18 Kasım 2013, Pazartesi 14:51:24

UÇAK ADETA ALEV TOPUNA DÖNÜYOR

Tataristan Havayolları'nın Kazan'da 50 kişiye mezar olan uçağının düşüş anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı.
  • Go around deneyimi iniş sırası beklenirken havalimanı çevresinde tur atma anlamına gelir...
  • Rusyanın Sesi radyosu kaptan pilotun yeterli "go-around" deneyimi olmadığını söylüyor. Arkadaşlar "go-around" ne anlama geliyor ?
  • ALLAH böyle kazalardan hepimizi korusun...
  • pilot debriyaja basmayı unutmuş.....tövbe tövbeeeeeeee
  • ne çok havacı varmış burda. yok dümen, yok asansör, ne tabirler varmış onca yıldır 737 CL ve NG tekniyeniyim böylesini görmedim daha. Türk kaza kırım ekibindekilerde hemen buraya yorumlarını yazıp gerçek sebebi açıklamışlar.
  • Bizim Nisan 1999'da Adana düşen TC-JEP 737-400 uçağımızı andırıyor düşüş şekli. Onda da hatırladığım kadarıyla toprakta derin bir çukur açılmıştı, burun üstü hızla yere çarpmaktan. O kaza raporunda sanırım neden olarak, kötü havada, pitot statik buz önleyici sistemin ya hiç açılmadığı, ya da arızalı olduğu yazılmıştı. Bu nedenle buzlanmayı da, o andaki hava şartlarına bakarak, göz ardı etmemek gerek diye düşünüyorum.
  • O kadar suratli olmasi normal degil bence
  • geçen yıl gösterime giren uçuş adlı bir film vardı filmde sanırım MD-88 di uçağın kuyruğundaki asansör arıza yapınca uçak dik çakılma pozisyonuna girdi sanırım öyle bir arıza oluşmuş.
  • bence b 737 700 tipi b duz kanatlı uçaklarda dümen kilitlenmesi olmus bana gore cunki dümen kilitlendgi zman hiç bir sekilde uçagın burnunu duzeltme imkanı olmamıs gibi bana gore hızla irtifa kaybetinken sonra dümen kilitlendi
  • arkadaşlar tuhaf olan bu uçak Blue Air filosunun elinden çıkarılırken empanange kısmında sürekli arıza çıktığı düzeltildiği söyleniyordu derken uçak elden çıkarıldı.17/05/2008 bulgar hava yolları uçağı aldı ve ne hikmetse onlar da uçağı 8 ay sonra ellerinden acilen çıkararak tatarlara sattılar.4,5 yıldır tatarlarda ve sık sık teknik problemler çıkaran bir uçaktı kendileri.şimdi gelelim videoya video da dikkat ederseniz uçak ilk sağ kanadı vuruyor diklemesine girmiyor yani , bu da uçakta bir açısal fark olduğunu gösterir yani uçağa manevra verdirmeye çalışılmış ana kumanda almamış gibi.mekanik olarak bir jam olayı olmuş ve bu gelişen olay motor parametleri düşükken olmuş olabilir toparlayamamışlardır ya da uçak inmeye kalktı inemedi tekrar kalkacak o ara stall gerçekleşti toplarlayamadı çünkü yere yakın ve kalkmak istiyor olmadı kurtarmaya çaliştiğından açısal olarak ilk sağ kanadı vurdu sonrası malum...

Kazan'da kırıma uğrayan B737-500 tipi yolcu uçağının düşüş anına ait kamera görüntüleri yayınlandı.

Yayınlanan görüntülerde Tataristan Havayolları'na ait yolcu uçağı burun üstü düştüğü görülüyor.

Uçak, düşüş anıyla birlikte adeta alev topuna dönüyor.

Kazan’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 50 kişinin arasında Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un oğlu İrek Minnihanov ve Rus istihbarat kurumu FSB’nin Tataristan bölge müdürü Aleksander Antonov da bulunduğu açıklanmıştı.

