15 Aralık 2011, Perşembe 08:39:01

UÇAK ARABANIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Güney Afrika’da bir eğitim uçağı otoyolda seyir halindeki arabanın üzerine düştü.
  • Kafası iyi galiba..
  • Uçuş eğitimlerinde yapılan mecburi iniş çalışmalarında rüzğar da hesaba katılarak mevsimine,arazi yapısına,yüksek gerilim hatlarına ve irtifaya göre en uygun araziye;öncelikle nadasa bırakılmış,yeni biçilmiş veya yeşil tarlalara,uygun köy veya asfalt yollara,ormanlık bölge üzeri ise ağaçların üzerine,mevcutsa duble yolların gidiş istikametine,sahil kesimine gibi yerlere çalışmalar yapılır.Gidiş istikametine bir planlama yapıldıysa gerektiğinde uzun araç ve kamyonların üzerine bile inilebilir.Önemli olan CAN KURTARMAKTIR.
  • Su ATPL kurslari acilinca herkes astronot oldu. CRM mis. Yahu elinde bir lovye var buda piknik amacli bir ucak! bukadar basit! Hem-men CRM. Bukadar astronotla sportif bir havacilik sansimizda bitti. Illa 50 bin Euro olacak illa ATPL olacak. Yazik oldu memlekete. Gokyuzunu seven bir kusak yetistiremiyoruz. Gencleri simulatorlere hapsettik.
  • komik askeri uçak demiyorki asker değilim pilotta değilim ama nedir bu kaygınız şundan kaç yıl önceye kadar sivilde pilot yetişiyordu ehliyet bile 89 yılında kursa tabi tutuldu kimler neler aldı..memleketin güvenliğini askere emnet et..hem de her çeşit vasıta ile ama uçak verme Türk yıldızlarını herkes seviyor onlarda askerimiz değilmi,, fesatlık hat safhada anlaşılan
  • bu olayla asker pilotun alakasını kuramadım. Kaza inceleme heyetinde misin?
  • asker pilotların crm eksikliğinden oluyor bu kazalar, yazık.
Kazada pilot ile öğrencisi hayatını kaybederken, araçtaki üç kişi olaydan hafif yarayla kurtuldu.

Nadir görülen olay dün akşam 07:30 sularında meydana geldi. Kaza, görgü tanıklarının yerel radyolara canlı bağlanması ile ülke gündemine oturdu.

702 Radyosu’na konuşan Yusuf Abramjee, hafif uçağın Pretoria’daki Centurion bölgesinden geçen R55 otoyoluna zorunlu iniş yaparak, seyir halindeki araca çarptığını bildirdi. Uçağın yakınlardaki bir pilot eğitim merkezine ait olduğu öğrenildi.

R24 acil yardım servisinden Vanessa Jackson yaptığı açıklamada, “Kurtarma ekiplerimiz olay yerine ulaştığında, yere dikey inerek hareket halindeki arabaya çarpan uçağın parçalara ayrıldığı görüldü. Uçaktaki iki erkek pilot olay yerinde hayatını kaybetti. Arabadaki 3 kişi ise hafif yarayla kurtarıldı. Şoku atlatmaları için tedavi görüyorlar.” dedi.

Kazanın ardından otoyol uzun süre trafiğe kapatıldı.
UÇAK ARABANIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kafası iyi galiba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçuş eğitimlerinde yapılan mecburi iniş çalışmalarında rüzğar da hesaba katılarak mevsimine,arazi yapısına,yüksek gerilim hatlarına ve irtifaya göre en uygun araziye;öncelikle nadasa bırakılmış,yeni biçilmiş veya yeşil tarlalara,uygun köy veya asfalt yollara,ormanlık bölge üzeri ise ağaçların üzerine,mevcutsa duble yolların gidiş istikametine,sahil kesimine gibi yerlere çalışmalar yapılır.Gidiş istikametine bir planlama yapıldıysa gerektiğinde uzun araç ve kamyonların üzerine bile inilebilir.Önemli olan CAN KURTARMAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Su ATPL kurslari acilinca herkes astronot oldu. CRM mis. Yahu elinde bir lovye var buda piknik amacli bir ucak! bukadar basit! Hem-men CRM. Bukadar astronotla sportif bir havacilik sansimizda bitti. Illa 50 bin Euro olacak illa ATPL olacak. Yazik oldu memlekete. Gokyuzunu seven bir kusak yetistiremiyoruz. Gencleri simulatorlere hapsettik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
komik askeri uçak demiyorki asker değilim pilotta değilim ama nedir bu kaygınız şundan kaç yıl önceye kadar sivilde pilot yetişiyordu ehliyet bile 89 yılında kursa tabi tutuldu kimler neler aldı..memleketin güvenliğini askere emnet et..hem de her çeşit vasıta ile ama uçak verme Türk yıldızlarını herkes seviyor onlarda askerimiz değilmi,, fesatlık hat safhada anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu olayla asker pilotun alakasını kuramadım. Kaza inceleme heyetinde misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
asker pilotların crm eksikliğinden oluyor bu kazalar, yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000