31 Ocak 2009, Cumartesi 07:08:07

Uçak biletleri devletten

Çek Cumhuriyeti, ülkeyi terkedecek yabancılara 500'er Avro vermeyi kararlaştırdı. İçişleri Bakanlığı, yabancıların ülkede kayıtsız kalmamaları için ve Avrupa Birliği (AB)'nin diğer ülkelerine gitmemeleri için eve dönüşü kolaylaştırıyor.

Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, işsiz kalan yabancı işçileri eve gönderme planını geliştirdiğini açıkladı. Her işçiye ücretsiz uçak bileti tekin edecek olan hükümet, kendi isteği ile ülkeyi terkedecek kişilere 500 Avro'luk prim verileceğini ifade etti. Bu yılın Mart ayına kadar yabancılardan 12 bin kişinin işsiz kalacağını öngören Çek Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, yabancıların ülkede kayıtsız kalmamaları için ve Avrupa Birliği (AB)'nin diğer ülkelerine gitmemeleri için eve dönüşü kolaylaştırmayı kararlaştırdı.

Çek Cumhuriyeti'nde 2008 sonu itibariyle toplam 285 bin yabancı çalıştığı kaydedildi. Açıklamada, bu oranın çoğunu ise Moldovalı vatandaşların oluşturduğu kaydedilirken, işten çıkarmalar yüzünden vize alım rejiminin de ağırlaştırıldığı bildirildi.

Uçak biletleri devletten

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000