15 Şubat 2017, Çarşamba 10:20:56

Uçak başına verilecek destek Resmi Gazete'de yayımlandı

Havayolu ile Türkiye'ye turist getirecek seyahat acentalarına verilecek destekler ve destek kapsamındaki havalimanlarına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
  • Bu destegi yaş meyva sebze ihracatında kullanılan uçaklarada bekliyoruz çiftçinin duası bu.
  • hayali ihracat gibi hayali turizm de türer yakında.
  • 6000$ Uçak başı bu nasıl bacasız sanayi anlamadım duman da baca da içeri kaşmış bence devlete kazandırmayan tam tersi kaybettiren turizm olmasın daha iyi
  • 100 kişi 150 tl bilet ücreti verse 15 bin lira bilet parası tutar devlet 20 bin lira destek verecek yahu gelenlerin bilet parasını bu vatandaş cebinden verecekse böyle turist gelmesin daha iyi biz yabancıya hizmet etme sevdalısımıyız gelen turist nerdeyse para kazanıp geri gidecek saçma sapan bi uygulama ülkenin ve milletin yine sömürmesi
  • Bursa yine yok. Eskişehir'e, Kütahya Zafer'e, Samsun çarşamba'ya getirilebilen turist, nasıl oluyorsa oluyor ama Bursa'ya getirilemiyor. Midas'a Yazılıkaya mı getireceksiniz bunca turisti? Girişim var mı? Afyon kaplıcalarına çimmeye, termal turizmine getirebileceğinize mi inanıyorsunuz bu kadar turisti? Bunların hangisi Bursa'da eksik, üstelik belirli bir Arap turist ve alışveriş turizmi geçmişi varken? Ayrıca Bursa'nın sıralaması da Edremit Kocaseyit'ın yaz turizmi seferleri başlayınca 35. sıraya gerileyecek. Yeni seferler gelmezse ve mevcut seferler sıklaştırılmazsa, Kahramanmaraş'la filan da baş edemez, Adıyaman Çanakkale Bingöl Iğdır seviyesinde kalmaya devam eder.
  • Bursa yine devlet yatırımlarında yok...türkiyenin 4. büyük ili,ihracatta 2. ili ama devlet yatırımları ve teşviklerde sonlarda...havayolu taşımacılığında yolcu sayısında havalimanları içerisinde 34. sırada olmasını sağlayan zihniyete diyecek çok söz var ama... Bursa'ya yeni bir havalimanı yapmayı veya var olan havalimanına teşvikler yapmak çok mu zor......
  • Hayırlı olsun. Sektör nefes alacaktır.
  • Yani simdi Turkiye'ye gelsinler diye uzerine para veriyoruz millete. Zaten bize gelen bitli turistti, her sey dahil 10-15 Euro bandinda satiyorduk konaklamayi, bir de uzerine kisi basi 50 dolar para odeyecegiz. Bravo, durmak yok yola devam. Yetmez ama evet.

Havayolu ile Türkiye'ye turist getirecek seyahat acentalarına verilecek destekler ve destek kapsamındaki havalimanlarına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğ kapsamındaki destekten en az 100 yolcusu bulunan bir uçak ile Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan, Ordu Giresun ve Samsun Çarşamba havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz (charter), İran’dan (a) bendinde belirtilen havalimanlarına ulaşmak üzere Türkiye’deki diğer havalimanları üzerinden gerçekleştirilen kapalı grup, uçak seferi ile ülkemize tek başına veya birlikte turist getiren seyahat acentaları yararlandırılacak.   

İçerisinde en az 100 yolcu ile tarifesiz (charter) sefer yapan bir uçağın, yolcularını bu tebliğde belirtilen havalimanlarından farklı ikisine indirmesi halinde de desteklemeden yararlandırılacak.

Seyahat acentasının bir uçakta getirdiği toplam yolcu sayısının, 4 üncü maddede tanımlanan grup sayısından az olması halinde destekten yararlandırılmayacak.   

Turist getirme niteliği taşımayan hac, umre ve benzeri organizasyonlarla gerçekleştirilen uçak seferleri bu destek kapsamı dışında olacak.   

1 Ocak 2017 saat 00.00 (dahil) – 31 Aralık 2017 saat 23.59 (dahil) arasında iniş saatleri esas alınarak, 2 nci maddede belirtildiği şekilde tarifeli ve tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına uçak seferi başına 6.000 ABD Doları destek sağlanacak.   

