaki azalmalar 11 Eylül saldırıları sonrasında tarihi bir düşüş yaşayan ve son dönemlerde toparlanan sektörün yeni bir sınavla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. 11 Eylül 2001 sonrasında başlayan kriz döneminde havayolu firmaları, işgücünde kesintiye gitmiş, uçaklardaki koltuk sayısını artırmış, ekonomi sınıfında sıcak yemekleri kaldırmış, daha fazla alana sahip koltuklardan ve uçuş sırasında verilen yemekler için ekstra ücret talep etmişlerdi.

 

3 şirket iflasın eşiğinde

Yakıt fiyatlarının bu derece yükselmesinin havayolu şirketleri üzerinde öldürücü bir etki yarattığını belirten havayolu sektörü danışmanı Darryl Jenkins, Washington Post gazetesinde yayımlanan açıklamasında "Şu anda yüksek yakıt maliyetleri ile başa çıkabilmek için uzun dönemde geçerli bir ticari plana sahip olan havayolu şirketi yok. Bugünkü ücret yapısıyla ABD'deki iç hat uçuşlarının yüzde 90'ının kârlılıkları yok oldu" dedi.

ABD'de 3 havayolu şirketi ATA, Aloha ve Skybus, geçen hafta iflastan korunma için başvurdu. Uzmanlar yaptıkları yorumlarda şirketlerin bu duruma gelmelerinde yüksek yakıt fiyatlarının etkili olduğunu belirtti.

Uçak biletleri el yakacak

Yorumlar

seydisahan ~ 16 yıl önce
Lütfen pozitif dusunun bu petrol fiyatlar 11 eylul un dususunden sonra yukselekle kesinlikle alaksi yok ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000