17 Haziran 2008, Salı 07:29:25

Uçak bile yetişemedi!

Bir motosiklet ile bir uçak, yarış pistine çıkarsa ne olur, yarışı kim kazanır? Akla gelen ilk mantıklı cevap, yarıştan uçağın galip çıkacağı yönünde olsa gerek.

Ama işin içinde motosiklet yarışçımız Kenan Sofuoğlu olunca, tüm ihtimaller devre dışı kalıyor. 2007 Dünya Supersport Şampiyonu pilotumuz Kenan Sofuoğlu, bir zoru başararak yeni bir rekora daha imza attı. Sofuoğlu, Red Bull'un Air Race uçağını Hezarfen Havaalanı'nda geçmeyi başardı.

On farklı ülkede devam eden Red Bull Air Race World Series kapsamında bir yan etkinlik olarak düzenlenen ve Drag Race formatında gerçekleştirilen hız yarışında Kenan Sofuoğlu hızı saatte 214 km'ye ulaşan motosikletiyle İngiliz Air Race pilotu Steve Jones'un uçağını geçti. Jones'un uçağı ise bu yarışta saatte 205 km'ye ulaşarak, birinciliği Sofuoğlu'nun motosikletine kaptırdı. Böylesi bir yarışı ilk kez yaptığını belirten Sofuoğlu, uçağın performansını daha fazla beklediğini ifade ederek, yarıştan galip çıkmasına şaşırdığını söyledi. "Tek farkımız benim karada onun havada olması. Hız olarak ben daha atak çıktım, ama yine de beklediğimin altında bir hız yaptım." diyen Sofuoğlu, bu tarz yarışmaların ilgi göreceğini kaydetti. Yarışmayı kaybeden İngiliz pilot Steve Jones ise daha önce F1 aracı ve motosiklet ile yarıştığını ve kazandığını, ancak burada kaybettiğini belirterek, Sofuoğlu için övgü dolu sözler sarf etti. Jones, "Buradaki pist motosiklet için daha avantajlı ama Kenan motorda gerçekten çok iyi, süper. Ben motosiklet kullanabiliyorum fakat bir uçakla yarışabilecek kadar değil, kesinlikle kaybederim." diye konuştu.

Uçak bile yetişemedi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000