200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip uçaklarla yapılan tarifesiz (charter) uçak seferlerinde en az 150 yolcu getirmek kaydıyla, birinci fıkrada yer alan destek tutarı %30 oranında artırılarak uygulanacak.   

Bir uçakta, bir veya birden fazla seyahat acentası tarafından getirilen turistin bulunması halinde, her bir seyahat acentasına verilecek destek tutarı, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara oranı esas alınarak hesaplanacak.   

Belirtilen dönemler içerisinde yolcuları tek bir seyahat acentası tarafından getirilen seferlere ilişkin talepler öncelikle sonuçlandırılacak.

Uçak başına verilecek destek Resmi Gazete'de yayımlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Kpt yener ~ 7 yıl önce
Bu destegi yaş meyva sebze ihracatında kullanılan uçaklarada bekliyoruz çiftçinin duası bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayali turizm ~ 7 yıl önce
hayali ihracat gibi hayali turizm de türer yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6000 $ mı neden ~ 7 yıl önce
6000$ Uçak başı bu nasıl bacasız sanayi anlamadım duman da baca da içeri kaşmış bence devlete kazandırmayan tam tersi kaybettiren turizm olmasın daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 7 yıl önce
Zaten o yakıt parası kişi başına 96 liraya tekabül ediyor..Bu parayla 3 saatlik yolun yakıt parasını biz karşılıyoruz.Yabancı Rusta uçak konaklama transfer her sey dahil açık büfe günlüğü 20 dolara Türkiyede tatil yapıyor..Türk Vatandaşıda geceliği 400 liraya tatil yapıyor
Devlet malı deniz ~ 7 yıl önce
100 kişi 150 tl bilet ücreti verse 15 bin lira bilet parası tutar devlet 20 bin lira destek verecek yahu gelenlerin bilet parasını bu vatandaş cebinden verecekse böyle turist gelmesin daha iyi biz yabancıya hizmet etme sevdalısımıyız gelen turist nerdeyse para kazanıp geri gidecek saçma sapan bi uygulama ülkenin ve milletin yine sömürmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursa ~ 7 yıl önce
Bursa yine yok. Eskişehir'e, Kütahya Zafer'e, Samsun çarşamba'ya getirilebilen turist, nasıl oluyorsa oluyor ama Bursa'ya getirilemiyor. Midas'a Yazılıkaya mı getireceksiniz bunca turisti? Girişim var mı? Afyon kaplıcalarına çimmeye, termal turizmine getirebileceğinize mi inanıyorsunuz bu kadar turisti? Bunların hangisi Bursa'da eksik, üstelik belirli bir Arap turist ve alışveriş turizmi geçmişi varken? Ayrıca Bursa'nın sıralaması da Edremit Kocaseyit'ın yaz turizmi seferleri başlayınca 35. sıraya gerileyecek. Yeni seferler gelmezse ve mevcut seferler sıklaştırılmazsa, Kahramanmaraş'la filan da baş edemez, Adıyaman Çanakkale Bingöl Iğdır seviyesinde kalmaya devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ltbr ~ 7 yıl önce
Bursa yine devlet yatırımlarında yok...türkiyenin 4. büyük ili,ihracatta 2. ili ama devlet yatırımları ve teşviklerde sonlarda...havayolu taşımacılığında yolcu sayısında havalimanları içerisinde 34. sırada olmasını sağlayan zihniyete diyecek çok söz var ama... Bursa'ya yeni bir havalimanı yapmayı veya var olan havalimanına teşvikler yapmak çok mu zor......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Hayırlı olsun. Sektör nefes alacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 7 yıl önce
sektör değil yiyiciler nefes alacaktır doların bukadar yuksek skalada herkesı bogdugu bır turkıyede yıyıcılerde baktılar ıs yapamıyoruz yanı yıyemıyoruz e napalım barı gelene destek verelım mılletın parasından tatil nediri unutan mıllet 1400e talım edılsın yazık
Hahaha ~ 7 yıl önce
Yani simdi Turkiye'ye gelsinler diye uzerine para veriyoruz millete. Zaten bize gelen bitli turistti, her sey dahil 10-15 Euro bandinda satiyorduk konaklamayi, bir de uzerine kisi basi 50 dolar para odeyecegiz. Bravo, durmak yok yola devam. Yetmez ama evet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000