İŞTE KORKUNÇ KAZANIN YAŞANDIĞI O ANIN GÖRÜNTÜSÜ

UÇAK ADETA ALEV TOPUNA DÖNÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Go around deneyimi iniş sırası beklenirken havalimanı çevresinde tur atma anlamına gelir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 10 yıl önce
Rusyanın Sesi radyosu kaptan pilotun yeterli "go-around" deneyimi olmadığını söylüyor. Arkadaşlar "go-around" ne anlama geliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
ALLAH böyle kazalardan hepimizi korusun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN PİLOT ~ 10 yıl önce
pilot debriyaja basmayı unutmuş.....tövbe tövbeeeeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK SANA ~ 10 yıl önce
Komik olduğunu mu sanıyorsun?
büyük havacılar ~ 10 yıl önce
ne çok havacı varmış burda. yok dümen, yok asansör, ne tabirler varmış onca yıldır 737 CL ve NG tekniyeniyim böylesini görmedim daha. Türk kaza kırım ekibindekilerde hemen buraya yorumlarını yazıp gerçek sebebi açıklamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne oldu ? ~ 10 yıl önce
niye gocundunuz herkes tabiki birşeyler düşünür ve dile getirir niye bunu küçümsediniz ki ?
ne olmasın ki ? ~ 10 yıl önce
neden bunu evinizde kendi kendinize sesli olarak dile getirmiyorsunuz ? burda bu konuda bilgisi olanlar yazsın.
bir bilmeyen ~ 10 yıl önce
Bizim Nisan 1999'da Adana düşen TC-JEP 737-400 uçağımızı andırıyor düşüş şekli. Onda da hatırladığım kadarıyla toprakta derin bir çukur açılmıştı, burun üstü hızla yere çarpmaktan. O kaza raporunda sanırım neden olarak, kötü havada, pitot statik buz önleyici sistemin ya hiç açılmadığı, ya da arızalı olduğu yazılmıştı. Bu nedenle buzlanmayı da, o andaki hava şartlarına bakarak, göz ardı etmemek gerek diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış bilinen ~ 10 yıl önce
O kazada pitotu statiği bırakın, uçak hostesin gazına gelen kaptanın overspeed e girmesi sonucu kuyruğu düşürdüğü için burnunun üzerine çakılmıştır.
dogru su ~ 10 yıl önce
pilot deyince hostes doktor deyince hemşire patron deyince sekreter kaza deyince kadın hava deyince kadın su deyince kadın...... ya ne garip bir gurupsunuz böyle,insanlar canlarıyla uğraşırken sizin gibi aklından kadın geçmiyor hep !
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
O kadar suratli olmasi normal degil bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vayandroid ~ 10 yıl önce
android adam inmemiş düşmüş kapito ?
bursa 777 ~ 10 yıl önce
geçen yıl gösterime giren uçuş adlı bir film vardı filmde sanırım MD-88 di uçağın kuyruğundaki asansör arıza yapınca uçak dik çakılma pozisyonuna girdi sanırım öyle bir arıza oluşmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gercek ~ 10 yıl önce
bence b 737 700 tipi b duz kanatlı uçaklarda dümen kilitlenmesi olmus bana gore cunki dümen kilitlendgi zman hiç bir sekilde uçagın burnunu duzeltme imkanı olmamıs gibi bana gore hızla irtifa kaybetinken sonra dümen kilitlendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
dümen derken ?
azbilir ~ 10 yıl önce
arkadaşlar tuhaf olan bu uçak Blue Air filosunun elinden çıkarılırken empanange kısmında sürekli arıza çıktığı düzeltildiği söyleniyordu derken uçak elden çıkarıldı.17/05/2008 bulgar hava yolları uçağı aldı ve ne hikmetse onlar da uçağı 8 ay sonra ellerinden acilen çıkararak tatarlara sattılar.4,5 yıldır tatarlarda ve sık sık teknik problemler çıkaran bir uçaktı kendileri.şimdi gelelim videoya video da dikkat ederseniz uçak ilk sağ kanadı vuruyor diklemesine girmiyor yani , bu da uçakta bir açısal fark olduğunu gösterir yani uçağa manevra verdirmeye çalışılmış ana kumanda almamış gibi.mekanik olarak bir jam olayı olmuş ve bu gelişen olay motor parametleri düşükken olmuş olabilir toparlayamamışlardır ya da uçak inmeye kalktı inemedi tekrar kalkacak o ara stall gerçekleşti toplarlayamadı çünkü yere yakın ve kalkmak istiyor olmadı kurtarmaya çaliştiğından açısal olarak ilk sağ kanadı vurdu sonrası malum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000