31 Ağustos 2014, Pazar 09:24:46

UÇAK ABDULLAH GÜL'DEN GİZLENDİ Mİ?

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Çelik’in Cumhurbaşkanı’nın kullanımı için alınan özel uçağın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den bir yıl süreyle gizlendiğine ilişkin iddiası, Ankara’da günün sorusu haline geldi.
  • muz cumhuriyeti gibi.. first hanimefendiler birbirinden ucak kiskanmistir..
  • Yaw kardeşim rıza zerrabın acunun uçakları varken ne gerek var dünya paraya bunları almaya????
  • Sakın tamda Gül Çankaya'dan ındıgınde 330 un. Amerika'dan kalkışı îmâ edılmıs olmasın ne tesadüf 2 yıldır yapılan ucak tamda o gun kalkıp geldı
  • bir gun baskan olursak ilk is stoklari istemek olsun
  • ilginç birşey .. ikibuçuk yıl hazırlansın 330 , tam da yeminin ertesi günü türkiye' ye gelsin .. gel de tesadüf de .. bindirmem aga kimseyi .. önce ben binecem ..
  • Merak eden arkadaşlar için şuan güncel filo 2 adet GIV(TC-GAP, TC-ATA) 2 adet G550(TC-DAP, TC-KOP) 2 adet Cessna Citation 560(TC-LAA, TC-LAB) 1 adet A319(TC-ANA) 1adet yeni gelen A330(TC-TUR) Hava kuvvetlerinde ise 1adet G450(003 kuyruk numaralı) 2 adet Cessna CitationVII (004 - 005 kuyruk numaralı) 2 adet Cessna CitationII(006 - 007 kuyryk numaralı) uçaklar bulunmaktadır. Haberde sözü geçen uçak G550 TC-KOP uçağıdır.
  • Yine son kullanim tarihi gecmis bir konserve haber... Bu arada hakaret icermeyen elestirileri neden yayinlamadiginizi aciklayabilir misiniz?
  • Yine mi mağdursunuz cnm yhaa .s.s
  • Devetin Mali deniz yimeyen kerriz bukadar ucaga ne lazim hergelen bir ucak aliyor Başka yapilacak is yokmuydu America bile bukadar ucak degistirmiyor ve neden insanlar buns izin veriyor devletin parasina yazik oluyorve turkiyede ac insanlara baksinlar
  • Gulf-IV uçağı Özal zamanında alındı ve sayın Sezer zamanında değil Sayın Demirel zamanında Hava Kuvvetlerine devredildi. Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra bu uçak ile (GAP) yaklaşık 5-6 ay süreyle hava kuvvetleri tarafından uçuruldu. Daha sonra uçak THY Ye devredildi. (Başkomutan sıfatındaki Gül mü TSK tarafından uçurulmadı istenmedi yoksa komutanı olduğu TSK mı onu uçurmak istemedi soru işareti ) G550 ye gelince alım süreci yaklaşık 2 yıl kadar sürdü. Uçak teslim alınışını takiben hiçbir zaman hava kuvvetleri tarafından uçurulmadı. Şu anda IKI ADET GIV (TC ATA, TC GAP) iki adet g550 ve bir adet A319 VIP filosunda uçuyor. DÜn ise bir adet A330 filoya katıldı. (TSK dada bir adet Gulfstream IV ve bir adet G550 var. )Bilginize.

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Çelik’in Cumhurbaşkanı’nın kullanımı için alınan özel uçağın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den bir yıl süreyle gizlendiğine ilişkin iddiası, Ankara’da günün sorusu haline geldi.

Çelik şunları söylemişti:

“Sayın Ali Babacan anlattı. Ahmet Necdet Sezer’in Cumhurbaşkanlığı zamanında Cumhurbaşkanlığının kullanımı için bir uçak sipariş edilmiş. Uçak gelmiş. Daha sonraki süreçte Abdullah Gül, cumhurbaşkanı oldu. 1 yıl boyunca bu uçak gizlenmiş.” Çelik’in bu iddiası Sezer dönemindeki özel uçak kullanımını gündeme getirdi. Sezer, cumhurbaşkanlığı döneminde GAP uçağını, Türk Hava Kuvvetleri’ne devretti. Gül, 2008 Ağustos ayında Cumhurbaşkanı olduktan sonra bu uçağı geri istedi. 2009 - 2010 yıllarında alınan Gulfstream G550 tipi jet uçak, TSK envanterine girdi. Bu uçak, daha sonra Gül’ün isteğiyle 2011 yılında devletin VİP uçak havuzuna alındı.

