12 Nisan 2013, Cuma 08:07:15

UÇAK BİLETİ DE OTEL FİYATI DA TÜRK'E PAHALI!

Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde İngilizler 1 hafta her şey dahil tatil için kişi başına 250 TL öderken, aynı otel yerli turistten en az 650 lira istiyor... Uçak biletleri de otellerden farksız!
  • HY ile İstanbul - Maldivler gidiş-dönüş bilet ortalama 840-1000 EUR. Aynı tarihlerde Moscow-Maldivler THY ile aktarmalı olarak 510 EUR... rus hava yolları?
  • rezervasyonları ingiliz tur operatörleri üzerinden yapın karlı çıkın
  • sizde yabanci tur operatörlerinin yurtdisindaki sitelerinden yaptirin rezervasyonlarinizi. misal site holidaycheck. duyurulur.
  • Hep söylüyoruz ingilize verdiğin fiyata içeriye sat odalarını doldurup taşırırsın, vize uygulamasına geç paralı ingilizi ülkene sok senden daha değerlisi olmaz, yüksek kesim buraya gelir ve daha çok para kazanırsın Dünyanın hiç bir ülkesinde bizim vize politikamız yok hal böyle olunca açlıktan ağzı kokanlar buraya gelirler havalı havalı sanki bir şeyler ya..... otelcilerde o fiyatlara onları çeker yerliyede yapıştırır bu ülke böyle işte.....
  • biz TÜRKLER İngilizlerden (yada Avrupalılardan) daha zengin olduğumuz için TÜRKİYE deki otel ve tatil köyleri doğal olarak bize yüksek fiyat veriyorlar. yoksa TÜRKLERİ sevmediklerinden yada çifte standarttan değil. tıpkı fakir Avrupalıların aynı arabayı bizden 3 te 1 fiyatı ucuza aldığı gibi...!!!
  • Belirttiğiniz.ote(erde konaklamayın ve uçakları kullanmayın.
  • Kısacası "Erken kalkan yol alır, sona kalan dona kalır" :)
  • Bu konu gerçekten çok can sıkıcı. Örneğin THY ile İstanbul - Maldivler gidiş-dönüş bilet ortalama 840-1000 EUR. Aynı tarihlerde Moscow-Maldivler THY ile aktarmalı olarak 510 EUR. Bu durum diğer havayollarında da bu şekilde. Emirates Dubai-Maldivler 1000 EUR fakat Moscow-Maldivler 500 EUR. Sonuç olarak biz Türk vatandaşları Ruslar ucuza uçsun diye aynı hat için haklaşık 400-500 eur daha fazla ödüyoruz. Karar sizin....

Kural değişmedi; Türk turist yine kendi vatanında yabancıdan pahalıya tatil yapmak zorunda bırakıldı. Yabancı turistler için adeta sudan ucuz olan güney beldelerimizdeki oteller, yerli turiste kazık fiyat çıkarıyor. Özellikle İngiliz turistler bu yaz Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde neredeyse bedavaya tatil yapacak. Turizmciler her ne kadar erken rezervasyonla yerli turistlerin de hesaplı fiyattan tatil yapabileceğini söylese de, rakamlar bu söylemleri yalanlıyor...

UÇAK YARI FİYATINA

Öyle ki, Antalya'daki otellerde Haziran başında 7 gece tatil için İngiliz turistler kişi başına sadece 92 sterlin, yani 250 TL öderken; Türk turistlerden günlük 95 lira isteniyor. Yerli tatilcinin bir hafta konaklamaya kalktığında da 650 lirayı aşkın bir parayı gözden çıkarması gerekiyor. Öte yandan İngilizler uçak için de gidiş-dönüş 40 sterlin (110 TL) ödüyor. 1 haftalık tatilin neredeyse yarı fiyatı... İstanbul'dan Antalya'ya gidiş-dönüş uçak ücreti ise 200 lirayı buluyor.