Kulislerde, Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden önce biri Genelkurmay biri Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilmek üzere sipariş edilen iki uçağın da daha sonra TSK envanterine girdiği, bu durumdan Cumhurbaşkanlığı’nın bir kaptan pilot sayesinde haberdar olduğu iddiası konuşuldu.

Gizlendiği doğrulanmadı

İddiaya göre, pilotun bu beyanından sonra, Gül, konunun araştırılması talimatını verdi. Milliyet:'te yer alan habere göre; yazışmaların ardından uçak, Köşk envanterine alındı. Ancak kulislerdeki bu iddialar da uçağın Cumhurbaşkanlığı’ndan gizlendiği iddiasını doğrulamadı. Farklı kaynaklar da Sezer’in açıktan iade ettiği uçağın geri alınması ve envantere doğrudan kaydedilen uçakların söz konusu olduğunu, herhangi bir gizlemenin mümkün olmadığını ifade etti.

UÇAK ABDULLAH GÜL'DEN GİZLENDİ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

muz ~ 10 yıl önce
muz cumhuriyeti gibi.. first hanimefendiler birbirinden ucak kiskanmistir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaw kardeşim rıza zerrabın acunun uçakları varken ne gerek var dünya paraya bunları almaya????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sakın tamda Gül Çankaya'dan ındıgınde 330 un. Amerika'dan kalkışı îmâ edılmıs olmasın ne tesadüf 2 yıldır yapılan ucak tamda o gun kalkıp geldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
bir gun baskan olursak ilk is stoklari istemek olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
ilginç birşey .. ikibuçuk yıl hazırlansın 330 , tam da yeminin ertesi günü türkiye' ye gelsin .. gel de tesadüf de .. bindirmem aga kimseyi .. önce ben binecem ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apple store ~ 10 yıl önce
ewet manidarin krali bu iste :)
bilgilendirme ~ 10 yıl önce
Merak eden arkadaşlar için şuan güncel filo 2 adet GIV(TC-GAP, TC-ATA) 2 adet G550(TC-DAP, TC-KOP) 2 adet Cessna Citation 560(TC-LAA, TC-LAB) 1 adet A319(TC-ANA) 1adet yeni gelen A330(TC-TUR) Hava kuvvetlerinde ise 1adet G450(003 kuyruk numaralı) 2 adet Cessna CitationVII (004 - 005 kuyruk numaralı) 2 adet Cessna CitationII(006 - 007 kuyryk numaralı) uçaklar bulunmaktadır. Haberde sözü geçen uçak G550 TC-KOP uçağıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konserve... ~ 10 yıl önce
Yine son kullanim tarihi gecmis bir konserve haber... Bu arada hakaret icermeyen elestirileri neden yayinlamadiginizi aciklayabilir misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağduriyet ~ 10 yıl önce
Yine mi mağdursunuz cnm yhaa .s.s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Devetin Mali deniz yimeyen kerriz bukadar ucaga ne lazim hergelen bir ucak aliyor Başka yapilacak is yokmuydu America bile bukadar ucak degistirmiyor ve neden insanlar buns izin veriyor devletin parasina yazik oluyorve turkiyede ac insanlara baksinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gulf-IV uçağı Özal zamanında alındı ve sayın Sezer zamanında değil Sayın Demirel zamanında Hava Kuvvetlerine devredildi. Gül cumhurbaşkanı olduktan sonra bu uçak ile (GAP) yaklaşık 5-6 ay süreyle hava kuvvetleri tarafından uçuruldu. Daha sonra uçak THY Ye devredildi. (Başkomutan sıfatındaki Gül mü TSK tarafından uçurulmadı istenmedi yoksa komutanı olduğu TSK mı onu uçurmak istemedi soru işareti ) G550 ye gelince alım süreci yaklaşık 2 yıl kadar sürdü. Uçak teslim alınışını takiben hiçbir zaman hava kuvvetleri tarafından uçurulmadı. Şu anda IKI ADET GIV (TC ATA, TC GAP) iki adet g550 ve bir adet A319 VIP filosunda uçuyor. DÜn ise bir adet A330 filoya katıldı. (TSK dada bir adet Gulfstream IV ve bir adet G550 var. )Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000