BİZ FİNANSE EDİYORUZ

Bu yaz ucuzcu yabancı turistlerin dolduracağı otelleri, neredeyse Türk turistler finanse ediyor. 1 İngiliz turistin 7 gece kaldığı fiyata, yerli turist sadece 2 gece konaklayabiliyor. Tek bir Türk turistin ödediği parayla 3 İngiliz 7 gün tatil yapıyor.

Vatandaşlar bu çifte standardın ne zaman biteceğini, ne zaman yabancıyla aynı koşullarda hesaplı bir tatil yapabileceğini merak ediyor.

3 KAT PAHALI

Antalya'daki 5 yıldızlı lüks otellerde İngilizler her şey dahil sudan ucuz tatilin tadını çıkarmaya hazırlanıyor. Aynı oteller Türk vatandaşlarına ise neredeyse 3 katı fiyat istiyor. İngilizler'in 7 gece kaldığı fiyata Türk turistler sadece 2 gece konaklabiliyor. (Takvim)

UÇAK BİLETİ DE OTEL FİYATI DA TÜRK'E PAHALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

tyler ~ 11 yıl önce
HY ile İstanbul - Maldivler gidiş-dönüş bilet ortalama 840-1000 EUR. Aynı tarihlerde Moscow-Maldivler THY ile aktarmalı olarak 510 EUR... rus hava yolları?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
rezervasyonları ingiliz tur operatörleri üzerinden yapın karlı çıkın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işkembeden salla ~ 11 yıl önce
tolga galiba almanyada yaşıyorsun?. otele türk pasaportuyla giriş yap bakalım(ausweis , almanpasaportu gösterme). Otel senden alman pazarı fiyatımı yoksa türk pazar fiyatınımı isteyecek )))))
kolayi var ~ 11 yıl önce
sizde yabanci tur operatörlerinin yurtdisindaki sitelerinden yaptirin rezervasyonlarinizi. misal site holidaycheck. duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 11 yıl önce
Hep söylüyoruz ingilize verdiğin fiyata içeriye sat odalarını doldurup taşırırsın, vize uygulamasına geç paralı ingilizi ülkene sok senden daha değerlisi olmaz, yüksek kesim buraya gelir ve daha çok para kazanırsın Dünyanın hiç bir ülkesinde bizim vize politikamız yok hal böyle olunca açlıktan ağzı kokanlar buraya gelirler havalı havalı sanki bir şeyler ya..... otelcilerde o fiyatlara onları çeker yerliyede yapıştırır bu ülke böyle işte.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli ~ 11 yıl önce
biz TÜRKLER İngilizlerden (yada Avrupalılardan) daha zengin olduğumuz için TÜRKİYE deki otel ve tatil köyleri doğal olarak bize yüksek fiyat veriyorlar. yoksa TÜRKLERİ sevmediklerinden yada çifte standarttan değil. tıpkı fakir Avrupalıların aynı arabayı bizden 3 te 1 fiyatı ucuza aldığı gibi...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman ~ 11 yıl önce
Belirttiğiniz.ote(erde konaklamayın ve uçakları kullanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Einstein ~ 11 yıl önce
Einstein diyor ki; insanlar kötüler yüzünden sıkıntı çekmiyor bunlara duyarsız kalanlar yüzünden sıkıntı çekiyorlar.
Sebep ~ 11 yıl önce
Kısacası "Erken kalkan yol alır, sona kalan dona kalır" :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçeten doğru ~ 11 yıl önce
Bu konu gerçekten çok can sıkıcı. Örneğin THY ile İstanbul - Maldivler gidiş-dönüş bilet ortalama 840-1000 EUR. Aynı tarihlerde Moscow-Maldivler THY ile aktarmalı olarak 510 EUR. Bu durum diğer havayollarında da bu şekilde. Emirates Dubai-Maldivler 1000 EUR fakat Moscow-Maldivler 500 EUR. Sonuç olarak biz Türk vatandaşları Ruslar ucuza uçsun diye aynı hat için haklaşık 400-500 eur daha fazla ödüyoruz. Karar sizin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000